165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-217-23.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

217

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 23 Ιανουάριος, 2013

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Αγαθαγγέλου. Τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Κλήμεντος, επισκόπου Αγκύρας.
Τη μνήμη των εν Παρίω εν λάκκω βληθέντων και τελειωθέντων Αγίων μαρτύρων και του Αγίου μάρτυρος Αθανασίου αναγνώστου.
Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων Διονυσίου του εν Ολύμπω της Ελλάδος, Ευσεβίου Ηγουμένου εν τη μονή του αββά Αμμωνίου, Μαυσιμά του Σύρου και Σαλαμάνη του Ησυχαστού..

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Στην ερμηνεία του 19ου κεφαλαίου του κατά Λουκάν Ευαγγελίου θα εισέλθει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στην εσπερινή του ομιλία.
(*) 30 ἐκπαιδευτικοί πού διδάσκουν ἐθελοντικά στό Σχολεῖο Ἐνισχυτικῆς Διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, θα βραβευθούν στην εορταστική ἐκδήλωση που θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή στις 30 Ἰανουαρίου. Την ίδια ημέρα θα χορηγηθούν και 24 ὑποτροφίες σέ φοιτητές καί φοιτήτριες τέκνων τῶν ἱερέων τῆς Μητροπόλεώς μας.
(*) Τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως του Θεολόγου θα τιμήσει με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η ομώνυμη ενορία στην Παραλία Ραχών.
(*) Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας θα τελεσθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
(*) Η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην ομιλία του θα αρχίσει την ερμηνεία και ανάλυση το 19ου κεφαλαίου του κατά Λουκάν Ευαγγελίου στη βάση των σύγχρονων θεολογικών δεδομένων αλλά και της εμπειρίας των Πατέρων της Εκκλησίας.Της ομιλίας προηγείται Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο. Για όσους επιθυμούν να ακούσουν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και δεν μπορούν λόγω εργασίας ή αποστάσεως,το κήρυγμα μεταδίδεται απ’ευθείας από τις συχνότητες του τοπικού μας ραδιοφώνου, αλλά καί τήν επόμενη ημέρα, Πέμπτη, στίς 11:00 τό πρωί.

(*) Ἑορταστική ἐκδήλωση ἐπί τῇ μνήμη τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν θά πραγματοποιήσει η Ιερά Μητροπολή μας ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν (30 Ἰανουαρίου) στίς 6.00 τό ἀπόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου Λαμίας.
Τό πρόγραμμα τῆς Ἐκδηλώσεως περιλαμβάνει ὁμιλία ἀπό τόν Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Μπρούζη, Πνευματικό τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί προϊστάμενο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Σπερχειάδος μέ θέμα: «Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι προστάτες τῆς Παιδείας καί τῶν Νέων».Τήν Ἐκδήλωση θά πλαισιώσουν μέ Βυζαντινούς ὕμνους τῆς Ἱερᾶς Ἀκολουθίας τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ἡ Βυζαντινή χορωδία τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ Καθηγητοῦ καί Πρωτοψάλτου κ. Ἀνδρέου Ἰωακείμ. Χαιρετισμό θά ἀπευθύνει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καί θά βραβεύσει 30 ἐκπαιδευτικούς, πού διδάσκουν ἐθελοντικά στό Σχολεῖο Ἐνισχυτικῆς Διδασκαλίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, ποῦ λειτουργεῖ στό Πνευματικό Κέντρο τῆς Ἐνορίας Ἁγίων Θεοδώρων Λαμίας. Ἐπίσης ὁ Σεβασμιώτατος θά χορηγήσει 24 ὑποτροφίες σέ φοιτητές καί φοιτήτριες τέκνων τῶν ἱερέων τῆς Μητροπόλεώς μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας θα μιλήσει για τους Tρείς Ιεράρχες στις 27,28,29 και 30 Ιανουαρίου σε διάφορες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Πιο αναλυτικά ο πατήρ Σεραφείμ την Κυριακή 27 του μηνός στις 5:00 το απόγευμα θα μιλήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος. Τη Δευτέρα 28 του μηνός θα μιλήσει στις 5:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίας Τριάδος Μακρακώμης. Την Τρίτη 29 θα μιλήσει την ίδια ώρα στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου. Τέλος στις 30 του μηνός, ημέρα Τετάρτη ο πατήρ Σεραφείμ θα μιλήσει το πρωί στους μαθητές του Εκκληασιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου Λαμίας κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που θα τελεσθεί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού.
(*) Τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου Aρχιεπισκόπου Κων/πόλεως του Θεολόγου θα τιμήσει με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου η ενορία του Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λείτουργίας ο Ποιμενάρχης μας θα τελέσει χειροτονία διακόνου. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει αύριο στις 6:00 το απόγευμα.

(*) Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων θα τελεσθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος και της Οικογενείας αυτού. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ξενοφώντος το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητροπολή μας. Καλούνται οι φιλακόλουθοι να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος και να μετάσχουν στον εορτασμό.

(*) Παράλληλα με την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, λειτουργεί στο ίδιο κτίριο και η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία η οποία φιλοξενεί φέτος 26 μαθητές από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις.Την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας της εστίας έχει ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος σε συνεργασία πάντα με την διευθύντρια της σχολής κ Παναγιώτα Παπακώστα. Το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών όπως είναι φυσικό περιλαμβάνει και λατρευτικές ακολουθίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας τελείται η ακολουθία του Ορθρου από τις 7:15 έως τις 7:45. Το απόγευμα στις 6:00 τελείται η ακολουθία του εσπερινού και κάθε Τετάρτη η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη η ακολουθία του απόδείπνου στις 8:30 το βράδυ. Κάθε Πέμπτη τελείται Ορθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7:00 έως τις 8:50 (εννέα παρά δέκα) το πρωί από διαφορετικό κάθε φορά Ιερέα. Στον εκκλησιασμό εκτός από τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου μπορούν να μετέχουν και όποιοι άλλοι επιθυμούν. Επίσης μετά από επιθυμία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου, στην Σχολή παραδίδονται και μαθήματα χορού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 6:30 μετά την ακολουθία του εσπερινού. Δάσκαλος είναι μαθητής της Σχολής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τη Σχολή χορού της Δώρας Στράτου.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Διονυσίου του εν Ολύμπω τελέσθηκε χθες το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Στο τέλος της Ιεράς Αγρυπνίας μίλησε στους παρευρισκομένους ο πατήρ Κύριλλος από τα Κατουνάκια του Αγίου Ορους. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Οσίου Διονυσίου. Στο τέλος του εορτασμού προσφέρθηκε κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.
Επίσης ο πατήρ Κύριλλος θα πραγματοποιήσει ομιλία την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Αγίων θεοδώρων Λαμίας.
(*) Από σήμερα αρχίζει τη λειτουργία της η δανειστική βιβλιοθήκη της ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας η οποία στεγάζεται στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δανείζονται στο εξής θεολογικά, ιστορικά και μουσικά βιβλία που τους αφορούν από τις 9:00 έως τις 10:30 το πρωί.
(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Ξενοφώντος θα τελεσθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου στις 9:30 το βράδυ, στον Iερό Nαό Aγίου Νικολάου Νέας Βράχας. Στον ιερό ναό φυλάσσεται ιερό λείψανο του οσίου το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Μετά τον εορτασμό θα προσφερθεί κέρασμα στους προσκυνητές.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Στη σύναξη γίνονται ομιλίες θεολογικές αλλά και ομιλίες για θέματα προβληματισμού των νέων. Επίσης τα μέλη της συνάξεως πραγματοποιούν ποιμαντικές επισκέψεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία και επισκέψεις σε ιερές μονές και ιερούς ναούς .
(*) Η ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαμίας θα κόψει την Αγιοβασιλόπιτα για τα παιδικά τμήματα των παραδοσιακών χορών αύριο στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα προσφερθεί κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Να σας θυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή η ίδια ενορία πραγματοποίησε εκδήλωση για τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως προβλήθηκε η ταινία με θέμα ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και στο τέλος το εκκλησιαστικό συμβούλιο προσέφερε κέρασμα στα παιδιά. Επίσης την αγιοβασιλόπιτα για τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου έκοψε το περασμένο Σάββατο και η ενορία Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Στα δυο παιδιά που έτυχαν τα φλουριά προσφερθηκε ως ευλογία από μια εικονογραφημένη βίβλο για παιδιά.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ(*) Ο κ Νικόλαος Σωτηρόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός έχει κυκλοφορήσει ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο με τίτλο « λαογραφικά για το χωριό μου τον Ασβέστη». Στις 132 σελίδες του βιβλίου δημοσιεύονται στοιχεία για το χωριό, για την θρησκευτική, ποιμενική,γεωργική και κοινωνική ζωή των κατοίκων καθώς και πληροφορίες που αφορούν την παράδοση και τα έθιμα του χωριού. Επίσης ο αναγνώστης θα βρεί στο βιβλίο χρήσιμες πληροφορίες για τα τοπικά ιστορικά βιβλία, την πρακτική θεραπευτική και τους γλωσσικούς ιδιωματισμούς.

(*) Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο για την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας θα πραγματοποιήσει το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel στις 30 και 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής η αναχώρηση των προσκυνητών θα γίνει στις 30 του μηνός ημέρα Τετάρτη τα ξημερώματα. Άφιξη στην Ραφήνα ή Πειραιά και αναχώρηση για Τήνο. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο οι προσκυνητές θα μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας για προσκύνηση και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας της Παναγίας και συμμετοχή στο έθιμο « Φαναράκια». Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι οι προσκυνητές θα αναχωρήσουν για τη Λαμία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 95 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 22310 45800, και στα κινητά 69 79 97 07 02 και 69 86 60 72 31. Το τουριστικό γραφείο Θεοδωρόπουλος travel βρίσκεται στην διεύθυνση Αποστόλη Κουνούπη 2.
Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...