165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-214-18.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

214

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 18 Ιανουάριος, 2013

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας τη μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών και μεγάλων Ιεραρχών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Τη μνήμη της Αγίας μάρτυρος Θεοδούλης και των πιστευσάντων διαυτής Ελλαδίου του κομενταρησίου, βοηθού, Ευαγρίου, Μακαρίου και Ξένης.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Εφραιμίου επισκόπου Μηλασσών, Μαρκιανού του από Κύπρου και του Αγίου Μαξίμου επισκόπου Ουγγροβλαχίας.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Ο Πνευματικός αγώνας είναι δύσκολος στις μέρες μας αλλά αν θέλουμε να είμαστε χριστιανοί πρέπει να αγωνιζόμαστε όπως οι Αγιοι Αθανάσιος και Κύριλλος γιατί με κόπο και αγώνες κερδίζετε η Βασιλεία των Ουρανών είπε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ροδίτσας.

(*) Εικοσι δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κοίμηση του μακαριστού γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος.

(*) Στο Κέντρο Αγάπης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η 1η για φέτος Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) ¨Οπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία μας εκκλησία εορτάζει σήμερα τη μνήμη των μεγάλων Ιεραρχών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων στην πανηγυρίζουσα ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ροδίτσας όπου το πρωί τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Στο κηρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου και επεσήμανε ότι ο Αγιος Αθανάσιος πολέμησε τις αιρετικές δοξασίες του Αρείου και αγωνίσθηκε υπερ του Τριαδικού Δόγματος και της Θεότητος του Χριστού και ο Αγιος Κύριλλος πολέμησε τους αιρετικούς Νεστόριο και Σαβέλιο και υπερασπίσθηκε το πρόσωπο της Παναγίας. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ακόμα στα πολλά διδάγματα που μπορεί να πάρει κάποιος από τη σημερινή εορτή και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την αγωνιστικότητα και δύναμη των δυο πατέρων. Ζούμε στη Νέα Εποχή όπως την ονομάζουν μερικοί είπε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας η οποία είναι περίοδος ευτυχίας των λίγων και δυστυχίας των πολλών. Ο Πνευματικός αγώνας είναι δύσκολος στις μέρες μας αλλά αν θέλουμε να είμαστε χριστιανοί πρέπει να αγωνιζόμαστε όπως οι δύο Αγιοι γιατί με κόπο και αγώνες κερδίζετε η Βασιλεία των Ουρανών. Στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία παρέστησαν ιερείς από τις όμορες ενορίες, μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Ροδίτσας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές. Στο τέλος του εορτασμού προσφέρθηκε κέρασμα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας σήμερα στις 4:00 το απόγευμα θα τελέσει αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Κόμμα.

Σήμερα πανηγυρίζουν και οι ενοριακού Ιεροί Ναοί του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα, στη Στυλίδα, στα Βασιλικά Λοκρίδος, στον Τυμφρηστό, στους Μύλους, στο Κωσταλέξι και στη Λυγαριά. Στον εορτασμό στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος μετείχαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και ο εμπορικός σύλλογος της πόλεως αφού η ημερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου είναι ημέρα αργίας στην πόλη της Στυλίδος. Πανηγυρίζει σήμερα και ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα στη Σπερχειάδα. Στον εορτασμό παρέστη και η κ Μαίρη Ακρίδα σύζυγος του αειμνήστου Αθανασίου Ακρίδα, Μεγάλου Ευεργέτου της Σπερχειάδος και της Ιεράς Μητροπολεώς μας η οποία προσέφερε κέρασμα στους προσκυνητές στην αίθουσα του Γηροκομείου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας χθες το απόγευμα κήρυξε το Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Ομβριακής και σήμερα το πρωί στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Αθανασίου στους Μύλους.

 

(*) Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού γέροντος Βησσαρίωνος Κορκολιάκου θα τελέσει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος. Του Ιερού μνημοσύνου θα προηγηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

(*) Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας θα ιερουργήσει αύριο Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Εν συνεχεία θα τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού πατρός Αριστοτέλη Αρχανιώτη. Ο μακριστός καταγόταν από το χωριό Γαβράκια Φθιώτιδος και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών. Χειροτονήθηκε διάκονος τον Μάιο του 1976 και πρεσβύτερος τον Νοέμβριο του 1981 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας απ’όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Κέντρο Αγάπης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου, πρώην Μητροπολιτικό Ναό επισκοπής Ταλαντίου. Μετά τη Θεία λειτουργία, στην παρακείμενη αίθουσα του πνευματικού κέντρου έγινε κοπή της πρωτοχροννιάτικης πίτας του Φιλοπτώχου της ενορίας. Οι κυρίες του φιλοπτώχου προσέφεραν στους προσκυνητές καφέ, τσάι και γλυκίσματα. Στη Θεία Λειτουργία μετείχαν οι δασκάλες και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Αταλάντης.

(*) Ο πατήρ Κύριλλος από τα Κατουνάκια του Αγίου Ορους θα πραγματοποιήσει ομιλία σήμερα στις 5:00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο της ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρχαγγέλου Ταξιάρχου Μιχαήλ που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ευθυμίου του δικαίου και καθηγητού της ερήμου. Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο χωριό Αγία Παρασκευή Φθιώτιδος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού το Σάββατο στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο πατήρ Δημήτριος Ζελιαναίος, εφημέριος του Ιερού Ναού Οσίου Σεραφείμ Ζελίου. Εν συνεχεία θα γίνει λιτάνευση της ιεράς εικόνος του αγίου Ευθυμίου. Την Κυριακή το πρωί στον εορτάζοντα ιερό ναό θα τελεσθούν Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

(*) Δυο Ιερές Παρακλήσεις πραγματοποιούνται στη πόλη της Λαμίας κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα. Η 1η Ιερά Παράκληση προς τον ¨Αγιο Νεκτάριο τελείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Νεαπόλεως. Η 2η Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Γεώργιο τελείται, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Επίσης εκτός Λαμίας τελείται Ιερά Παράκληση στην Αγία Παρασκευή στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό Πετρωτού, κάθε Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα.Στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Βαρδαλή τελείται την ίδια ώρα Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας υπό την ευθύνη του εφημερίου πατρός Νικολάου Κατσαρέλη κάθε Σάββατο στις 7:00 το απόγευμα. Το θέμα των φετινών μαθημάτων είναι « η Ιστορία της Καινής Διαθήκης» Η σύναξη νεων συμβάλλει στην αλληλογνωριμία νέων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, πίστη στο Θεό και αγάπη στον άνθρωπο. Στη συνάντηση αυτή δίνεται η ευκαιρία στους νέους να συζητήσουν θεολογικά και κοινωνικά θέματα που τους απασχολούν αλλά και να επικοινωνήσουν σε ένα φιλικό και πνευματικό περιβάλλον..

(*) Μαθήματα χορωδίας παραδίδονται κάθε Σάββατο από τις 10:30 το πρωί έως τις 11:15 στον Ιερό Ναό Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο των μαθημάτων πατέρα Νικόλαο Λύτα.

(*) Σχολή Παραδοσιακών χορών για αγόρια και κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη μας δωρεάν σε διάφορες ενορίες της Λαμίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα πνευματικά κέντρα των ιερών Ναών της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αποστόλων, του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Γεωργίου.

Επίσης εκτός από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα λειτουργούν και τμήματα για ενήλικες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Ιερούς Ναούς και να ενημερωθείτε για τις ώρες των μαθημάτων.Τα μαθήματα των χορών παραδίδονται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κυρίους Αριστείδη Φυτιλή, Κωνσταντίνο Φλώρο και κυρία Αργυρούλα Τσιριγκούλη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΑΚΌΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

(*) Στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στην Νέα ¨Αμπλιανη, κάθε Κυριακή λειτουργεί τμήμα εκμάθησης κομπιούτερ κατά τις ώρες 10:00 το πρωί με 1:00 το μεσημέρι για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Επίσης λειτουργεί και τμήμα εκμάθησης κομπιούτερ για ενήλικες. Στα μαθήματα μπορούν να προσέρχονται και ενδιαφερόμενοι από άλλες ενορίες.Τα μαθήματα παραδίδει ο κύριος Αριστείδης Αδάμ, καθηγητής Πληροφορικής.

Επίσης στον ίδιο Ιερό Ναό παραδίδονται μαθήματα αρμονίου και θεωρίας ευρωπαϊκής μουσικής κάθε Σάββατο από τις 4:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα από την καθηγήτρια Μουσικής κ Σταυρούλα Μπότη. Η παρακολούθηση των μαθημάτων κομπιούτερ και μουσικής είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τον εφημέριο του Ιερού Ναού πατέρα Παναγιώτη Καπανδρίτη.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Το Παράρτημα Στυλίδος και Ανατολικής Φθιώτιδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώιμος Καρκίνος του Μαστού-Από τη διάγνωση στη θεραπεία» την ερχόμενη Κυριακή στις 10:30 το πρωί. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στο Πάρκο του Λαού του Δήμου Στυλίδος.Εισηγητής θα είναι ο κ Γεώργιος Ανδρούτσος, καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει στην ημερίδα ο πατήρ Μάξιμος Νικολόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδος.

(*) Ο Αθλητικός Σύλλογος ΝΗΡΕΑΣ Λαμίας θα κόψει την πίτα του Συλλόγου και θα βραβεύσει τους αθλητές του στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει αύριο στις 7:15 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας στην οδό Λεωνίδου 9. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Παναγιώτης Σερέτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας.

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας θα πραγματοποιήσει το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση των προσκυνητών θα γίνει στις 30 του μηνός ημέρα Τετάρτη τα ξημερώματα. Άφιξη στην Ραφήνα ή Πειραιά και αναχώρηση για Τήνο. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο οι προσκυνητές θα μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας για προσκύνηση και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας της Παναγίας και συμμετοχή στο έθιμο « Φαναράκια». Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν για τη Λαμία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 95 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 45800, και στα κινητά 69 79 97 07 02 και 69 86 60 72 31. Το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστόλη Κουνούπη 2.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...