165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-208-10.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

208

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος, 2013

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Γρηγορίου επισκόπου Νύσσης. Tη μνήμη του Αγίου Δομετιανού επισκόπου Μελιτινής ο οποίος εκοιμήθη το έτος 602 και Μαρκιανού πρεσβυτέρου και οικονόμου της Μεγάλης Εκκλησίας και Αμμωνίου.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα παραστεί αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος.

(*) 40 χρόνια στα εσπερινά κηρύγματα συμπληρώνει φέτος ο Ποιμενάρχης μας.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος στην 695 Αποθήκη Βάσεως Πυρομαχικών στο Αυλάκι.

(*) Την Ιερά Μητρόπολή μας θα επισκεφθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ Ευστάθιος

(*) Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τους θα πραγματοποιήσουν τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Λαμίας τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγρηλιά Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στην Αθήνα θα μεταβή αύριο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρίου Ιερωνύμου του 2ου προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ενημερώσει τους Συνοδικούς Αρχιερείς για τα πεπραγμένα και τις προοπτικές της Συνοδικής Επιτροπής επί της Νεότητος στην οποία είναι πρόεδρος ο Ποιμενάρχης μας.

(*) Την 1η του εσπερινή ομιλία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην αρχή της ομιλίας ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε ότι με τη χάρη του Θεού φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στα εσπερινά κηρύγματα τα οποία πραγματοποιεί από Ιεροδιάκονος. Εν συνεχεία με βάση την εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας ερμήνευσε 15 στίχους του 18ου κεφαλαίου του κατά Λουκάν Ευαγγελίου. Της ομιλίας προηγήθηκε Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο. Στην εσπερινή ομιλία εκτός από τους κληρικούς και λαικούς παρέστησαν όπως συνηθίζουν τα παιδιά της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας συνοδευόμενα από τον Διευθυντή τους κ Τριαντάφυλλο Μπολτέτσο. Να σας θυμίσουμε ότι οι εσπερινές ομιλίες του Ποιμενάρχου μας άργησαν να αρχίσουν φέτος λόγω των εορτών Εισοδίων της θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Αγίου Σπυρίδωνος οι οποίες συνέπεσαν ημέρα Τετάρτη.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στην 695 Αποθήκη Βάσεως Πυρομαχικών στο Αυλάκι. Μετά την κοπή της πίτας έγινε τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοικήσεως της Μονάδος από τον απερχόμενο Διοικητή Αντισυνταγματάρχη Υλικού Πολέμου Γεώργιο Μουρουζίδη στον Αντισυνταγματάρχη Ζήση Μούκα. Μετά την τελετή ο Ποιμενάρχης μας μίλησε στους παρευρισκομένους και προσέφερε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και ένα βιβλίο στον απερχόμενο Διοικητή καθώς και από ένα βιβλίο στο νέο Διοικητή Ζήση Μούκα και στον Διοικητή ΜΕΡΥΠ Κωνσταντίνο Βλάχο που παρέστη στη τελετή. Με τη σειρά του ο Αντισυνταγματάρχης Ζήσης Μούκας προσέφερε στο Σεβασμιώτατο ένα κάλυκα βλήματος με σκαλιστή παράσταση του Αγίου Νικολάου. Μετά την τελετή παρατέθηκε δεξίωση.

(*) Την Ιερά Μητρόπολή μας θα επισκεφθεί το Σάββατο 12 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασιάς και Σπάρτης κ Ευστάθιος προκειμένου να τελέσει στις 12:00 το μεσημέρι την βάπτιση του τέκνου του οδηγού του, στη Ιερά Μονή Παναγίας Ξυνιάδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, εξέφρασε τη χαρά του και πρόκειται να συνοδεύσει τον Σεβασμιώτατο κ Ευστάθιο στο μοναστήρι της Ξυνιάδος.

(*) Το Φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας Αγίας Αικατερίνης Στυλίδος θα κόψει την βασιλόπιτα την Κυριακή 13 του μηνός στις 5:00 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος Πετρή - Στέγη Γερόντων Στυλίδος. Την αγιοβασιλόπιτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Στην εκδήλωση θα παραστούν ακόμα ο Δήμαρχος Στυλίδος κ Απόστολος Γκλέτσος, ο κ Αργύρης Πετρής, ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος προσέφερε το οικόπεδο για να κτιστεί το Γηροκομείο και μεγάλο χρηματικό ποσό και φυσικά πιστοί της ενορίας.

(*) Τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Λαμίας θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τους με καφέ και τσάι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο κέντρο ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ στην Αγριλιά Λαμίας. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην αλληλογνωριμία, στη σύσφιξη σχέσεων και στη εξασφάλιση πόρων για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου και θα πλαισιωθεί με την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» και με χορευτικά συγκροτήματα της Ιεράς Μητροπόλεως. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα Ενορικά Φιλόπτωχα Ταμεία.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετέχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Μόλις κυκλοφόρησε η εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή». Στην 1η σελίδα της εφημερίδος αρθρογραφεί όπως πά­ντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Στο άρθρο του με τίτλο « Ισχύσατε και μη φοβείσθε » ο Ποιμενάρχης μας μιλά για την αναστάτωση της κοινωνίας και την απαισιοδοξία που έχει καταβάλλει τους Ελληνες και καλεί το λαό να θέσει στόχους και να εργασθεί με πείσμα για την κατάκτησή τους. Τέλος μας υπενθυμίζει ότι ο Θεός είναι πάνω από όλους και σε Αυτόν πρέπει να καταφύγουμε για να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε ώστε να περάσουμε ακινδύνως τις συμπληγάδες. Στις ε­πό­μενες σελίδες της εφημερίδος δημοσιεύονται πληροφορίες για το 32ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως και για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Επίσης, οι αναγνώστες μεταξύ των άλλων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την ανακομιδή των κεκοιμημένων που είναι παράδοση της Εκκλησίας και τη δήλωση του Μητροπολίτου μας για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Επίσης στην εφημερίδα «Φθιωτική Εκ­κλη­σιαστική Φωνή» δημοσιεύονται ακόμα οι δωρεές ευσεβών χριστιανών προς τα ιδρύματα αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ειδήσεις και ανακοινώσεις. Μπορείτε να προμηθευτείτε την εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως δωρεάν από τους Ιερούς Ναούς μας και από το βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως «ΕΝΘΕΟΝ», στην πλατεία Πάρκου.

(*) Τα βιβλιάρια υγείας πρέπει να θεωρήσουν με το νέο έτος οι ιερείς της Ιεράς Μητροπολεώς μας. Καθημερινά μπορούν να προσέρχονται στη γραμματεία της Ιεράς Μητροπόλεως από τις 9:00 το πρωί έως 1:00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο το βράδυ στον Ιερό Ναό Aγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness