165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

1374

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος, 2017

 Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου σήμερα καί η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των αγίων 14000 νηπίων, των υπο Ηρώδου αναιρεθέντων.

Σήμερα εορτάζουμε και Τη μνήμη πάντων των χριστιανών και αδελφών ημών, των εν λιμώ και δίψη και μαχαίρα και κρύει τελειωθέντων.

Τη μνήμη των οσίων πατέρων ημών Αθηνοδώρου, Βαβύλα και Βενιαμίν.Του οσίου Γεωργίου επισκόπου Νικομηδείας, του ποιητού ασματικών Κανόνων και Τροπαρίων καθώς και τη μνήμη του οσίου Θαδδαίου του ομολογητού και Μαρκέλλου ηγουμένου της μονής Ακοιμήτων.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι οι τίτλοι των κυριοτέρων ειδήσεων

(*) Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Λαμιέων και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας  το συμβόλαιο παραχώρησης οικοπέδου στο χώρο απέναντι από το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο. Σύντομα θα ανεγερθεί στο χώρο αυτό εκκλησιαστικό μουσείο.

(*) Τα πρωτοχροννιάτικα κάλαντα έψαλαν σήμερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας η χορωδία οπλιτών του ΚΕΥΠ και μέλη του συλλόγου ιεροψαλτών Φθιώτιδος Νικόλαος Δοχειαρίτης.

 (*) Τη  μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας θα εορτάσουν τη Δευτέρα ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα θα εορτασθεί η μνήμη του στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) «Οσος φόβος και τρόμος αν επιπέσει στην κτίση εμείς ας μείνουμε προσηλωμένοι στη δύναμη του Σταυρού και στο Φως της Αναστάσεως. Ας καλέσουμε το Χριστό υπερασπιστή της ζωής μας και του κόσμου». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμάτου για το νέο έτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

 (*) Πρωτοχροννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 5:00 το απόγευμα στο εκκλησιαστικό ίδρυμα «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» Σπερχειάδος.Την αγιοβασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Εφραίμ του Θαυματουργού θα εορτάσουμε την Τετάρτη 3 του μηνός με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

 (*) Πανηγυρική θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ θα τελεσθεί την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας.

 Από τους τίτλους περνάμε στα θέματα μας αναλυτικά

(*) Υπεγράφη σήμερα από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ Νικόλαο Σταυρογιάννη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας  το συμβόλαιο παραχώρησης οικοπέδου 1250 τετραγωνικών μέτρων στο χώρο απέναντι από το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο στη Νέα Αμπλιανη στο οποίο η Ιερά Μητρόπολις θα ανεγείρει εκκλησιαστικό μουσείο. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δωρεά του οικοπέδου και υπεγράμισε ότι εκ μέρους του Δήμου λαμιέων είναι η 2η μεγάλη δωρεά για την ανέγερση εκκλησιαστικού ιδρύματος. Πληροφορούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος και θα αρχίσει η ανέγερση του εκκλησιαστικού μουσείου.

 (*) Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο η χορωδία των οπλιτών του ΚΕΥΠ, προκειμένου να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά και να ψάλλουν τα παραδοσιακά  κάλαντα από διάφορα μέρη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας της Ελλάδος και με τον τρόπο αυτό να λαμπρύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών.     Ακολούθως ο Αξιωματικός που συνόδευε τη χορωδία ανέγνωσε στον Σεβασμιώτατο τις ευχές του Διοικητού κυρίου Βασιλείου Μπέλου. Με τη σειρά του ο Ποιμενα΄ρχης μας ευχήθηκε σε όλους, ζήτησε να μεταβιβάσουν τις ευχαριστίες του και τις ευχές του στον κ Διοικητή και προσέφερε παραδοσιακά γλυκίσματα.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο γραφείο του στο Πνευματικό Διοκητικό Κέντρο όπου εκεί του έψαλαν τα κάλαντα μέλη του Συνδέσμου ιεροψαλτών Φθιώτιδος Νικόλαος Δοχειαρίτης.Ακολούθως αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά και προσφέρθηκε κέρασμα σε ‘όλους..

 (*) Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου θα εορτασθεί τη Δευτέρα, η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στις 10:30 το πρωί θα τελεσθεί δοξολογία επί τη 1η του έτους. Εν συνεχεία όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο όλοι οι επίσημοι θα μεταβούν στο ισόγειο του Περιφερειακού Καταστήματος για την κοπή βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών. Στο μήνυμά του επί τη ενάρξει της νέας χρονιάς το οποίο θα αναγνωσθεί σε όλους τους Ιερούς Ναούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής…Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωτοχροννιάτικο μηνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

 (*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την εόρτιο αυτή περίοδο του Δωδεκαημέρου μας προσκαλεί στην πρωτοχροννιάτικη εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο και ώρα 5:00 το απόγευμα στο εκκλησιαστικό ίδρυμα «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» Σπερχειάδος . Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πρωτοχροννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από τη βυζαντινή χορωδία του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μακρακώμη καθώς και της Βυζαντινής χορωδίας του ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας. Την Αγιοβασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος ο οποίος και θα χαιρετήσει την εκδήλωση. Καλείτε το χριστεπώνυμο πλήρωμα και οι φίλοι του ιδρύματος να τιμήσουν με την παρουσία τους την ως άνω εκδήλωση.

  (*)Την εορτή της ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Ἐφραίμ τοῦ Θαυματουργοῦ θα πανηγυρίσει η Ιερά Μητροπολή μας την Τετάρτη 3 Ἰανουαρίου. Στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου που βρίσκεται στο πνευματικό διοικητικό κέντρο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως στην συμβολή τῶν ὁδῶν Μεγάλου Ἀλεξάνδρου καί Ἀγράφων Νέας Ἄμπλιανης Λαμίας και τις δυο ημέρες θα τελεσθούν πανηγυρικές ιερές ακολουθίες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού την Τρίτη στίς 5:00 το απόγευμα θά τελεσθεῖ μέγας πανηγυρικός ἑσπερινός καί την Τετάρτη το πρωί πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Κατά τήν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας θά τεθεῖ προς προσκύνησιν τό τεμάχιο τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Μεγαλομάρτυρος Ἁγίου Ἐφραίμ τό ὁποῖο φυλάσσεται στήν Ἱερά Μητρόπολη καθώς και μία εμβάδα από το Λείψανο του Αγίου Εφραίμ το οποίο είχε προσφέρει στον Σεβασμιώτατο η Καθηγουμένη Θεοδοσία της Ιεράς Μονής του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης.

 Να τονίσουμε ότι το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ είναι το μοναδικό σε όλη την Ιερά Μητροπολή μας.Τα θυρανοίξια τελέσθηκαν στις 16 Απριλίου το 2004 και τα εγκαίνια στις 24 Ιουνίου του 2012. Εκτός από τις 3 Ιανουαρίου πανηγυρίζει και στις 5 Μαίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Εφραίμ.

(*) Σχεδόν καθημερινά επισκέπτονται τα Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως σε Στυλίδα, Σπερχειάδα και Λαμία διάφορες ενορίες αλλά και πολλοί πιστοί και δείχνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους στους τροφίμους των ιδρυμάτων.

 Το Ιδρυμα Πετρή Στέγη Γερόντων Στυλίδος επισκέφθηκαν σήμερα ο εφημέριος πατήρ Βασίλειος Καραμέρης, με μέλη του φιλοπτώχου ταμείου και π[ιστούς από την ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας. Στην αρχή της επισκέψεως οι επισκέπτες πήραν το κερασμά τους στην τραπεζαρία του ιδρύματος, προσέφεραν προσωπικά δώρα στο προσωπικό καθώς και τρόφιμα στο γηροκομείο. Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τους ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους ο υπευθυνος του γηροκομείου Αρχιμ. πατήρ Μάξιμος Νικολόπουλος. Εκ μέρους της ενορίας μίλησε ο πατήρ Βασίλειος ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό για την άψογη λειτουργία του ιδρύματος και  ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Σήμερα το Γηροκομείο θα επισκεφθούν μέλη του φιλοπτώχου ταμείου της Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος.

Το Γηροκομείο Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ενορίες της Δυτικής Φθιώτιδος. Πιο αναλυτικά στις 26 Δεκεμβρίου επ[ισκέφθηκαν το ‘ίδρυμα πιστοί των ενοριών Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος και Αγίου Γεωργίου Τυφρηστού. Στις 27 του μηνός πιστοί των ενοριών Αγίου Νικολάου Λευκάδος και Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος. Σήμερα το ίδρυμα επισκε΄φθηκαν μέλη των ενοριών Αγίου Γεωργίου και Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, Αγίας παρασκευής Σπερχει΄’αδος και Αγίου Γεωργίου Καστρίου. Προσέφεραν στο ίδρυμα τρόφιμα, κρέατα, χαρτικά και απορρυπαντικά και ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος ευχαριστεί θερμά όλους για την αγάπη και στήριξη που προσφέρουν στα ιδρύματα της Μητροπόλεως και εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

 (*) Στις ενοριακές μας ειδήσεις τώρα επανερχόμαστε στην εορτή προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζoυν τη Δευτέρα οι ενοριακοί Iεροί Nαοί στο Σταθμό Λιανοκλαδίου και στον Μεγαπλάτανο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού στην ενορία του Σταθμού Λιανοκλαδίου την Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο ιεροκήρυκας Αρχιμ πατήρ Βαρθολομαίος Κάσσης. Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεσθούν Ορθρος, Θεία Λειτουργία και δοξολογία επί τη 1η του έτους.Ακολούθως στο ενοριακό πνευματικό κέντρο θα γίνει κοπή βασιλόπιτας και θα προσφερθεί κέρασμα σε όλους.

Στην πανηγυρίζουσα ενορία του Μεγαπλατάνου την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία και τη Δευτέρα το πρωί Ορθρος, Θεία Λειτουργία αρτοκλασία, δοξολογία επί τη 1η του έτους και κοπή Βασιλόπιτας.

  (*) Αφήνουμε τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου και περνάμε στη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του οποίου τη μνήμη θα εορτάσουμε την Τρίτη  2 Ιανουαρίου. Στην πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας. Κατά τη διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Σεραφείμ.

  (*) Μια όμορφη εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά της ενορίας Αγίου Βασιλείου Σταθμού Λιανοκλαδίου διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο πολιτιστικός σύλλογος «Αγιος Μάρκος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού και περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα και πολλές άλλες εκπλήξεις σκορπίζοντας χαρά και κέφι στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Στους παρευρισκομένους μίλησε ο εφημέριος του Ναού πατήρ Νικόλαος ο οποίος τους καλοσώρισε, επαίνεσε τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου για την όμορφη εκδήλωση,τους κάλεσε στην πανήγυρη της ενορίας τη πρώτη Ιανουαρίου και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2018.  

(*) Την Ιερά Εικόνα των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Αταλάντης θα φιλοξενήσει η ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαποδίου από την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Καθημερινά στον Ιερό Ναό θα τελούνται στις 5:00 οι ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στους Αγίους Αναργύρους. Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου θα τελεσθούν οι ακολουθίες του Ορθρου, των Ωρών των Θεοφανείων, του εσπερινού, η Θ Λ του Μεγάλου βασιλείου και η ακολουθία του Μεγάλου αγιασμού. Το Σάββατο εορτή των Θεοφανείων θα τελεσθούν όλες οι ακολουθίες. Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος για το μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία.

 (*)   2η Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.       Η Θεία Λειτουργία αυτή τελείται για τους πιστούς που για διαφόρους λόγους αδυνατούν να προσέλθουν το πρωί στην Εκκλησία, είτε είναι μικρά παιδιά, είτε είναι εργαζόμενοι, είτε είναι ηλικιωμένοι. Αρχίζει στις 11 το πρωί και ολοκληρώνεται γύρω στις 12 το μεσημέρι.

  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Και φέτος ο Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων και οι συνεργάτες του, πιστοί στο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, μας προσκαλούν στην εκδήλωση “Αναζητώντας.. τις ρίζες”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερωτικό μας δελτίο

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...