165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1370

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος, 2017

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τα προεόρτια της κατά σάρκα γεννήσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. Τη μνήμη του αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος και αποστολικού πατρός Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του αγίου νεομάρτυρος Ιωάννου του 14ετους, ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1652, του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης καθώς και τη μνήμη του οσίου πατρός ημών Φιλογονίου  πατριάρχου Αντιοχείας.

 Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

 (*) Στο νόημα των Χριστουγέννων θα μας εισάγει σήμερα η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει  στις 6:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) «Είναι απαραίτητη δύναμη η ευλογία του Θεού για κάθε έργο αλλά κυρίως όταν ξεκινάει κάποιος να φτιάχνει  την ζωή του μέσα στο λιμάνι  που λέγεται οικογένεια». Αυτό συμβούλεψε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τα 13 μελλόνυμφα ζευγάρια κατά την σημερινή τελετή επιδόσεως αδειών γάμου.

(*) Την σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, παρουσίασαν χθες μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας στους γέροντες του Ραχουτείου Γηροκομείου, σκορπίζοντας τη χαρά και το κέφι στο εκκλησιαστικό ίδρυμα.

(*) Στην ιερά Μονή Αγάθωνος θα ιερουργήσει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα τελέσει εις πρεσβύτερον χειροτονία και ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ηγουμένου του μοναστηριού πατρός Δαμασκηνού Ζαχαράκη.

(*) Δέματα αγάπης θα διανεμηθούν αυτές τις ημέρες στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Κάθε προσφορά μας είναι πολύτιμη. Επικοινωνήστε με τον εφημέριο-πρόεδρο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας και συμβάλετε και εσείς στα δέματα της αγάπης.

(*) Σέ πέντε Ιερές Μονές τῆς  Μητροπόλεώς μας θά τελεσθοῦν Ἱερές Ἀγρυπνίες την Κυριακή το βράδυ, ἐπί τη εορτή των Χριστουγέννων.

 (*) Σχολείο ἐκμαθήσεως τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη δωρεάν κάθε Τετάρτη  στις 8:15 το απόγευμα στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Μη­τρο­πο­λιτι­κοῦ Ναοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώστε τη συμμετοχή σας στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ή κατά την ώρα των μαθημάτων.

(*) Αυτές τις ημέρες πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα.  Εύχονται στους γέροντες και το προσωπικό και δείχνουν την αγάπη τους.

Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*)Λίγες ημέρες πρίν από τη μεγάλη εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών  Ιησού Χριστού, η  Ιερά Μη­τρό­πολή μας θέλοντας νά μας βοηθήσει στήν προσέγ­γι­ση του Μεγάλου Μυστηρίου της Σαρκώσεως του Υιού καί Λόγου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Χριστός εξ ουρανού απαντ’ήσατε» ψαλμοί και παραδοσιακά κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας. Ψάλλει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γεμανός ο Μελωδός» υπό την διευθυνση του διευθυντού της κυρίου Ανδρέου Ιωακείμ. Συμμετέχουν η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την επιμέλεια του ιερολογιωτάτου αρχιδιακόνου πατρός Ευσταθίου Κατόπη καθώς και μαθητές από τα παραρτήματα της σχολής στις πόλεις Καμένα Βούρλα και Μαλεσίνα. Τους ύμνους και τα κάλαντα προλογίζει ο κ Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, Διδάκτωρ Θεολογίας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει και θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος.Η Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση θα  καλυφθεί όπως κάθε χρόνο από τον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδος».  Το τοπικό μας ραδιόφωνο θα μεταδώσει την πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την ημέρα των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια του τοπικού μας προγράμματος αλλά και αύριο Πέμπτη στις 11:00 το πρωί.

(*) Την καθιερωμένη τελετή επιδόσεως αδειών γάμου προς τιμήν των μελλονύμφων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το Κέντρο Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό-Διοικητικό Κέντρο  στην Λαμία. Οι άδειες γάμου συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων και τα ζευγάρια είχαν την ευκαιρία να τις λάβουν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο, ο οποίος τους δέχτηκε στο γραφείο του και τους απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές. Μεταξύ άλλων ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τους μελλονύμφους που επέλεξαν τον θρησκευτικό γάμο τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη δύναμη η ευλογία του Θεού για κάθε έργο αλλά κυρίως όταν ξεκινάει κάποιος να φτιάχνει  την ζωή του. Όταν υπάρχει η ευλογία και τα λίγα σε στηρίζουν είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.Επίσης έδωσε στα ζευγάρια πρακτικές συμβουλές για την ημέρα του γάμου. Αςε ακούσουμε το ηχητικό απόσπασμα…..Μόλις ακούσαμε τι είπε το πρωί ο Σεβασμιώτατος στα μελλόνυμφα ζευγάρια. Στο τέλος της τελετής ο Ποιμενάρχης μας μαζί με τις 13 άδειες γάμου διένειμε στα ζευγάρια ως ευλογία φάκελο με έντυπο υλικό σχετικό με το γάμο και την οικογένεια.

(*) Αλλάζουμε θέμα και κλίμα και περνάμε σε μια είδηση εορταστική. Μια ξεχωριστή επίσκεψη αγάπης και χαράς δέχτηκαν χθες το πρωί οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Ραχουτείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Μαθητές της δευτέρας και έκτης τάξεως του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια Med κ. Αναστασία Ευαγγελοπούλου – Τσελή, την Εκπαιδευτικό κ. Ελένη  Παπαθανασίου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Ευάγγελο Ιατρού, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα και πραγματοποίησαν την σχολική χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, στους γέροντες, σκορπίζοντας τη χαρά και την ελπίδα της Ενανθρωπήσεως του Χριστού .            Τα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ.πατήρ Βαρθολομαίος Κάσσης και όλο το προσωπικό.

            Ακολούθως στο σαλόνι του Ιδρύματος,  οι μαθητές με συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλλαν Κάλαντα του αγίου Δωδεκαημέρου και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο: « ο Αϊ Βασίλης στη φυλακή»,βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά.

            Τους μικρούς ηθοποιούς καταχειροκρότησαν τόσο ο Ποιμενάρχης μας όσο και οι τρόφιμοι, ενώ στην συνέχεια η κα Ευαγγελοπούλου εξήγησε στους παρισταμένους τους λόγους επισκέψεως των παιδιών στο Γηροκομείο, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι ευχές τους  εν όψει των αγίων εορτών αλλά η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο διαμορφώσεως στάσης ζωής των παιδιών απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, βασισμένη στην κατά Χριστόν αγάπη και αλληλεγγύη που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι   στους συνανθρώπους μας.

            Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια, τον ενθουσιασμό του και τις πατρικές του ευχές στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και τους ωμίλησε για την εντολή της αγάπης του Χριστού. Τους ευχήθηκε, καλή πρόοδο στη ζωή τους,  καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και διένειμε σε όλα τα παιδιά από ένα όμορφο τετράδιο με την ευχή,  ότι γράφουν σ’ αυτό το τετράδιο να βαθμολογείται με Άριστα!     Στην συνέχεια εκ μέρους του Ιδρύματος προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα σε όλους και η όμορφη επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή ευχών για Καλές Γιορτές.      Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι μαθητές προσέφεραν στους τροφίμους Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και ο Σύλλογος Γονέων και Καθηγητών προσέφερε κρέας για το εορταστικό  τραπέζι.

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας θα τελεσθεί το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του  ιεροδιακόνου και αδελφού της μονής πατρός Ιερεμία και στο τέλος θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ηγουμένου του μοναστηριού πατρός Δαμασκηνού Ζαχαράκη μιας και αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκδημία του προς Κύριον.

 (*) Αν κάποιος ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρήσει ότι η φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος απαιτεί ετησίως ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα συλλεχθέντα και αυτό συμβαίνει διότι αδιάκοπα προκύπτουν νέες ανάγκες στις οποίες η εκκλησιαστική πρόνοια δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Στην Μητρόπολή μας και στις ενορίες αθόρυβα αναπτύσσεται αξιόλογη προνοιακή δράση με την συμμετοχή και την συνδρομή κληρικών και λαϊκών. Πρωτεύον μέλημά της Εκκλησίας είναι η θεραπεία του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας ειδικότερα τις Αγιες και γιορτινές ημέρες. Το θεμέλιο όμως και το στήριγμα της ποιμαντικής αυτής προσφοράς της εκκλησίας είναι οι εκούσιες προσφορές των πιστών Χριστιανών.  Λίγες ημέρες προ Χριστουγέννων μέσῳ τῶν ἐνο­­ριακῶν Φι­λο­πτώχων Ταμείων, σέ ὅλη τήν Μητροπολιτική περιφέρεια  διανέμονται δέματα αγάπης, σέ ἐμπερίστατους ἀδελ­­φούς μας καί τίς οἰ­κο­γέ­νει­ές τους, προκειμένου νά ἑορτά­σουν μέ τόν, κα­τά τό δυνατό, πιό ἄνετο τρόπο τίς ἡμέρες τῶν ἑορτῶν τῶν Χρι­στου­γέν­νων καί τῆς Πρω­το­χρο­νιᾶς καί νά αἰ­σθαν­θοῦν τήν συνεχή ἀγάπη καί φροντίδα τῆς Ἐκ­κλησίας. Τά δέματα περιέχουν, ὅπως κάθε χρόνο, κρέας καί διάφορα ἄλλα εἴδη τροφίμων, τά ὁ­ποῖα προσέφεραν εὐλαβεῖς πιστοί στίς Ἐ­νο­­ρίες τους ή σε συγκεκριμένο χώρο σε ορισμένα super markets. Ἀκόμη, πολλοί ἀδελφοί μας, ενισχύονται συνεχώς καί ἀπό τό Γενικό Φιλόπτωχο Ταμεῖο τῆς Μη­­τρο­­πό­­λεώς μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβα­ρό­τα­τα προβλήματα της υγείας τους ή τις μεγάλες τους οικονομικές ανάγκες.  Καλούμαστε όλοι ειδικά τις Αγιες αυτές ημέρες να στηρίξουμε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.Για οποιαδήποτε προσφορά σας επικοινωνήστε με τον εφημέριο-πρόεδρο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας.

(*) Το σχολείο ἐκμαθήσεως τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς γλώσσας της Ιεράς Μητροπόλεως λειτουργεί δωρεάν κάθε Τετάρτη  στις 8:15 το απόγευμα στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Μη­τρο­πο­λιτι­κοῦ Ναοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.  Τά πρωτότυπα αὐτά μαθήματα ἀπευθύνονται σέ Ἐνήλικες, πού ἐνδιαφέρονται γιά τά ἀρχαία κείμενα καί θέλουν νά ἐντρυφήσουν στά ἱερά κείμενα τῆς Θείας Λειτουργίας, ὥστε αὐτά νά γίνο­νται πιό καταληπτά καί νά κατανοοῦνται τά βαθιά νοήματά τους. Τα μαθήματα παραδίδει ο φιλόλογος κ Ιωάννης Τσουράκης. Να θυμίσουμε ότι όσοι ενδιαφέρονται μποροῦν νά δηλώνουν τή συμμετοχή τους καθημερινά ἀπό Δευτέρα ἕως Παρασκευή, κατά τίς ὥρες 9:00 τό πρωί μέ 1:00 τό μεσημέρι, στά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί στά τηλέφωνα 22310.50551 ἕως 53 αλλά και κατά την ώρα των μαθημάτων.

  (*) Επισκέψεις δέχονται αυτές τις ημέρες τα Γηροκομεία της Μητροπόλεως εν όψει των Χριστουγέννων. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι αυτές. Το ίδρυμα Αργύρη Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος επισκέφθηκαν την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου μέλη του Συλλόγου  Γυναικών Στυλίδος με προεξάρχουσα την Πρόεδρο κ. Βασιλική Γκλέτσου και έδωσαν μαζί με τις εγκάρδιες ευχές τους για καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και μια ευχάριστη νότα στους τροφίμους και το προσωπικό,  τραγουδώντας όμορφα τραγούδια και κάλαντα του Δωδεκαημέρου υπό την καθοδήγηση του Δασκάλου τους και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ευθυμίου Τσούμα. Τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν για τις ανάγκες του Ιδρύματος είδη καθαρισμού, τρόφιμα και γλυκά.

                Επίσης χαρά στους γέροντας έδωσαν και οι μικροί μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Στυλίδος, οι οποίοι συνοδευόμενοι από την Διευθύντριά τους και τις παιδαγωγούς επισκέφθηκαν το Ίδρυμα τραγουδώντας τα κάλαντα, παίζοντας με τους γέροντες δίνοντας τους γλυκίσματα,  χαμόγελα , ενθουσιασμό και τις ευχές τους για Καλές Γιορτές.

Το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος - Αθανάσιος και Μαίρη Α­κρί­δα» Σπερχειάδος επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες πιστοί των ενοριών Αγίου Χαραλάμπους Καρυών Υπάτης, Αγίας Παρασκευής Πλατυστόμου και Αγίου Νικολάου Μεσοποταμίας. Εὐχήθηκαν στούς γέροντες καί προσέφεραν στό Ιδρυμα διάφο­ρα εἴδη τρο­φίμων, καθαριότητος και χαρτικά. Επίσης τη Δευτέρα η ενορία της Μεσοποταμίας προσέφερε στους τροφίμους ένα πλήρες γεύμα. Σήμερα το ίδρυμα θα επισκεφθούν μέλη των ενοριών Παλαιοχωρίου, Γαρδικίου, Αγίου Νικολάου Ζηλευτού και Πίτσι. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος ευχαριστεί θερμά όλους για την αγάπη και στήριξη που προσφέρουν στα ιδρύματα της Μητροπόλεως και εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 (*) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων θα τελεσθεί Την Κυριακή σέ πέντε Ιερές Μονές τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς. Πρόκειται γιά τίς Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀγάθωνος, Αγίου Νικολάου Δίβρης, Παναγίας Δαμάστας,Αγίου Γεωργίου Μύλων και Γενεσίου της θεοτόκου Αντινίτσης.

Στην Ιερά Μονή  Αγάθωνος ἡ Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 11:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 2:00 τό πρωί.

Στήν Ιερά Μονή Ἁγίου Νικολάου Δίβρης ἡ ἀγρυπνία θά αρχίσει στίς 8:00 τό βράδυ καί θά τελειώσει στη 1:00 τό πρωί.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας ἡ Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ καί θά τελειώσει στίς 2:00 τό πρωί.

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ καί θα τελειώσει στη 1:00 τό πρωί. Καί τέλος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τη 1:00 το πρωί. Την νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο πατήρ Αρτέμιος Γρηγοριάτης.

(*)  Τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας θα εορτάσει η Εκκλησία μας την Παρασκευή 22 του μηνός και στην πόλη της Λαμίας τη μνήμη της, θα πανηγυρίσει η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης με Ιερά Αγρυπνία την οποία θα τελέσει την Παρασκευή το βράδυ στις 9:00 η ώρα. Η Ιερά Αγρυπνία δεν γίνεται να τελεσθεί την Πέμπτη λόγω ότι το τυπικό της Εκκλησίας την Παρασκευή ορίζει να τελεσθούν οι Ωρες των Χριστουγέννων και όχι Θεία Λειτουργία.

 (*)Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης. Οι μαθητές του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι Μ στη Μακρακώμη υπό τη διευθυνση του καθηγητού κυρίου Αναργύρου Βλάχου θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους με ύμνους και κάλαντα του Δωδεκαημέρου.Στο τέλος της εκδηλωσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφερει κέρασμα σε όλους.

(*) Στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης Αχινού την Παρασκευή 22 του μηνός στις 6:00 το απόγευμα το εκκλησιαστικό συμβούλιο διοργανώνει μια όμορφη συναυλία βυζαντινής μουσικής με τίτλο «ύμνους υφαίνειν» στα πλαίσια της φωτοφόρου γιορτής των Χριστουγέννων. Τους ύμνους και τα κάλαντα θα αποδώσουν η χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι Μ του παραρτήματος Στυλίδος και η χορωδία του ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό τη διευθυνση του καθηγητού της σχολής κυρίου Ευθυμίου Τσούμα.Στο τέλος της γιορτής το εκκλησιαστικό συμβούλιο όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια θα βραβευσει τους μαθητές που την περσινή χρονιά εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

 (*) Σήμερα και αύριο το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως τελείται Θεία Λειτουργία στην οποία μετέχουν τα παιδιά των σχολείων μας προκειμένου να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και με την ευλογία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να εορτάσουν το θαυμαστό γεγονός της Γεννήσεως του Θεανθρώπου. 

(*)Όπως είναι γνωστό αγαπητοί ακροατές στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ που βρίσκεται στο  Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου τελείται Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο μεγαλομάρτυρα κάθε Πέμπτη στις 4:00 το απόγευμα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο και ιαματικό Παντελεήμονα τελείται κάθε Πέμπτη στις 5:00 το απόγευμα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας στην οδό Εσλιν 22.

 (*) Μαθήματα παραδοσιακών χορών παραδίδονται δωρεάν στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Κάθε Τετάρτη 6:00 με 8:00 το απόγευμα γίνονται μαθήματα για τους ενήλικες. Για τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου το μάθημα χορού γίνεται κάθε Κυριακή 5:00 με 7 το απόγευμα μετά τη λήξη του κατηχητικού μαθήματος. Τα μαθήματα παραδίδουν ο ενορίτης κ Κων/νος Καλαθάς, καθηγητής χορού στο Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας και η κ Ελένη Κυροδήμου χοροδιδάσκαλος.

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει και φέτος πρωτοβουλία και διοργανώνει το 2ο Χριστουγεννιάτικο Ανταλλακτήριο κατασκευών με τίτλο «Είμαι εδώ για σένα». Όλες οι δομές του Δήμου, οι Παιδικοί Σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), τα Εικαστικά Εργαστήρια και τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), δημιούργησαν πανέμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που μας περιμένουν στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, το πρωί από τις 9.00 μέχρι τις 2.00 και το απόγευμα από τις 6.00 έως 9.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο στην οδό Λεωνίδου 9-11, για να τις ανταλλάξετε με είδη τροφίμων μακράς διάρκειας. Στόχος είναι, να δοθεί και φέτος ένα ισχυρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης με τη διάθεση τροφίμων στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.Περισσότερες από 2,500 κατασκευές, που ετοίμασαν μικροί και μεγαλύτεροι συνδημότες, περιμένουν να τις ανταλλάξουμε με τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου δείχνοντας έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη και προσφορά.Προτεινόμενα είδη: ρύζι, μακαρόνια, λάδι, γάλατα, όσπρια, φρυγανιές, ζάχαρη, αλεύρι,  καφέ, κονσέρβες και γλυκίσματα, καραμέλες, μπισκότα.

 (*) Ο Δήμος Λαμιέων και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας  μας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρα  8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.Τον Σεβ Μητρ μας θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Αθανάσιος Κυρίτσης προιστάμενος εφημέριος του ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων.

(*)Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Γυμναστικός Σύλλογος Νηρέας Λαμίας διοργανώνουν το 5ο Χριστουγεννιάτικο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Υποδομών κατηγορίας Παίδων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λαμίας. Συμμετέχουν οι ομάδες: Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου, Ολυμπιακός Πειραιώς, ΠΑΟΚ, ΝΟ Βουλιαγμένης, Π. Φάληρο και ο οικοδεσπότης Νηρέας Λαμίας. Η τελετή έναρξης θα γίνει αύριο στις 7:30 και η τελετή λήξης με τις απονομές θα γίνει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 7:30. Παράλληλα, θα βραβευθούν ο Τεό Λοράντος και ο Γρηγόρης Καπετανάκης, προπονητής και αρχηγός, αντίστοιχα, της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών η οποία κατέκτησε το Χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...