165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1372

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος, 2017

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας φαρμακολυτρίας της εν Θεσσαλονίκη. τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ζωίλου, Θεοδότης μετά των τριών αυτής τέκνων και Χρυσογόνου του θεοσεβεστάτου διδασκάλου.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*)αναβάλεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ήταν προγραμματισμένη να τελεσθεί αύριο στην ιερά μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

(*) Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν σήμερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας χορωδίες και μαθητές λαμπρύνοντας έτσι τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

 (*) Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα ιερουργήσει την ημέρα των Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Ο εσπερινός των Χριστουγέννων θα αρχίσει την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα. Στην πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

(*) Τη Δευτέρα μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός «STAR Κεντρικής Ελλάδος θα μεταδώσει τη Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση της Μητροπόλεως που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Τετάρτη.

(*) Με σκοπό την πνευματική κατάρτιση και εκκλησιαστική μόρφωση των μικρών συνεργατών της Εκκλησίας, η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος διοργανώνει εόρτια εκδήλωση για τα παιδιά του Ιερού Βήματος και του Αναλογίου την Τετάρτη 27 του μηνός στις 10:00 το πρωί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της.

(*) Δέματα αγάπης διανέμουν αυτές τις ημέρες στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Κάθε προσφορά μας είναι πολύτιμη. Επικοινωνήστε με τον εφημέριο-πρόεδρο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας και συμβάλετε και εσείς στα δέματα της αγάπης.

(*) Σέ πέντε Ιερές Μονές τῆς  Μητροπόλεώς μας θά τελεσθοῦν Ἱερές Ἀγρυπνίες την Κυριακή το βράδυ, ἐπί τη εορτή των Χριστουγέννων.

(*)Θα αρχίσουμε τις αναλυτικές μας ειδήσεις με μια ανακοίνωση που μ΄΄ολις λάβαμε από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος αναβάλεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η αρχιερατική Θεία Λειτουργία που ήταν προγραμματισμένη να τελεσθεί αύριο στην ιερά μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος καθώς και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του αδελφού της μονής πατρός Ιερεμία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ποιμενάρχης μας με τον Ηγούμενο Αρχιμ πατέρα Γερμανό. Τις επόμενες ημέρες όταν τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρήσουν θα ορισθεί νέα ημερομηνία.

 (*) Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν τον  Σεβασμιώτατο στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τα μέλη της χορωδίας των οπλιτών του ΚΕΥΠ συνοδευόμενοι από τον Διοικητή κ Μπέλλο, προκειμένου να ψάλλουν τα παραδοσιακά  κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος και με τον τρόπο αυτό να λαμπρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.       Επίσης  ο κ Μπέλλος εκ μέρους των αξιωματικών, του πολιτικού προσωπικού και  όλων των οπλιτών ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, γεμάτα υγεία και δύναμη από το Θεό.

          Ακολούθως τα κάλαντα είπαν στον Ποιμενάρχη μας η χορωδία του ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό την διευθυνση του κυρίου Ευθυμίου Τσούμα, αντιπροσωπεία μαθητών του 20ου και 14ου δημοτικών σχολείων Λαμίας συνοδευόμενοι από τους διευθυντές και δασκάλους, μέλη της χορωδίας της σχολής Βυζαντινής μουσικής Της Ι Μ Γερμανός ο Μελωδός υπό την διευθυνση του κυριίου Ανδρέου Ιωακείμ και Αξιωματικοί και οπλίτες της 695 ΑΒΠ Μονάδος Πυρομαχικών Αυλακίου συνοδευόμενοι από τον διοικητή αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Νικολάου.         Κατά την διάρκεια του κεράσματος που προσφέρθηκε σε όλους ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει για την πρωτοβουλία της επισκε΄ψεως και να ανταλλάξει ευχές μαζί τους για  Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευλογία».

  (*) Περνάμε στο λατρευτικό εορταστικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Σήμερα και αύριο, σε όλες της ενορίες της Μητροπόλεως οι καμπάνες κτυπούν στις 7:00 το πρωί . Σήμερα τελέσθηκαν ο Ορθρος και οι Μεγάλες Ωρες και αύριο θα τελεσθούν η ακολουθία τοῦ Ὄρθρου και η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.  Στην πόλη της Λαμίας, ο πανηγυρικός εσπερινός των Χριστουγέννων θα τελεσθεί την Κυριακή μόνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 5:00 το απόγευμα. Στο εσπερινό όπως συνηθίζει κάθε χρόνο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος παρουσία ό­λων των ιερέων της Λαμίας. Τη Δευτέρα ημέρα των Χριστουγέννων, ο Ποιμενάρχης μας θα ιε­ρουρ­­γή­σει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στην 1η Θεία Λειτουργία που θα αρ­χί­σει στις 5:00 το πρωί. Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος. Επίσης η 2η Θεία Λειτουργία  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό θα αρχίσει στις 9:30  το πρωί.Να προσθέσουμε ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα περιέλθει δίσκος υπερ ενισχύσεως των ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως και θα αναγνωσθεί σχετική ανακοίνωση.

 (*)  Με μεγαλοπρέπεια θα εορταστεί και φέτος, η Θεομητορική εορτή  της συνάξεως της Θεοτόκου στην πόλη της Λαμίας. Επίκεντρο του εορτασμού, ο ιστορικός Ιερός Ναός της «Παναγίας Δεσποίνης».    Την Τρίτη θα τελεσθεί    αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Καλούνται οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, να προσέλθουμε σε αυτή την πνευματική σύναξη, για να τιμήσουμε την Υπεραγία Θεοτόκο η οποία προσέφερε τον εαυτό της και έγινε συνεργός δια της υπακοής της στο υπέρτατο μυστήριο, της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος Χριστού.

(*) Εόρτια εκδήλωση για τους Ιερόπαιδες διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της. Τα παιδιά θα συνοδεύσουν οι ιερείς μας και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα προβληθεί μια ταινία για τη Γέννηση του Χριστού και οι χορωδίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα αποδώσουν ύμνους και κάλαντα. Η εκδήλωση θα κλείσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο ο οποίος θα απευθύνει τις ευχαριστίες του στα παιδιά και τις πατρικές του συμβουλές. Μετά την εορτή θα προσφερθούν γλυκίσματα και πνευματικές ευλογίες. Να σημειώσουμε ότι κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις ποιμαντικού ενδιαφέροντος, προς τιμην των παιδιών του Ιερού Βήματος και του Αναλογίου, με τις οποίες επιδιώκει την πνευματική κατάρτιση και εκκλησιαστική μόρφωση των μικρών συνεργατών της.

(*) Αν κάποιος ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρήσει ότι η φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος απαιτεί ετησίως ποσά πολύ μεγαλύτερα από τα συλλεχθέντα και αυτό συμβαίνει διότι αδιάκοπα προκύπτουν νέες ανάγκες στις οποίες η εκκλησιαστική πρόνοια δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια. Στην Μητρόπολή μας και στις ενορίες αθόρυβα αναπτύσσεται αξιόλογη προνοιακή δράση με την συμμετοχή και την συνδρομή κληρικών και λαϊκών. Πρωτεύον μέλημά της Εκκλησίας είναι η θεραπεία του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας ειδικότερα τις Αγιες και γιορτινές ημέρες. Το θεμέλιο όμως και το στήριγμα της ποιμαντικής αυτής προσφοράς της εκκλησίας είναι οι εκούσιες προσφορές των πιστών Χριστιανών.  Λίγες ημέρες προ Χριστουγέννων μέσῳ τῶν ἐνο­­ριακῶν Φι­λο­πτώχων Ταμείων, σέ ὅλη τήν Μητροπολιτική περιφέρεια  διανέμονται δέματα αγάπης, σέ ἐμπερίστατους ἀδελ­­φούς μας καί τίς οἰ­κο­γέ­νει­ές τους, προκειμένου νά ἑορτά­σουν μέ τόν, κα­τά τό δυνατό, πιό ἄνετο τρόπο τίς ἡμέρες τῶν ἑορτῶν τῶν Χρι­στου­γέν­νων καί τῆς Πρω­το­χρο­νιᾶς καί νά αἰ­σθαν­θοῦν τήν συνεχή ἀγάπη καί φροντίδα τῆς Ἐκ­κλησίας. Τά δέματα περιέχουν, ὅπως κάθε χρόνο, κρέας καί διάφορα ἄλλα εἴδη τροφίμων, τά ὁ­ποῖα προσέφεραν εὐλαβεῖς πιστοί στίς Ἐ­νο­­ρίες τους ή σε συγκεκριμένο χώρο σε ορισμένα super markets. Ἀκόμη, πολλοί ἀδελφοί μας, ενισχύονται συνεχώς καί ἀπό τό Γενικό Φιλόπτωχο Ταμεῖο τῆς Μη­­τρο­­πό­­λεώς μας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα σοβα­ρό­τα­τα προβλήματα της υγείας τους ή τις μεγάλες τους οικονομικές ανάγκες.  Καλούμαστε όλοι ειδικά τις Αγιες αυτές ημέρες να στηρίξουμε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.Για οποιαδήποτε προσφορά σας επικοινωνήστε με τον εφημέριο-πρόεδρο του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας.

 (*) Μεγάλη χαρά νιώθουν αυτές τις ημέρες  οι τρόφιμοι και το προσωπικό των Γηροκομείων  της Ιεράς Μητροπόλεως μας   με τις επισκέψεις ενοριών, σχολείων αλλά και διάφορων πιστών οι οποίοι δείχνουν εμπράκτως την αγάπη και το ενδιαφέρον τους και επισκέπτονται τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το ΡΑΧΟΥΤΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ επισκέφθηκαν χθες το πρωί η χορωδία του ΚΕΥΠ συνοδευόμενοι από τον Ταξίαρχο Βασίλειο Μπέλλο και το τμήμα Νοσηλευτών του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Εψαλαν στους τροφίμους τα παραδοσιακά κάλαντα και προσέφεραν γλυκά. Το απόγευμα επισκέφθηκε το ίδρυμα μια ομάδα γυναικών από την πόλη μας. Προσέφεραν δώρα και αντάλλαξαν με τους γέροντες και το προσωπικό ευχές για τα Χριστούγεννα.

Το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος - Αθανάσιος και Μαίρη Α­κρί­δα» Σπερχειάδος επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της ενορίας ενορίας Αγίων Αποστόλων Λαμίας.  Ευχήθηκαν στους γέροντες και το προσωπικό, προσέφεραν προσωπικά δώρα καθώς και κιμά για τις αν’αγκες του ιδρύματος.

Επισκέψεις αγάπης δέχεται καθημερινά εν όψη των Αγίων ημερών των εορτών που διανύουμε  και το « Ίδρυμα Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων» στην Στυλίδα.  Σήμερα στο ίδρυμα μετέβησαν Αξιωματικοί και οπλίτες της 695 ΑΒΠ Μονάδος Πυρομαχικών Αυλακίου συνοδευόμενοι από τον διοικητή αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Νικολάου, προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα στους γέροντες.            Τους αξιωματικούς και στρατιώτες υποδέχτηκε εγκαρδίως το προσωπικό του ιδρύματος  και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα. Επίσης το γηροκομείο επισκέφθηκαν το πρωί και μαθητές του γυμνασίου Στυλίδος συνοδευόμενοι από καθηγητές τους. Εψαλαν τα κάλαντα στους τροφίμους και προσέφεραν γλυκά,  τρ΄’οφιμα και χαρτικά.Όλοι οι επισκέπτες δέχθηκαν την ζεστή φιλοξενία από το προσωπικό του Γηροκομείου και το καθιερωμένο εόρτιο κέρασμα.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος ευχαριστεί θερμά όλους για την αγάπη και στήριξη που προσφέρουν στα ιδρύματα της Μητροπόλεως και εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 (*) Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Χριστουγέννων θα τελεσθεί Την Κυριακή σέ πέντε Ιερές Μονές τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς. Πρόκειται γιά τίς Ιερές Μονές Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀγάθωνος, Αγίου Νικολάου Δίβρης, Παναγίας Δαμάστας,Αγίου Γεωργίου Μύλων και Γενεσίου της θεοτόκου Αντινίτσης.

Στην Ιερά Μονή  Αγάθωνος ἡ Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 11:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 2:00 τό πρωί.

Στήν Ιερά Μονή Ἁγίου Νικολάου Δίβρης ἡ ἀγρυπνία θά αρχίσει στίς 8:00 τό βράδυ καί θά τελειώσει στη 1:00 τό πρωί.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας ἡ Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ καί θά τελειώσει στίς 2:00 τό πρωί.

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ καί θα τελειώσει στη 1:00 τό πρωί. Καί τέλος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων η Ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ και θα διαρκέσει έως τη 1:00 το πρωί. Την νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο πατήρ Αρτέμιος Γρηγοριάτης.

(*) Η ενορία της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας θα πανηγυρίσει σήμερα τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας με Ιερά Αγρυπνία την οποία θα τελέσει σήμερα το βράδυ στις 9:00 η ώρα.

  (*) Στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης Αχινού σήμερα στις 6:00 το απόγευμα το εκκλησιαστικό συμβούλιο διοργανώνει μια όμορφη συναυλία βυζαντινής μουσικής με τίτλο «ύμνους υφαίνειν» στα πλαίσια της φωτοφόρου γιορτής των Χριστουγέννων. Τους ύμνους και τα κάλαντα θα αποδώσουν η χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι Μ του παραρτήματος Στυλίδος και η χορωδία του ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας υπό τη διευθυνση του καθηγητού της σχολής κυρίου Ευθυμίου Τσούμα.Στο τέλος της γιορτής το εκκλησιαστικό συμβούλιο όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια θα βραβευσει τους μαθητές που την περσινή χρονιά εισήχθησαν στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...