165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-211-15.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

211

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 15 Ιανουάριος, 2013

Τρίτη 15 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Παύλου του Θηβαίου. Tη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ελένης, Ελπιδίου, Δάνακτος και Πανσοφίου.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Ιωάννου του Καλυβίτου και ετέρων 6 Αγίων πατέρων.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Λαμίας στο Κέντρο «Εσπερίδες».

(*)Την Αγιοβασιλόπιτα του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στην Σπερχειάδα, ευλόγησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία των τροφίμων του Ιδρύματος, του προσωπικού και ιερέων της περιοχής.

(*) Τον νέο Στρατηγό Διοικητή ΜΕΡΥΠ Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Βλάχο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί εθιμοτυπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου το πρωί στο Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Λαμίας διοργάνωσαν μια ωραία πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Κέντρο «Εσπερίδες», το οποίο για μία ακόμη χρονιά παραχώρησε δωρεάν ο ιδιοκτήτης του κ. Νικόλαος Πολύζος. Την εκδήλωση οργάνωσε με επιτυχία η υπεύθυνη των Φιλοπτώχων εκπαιδευτικός κα. Χριστίνα Κουτκιά, με τη συνεργασία πολλών κυριών, μελών των ενοριών μας. Η κα. Κουτκιά προλόγισε την εκδήλωση και παρουσίασε το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στην Ιερά Μητρόπολη μας. Ακολούθησε δεκάλεπτη ενημερωτική εισήγηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου, ο οποίος εξέθεσε τα πεπραγμένα του Κοινωνικού Ιατρείου, που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη, ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Δήμος Λαμιέων στην πόλη της Λαμίας. Ο κ. Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε όλους για την προσφορά του σε φάρμακα και παρεκάλεσε όλους να προωθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο τους έχοντας ανάγκη ανασφαλίστους αδελφούς μας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιeλάμβανε παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία οργάνων, που απέδωσε το Μουσικό και Βυζαντινό τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Γερμανός ὁ Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωα­κείμ. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κοινωνικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές και εθελόντριες για το σπουδαίο αυτό έργο. Ετόνισε επίσης ότι η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διερχόμαστε, εμφάνισε τον πλούτο που κρύβει ο καθένας μέσα εις την ψυχή του και τα αισθήματα της αλληλεγγύης, που είναι το ισχυρότερο ανάχωμα κατά της απογνώσεως, στην οποία περιέρχονται πολλοί άνθρωποι. Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργούν δω­ρε­άν στις ενορίες Αγίου Αθανασίου, Αγίων Αποστόλων Πα­γκρα­τίου, Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Νεκταρίου και Αγίας Παρασκευής Λαμίας. Στην εκδήλωση, η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικώς από τους δύο τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «STAR» και «ΕΝΑ» Κεντρικής Ελλάδος παρέστησαν δεκάδες ιερείς, ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Κωνσταντίνος Μουστάκας η Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας και υπέρ των 1.200 ατόμων.

(*)Την Αγιοβασιλόπιτα του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στην Σπερχειάδα, ευλόγησε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία των τροφίμων του Ιδρύματος, του προσωπικού και ιερέων της περιοχής. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους Γέροντες να έχουν μια καλή και ευλογημένη χρονιά και τους εζήτησε να δοξάζουν τον Θεό, διότι βρίσκονται μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, η οποία εκτός από τις καθημερινές βιοτικές ανάγκες προσφέρει και μία άλλη πνευματική τροφή, που περνάει μέσα από την αγάπη των ανθρώπων που τους υπηρετούν και γίνονται με τον τρόπο αυτό, αποδέκτες της Χάριτος του Θεού.

(*) Στη Μεραρχία Υποστηρίξεως Υλικού Πολέμου μετέβη σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος προκειμένου να επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον νέο Στρατηγό Διοικητή Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Βλάχο. Τον Ποιμενάρχη μας συνόδευαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο Αρχιδιάκονος πατήρ Αθανάσιος Κυρίτσης. Στο στρατόπεδο τους υποδέχτηκαν ο Στρατηγός, οι δυο υποδιοικητές και το προσωπικό. Ο Σεβασμιώτατος αρχικά μίλησε στο προσωπικό της ΜΕΡΥΠ και προσέφερε σε όλους ως ευλογία το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως και μια εικόνα του Θριαμβευτή Χριστού. Εν συνεχεία στο γραφείο του Στρατηγού έγινε μια πολύ ευχάριστη και φιλική συζήτηση. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Στρατηγό καλή δύναμη και επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και του προσέφερε ως ευλογία το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, το αγαλματίδιο του Αθανασίου Διάκου και βιβλία των εκδόσεων της Μητροπόλεως . Επίσης προσέφερε βιβλία ως ευλογία και στους δύο υποδιοικητές. Με τη σειρά του ο Στρατηγός ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας και τόνισε ότι η επίσκεψη του, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για αυτόν και για το προσωπικό

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10:00 έως τη 1:00 το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετέχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας προσέλθουν και ας ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία λειτουργεί από το 2001 με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την δωρεάν κάλυψη των όποιων αναγκών των πασχόντων συνανθρώπων μας.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας. Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 2:00 μετά τα μεσάνυκτα. Στο τέλος του εορτασμού θα τελεσθεί αρτοκλασία.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ταξιάρχη Μιχαήλ που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψαν την Κυριακή το απόγευμα τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου. Στο παιδί που κέρδισε το φλουρί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προσέφερε μια Αγία Γραφή. Η ενορία θα προσφέρει και πάλι κέρασμα στα παιδιά του κατηχητικού την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 4:00 το απόγευμα όπου μέσα σε κλίμα γιορτινό και οικογενειακό τα παιδιά θα τραγουδήσουν διάφορα χριστιανικά τραγούδια.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Κατά την διάρκεια της συνάξεως αναπτύσσονται διάφορα θεολογικά και επίκαιρα θέματα.

(*) Μαθήματα χορωδιακού τραγουδιού παραδίδονται κάθε Τρίτη στις 6:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο μουσικός όμιλος Ορφέας και τα παρακολουθούν 35 ενδιαφερόμενοι.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness