165

Ραδιοφωνικό Δελτίο Ειδήσεων 205-07.01.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

205

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 07 Ιανουάριος, 2013

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη σύναξη του αγίου,Προφήτου, Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου. Την εις πόλιν μετένεξη της παντίμου αυτού χειρός. Την ανάμνηση του εν Χίω γενομένου θαύματος του Προδρόμου κατά των Αγαρηνών το έτος 1740. Τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ρωμανού του εκ Δημινίτσης Λακεδαίμονος ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1695. Τη μνήμη του αγίου νεομάρτυρος Αθανασίου του εκ Σπάρτης Ατταλείας ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1700.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Ιουλιανού του εξ Αιγίνης και της δι’αυτού πιστευσάσης μάρτυρος γυναικός.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Στυλίδος εορτάσθηκε χθες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα έκοψε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος παρουσία των υπαλλήλων των  γραφείων.

(*) Οι καθιερωμένες εσπερινές ομιλίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας θα αρχίσουν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. (*)Την ανάμνηση των εγκαινίων του ιερού ναού της αγίας Βαρβάρας θα εορτάσει αύριο η ομώνυμη ενορία της λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Με επίκεντρο την πόλη της Στυλίδος, όπως κάθε χρόνο εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιε­ρουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών Αρχών της Φθιώτιδος και στη συνέχεια εν πομπή Κλήρος και λαός προπορευομένων της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων και των εξαπτέρυγων, μετέβησαν στο λιμάνι της Στυλίδος όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Δέκα νέοι αψηφώντας το δριμύ ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον νεαρό που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό ως ευλογία έναν επιστήθιο σταυρό. Ακολούθησε η επιστροφή στον Ιερό Ναό, όπου ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και ολοκληρώθηκε ο εορτασμός με δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου. Στην θεία Λειτουργία και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης και κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος Περγαντάς, η τ. Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, κ. Παναγιώτης Φώσκολος, ο Διοικητής της ΜΕΡΥΠ Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Βλάχος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Ταξίαρχος Απόστολος Κασκάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδος κ. Παναγιώτης Σκόνδρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαμίας κ Νικόλαος Ντίτσας, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ Κυριάκος Λιάκος και πλήθος πιστών από τη Στυλίδα, την Λαμία και την γύρω περιοχή.

(*) Την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών επισκέφτηκε την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, για να ευχηθεί στην αδελφότητα διά το Νέο Έτος 2013. Με την ευκαιρία της επισκέψεως ο Σεβασμιώτατος έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα και ευχήθηκε στη Γερόντισσα Μαγδαληνή και τις μοναχές να έχουν ακοίμητη την προστασία τηςΥπεραγίας Θεοτόκου και πλούσια τα δώρα του Ουρανού. Η Ηγουμένη Μαγδαληνή ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψη και εζήτησε τις ευχές του. Επίσης ο Σεβασμιώτατος συζήτησε με την Γερόντισσα για τη νέα πτέρυγα της Μονής, η οποία σύντομα θα θεμελιωθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολυπληθών προσκυνητών.

(*) Τήν Ἁγιοβασιλόπιτα τῶν Γραφείων τῆς Κεντρικής Διοικήσεως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως ἔκοψε τήν Δευτέρα 7 Ἰανουαρίου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος παρουσίᾳ τῶν ὑπαλλήλων τῶν Γραφείων. Ὁ Σεβασμιώτατος εὐχήθηκε στούς ἐκκλησιαστικούς ὑπαλλήλους δύναμη, προθυμία ἐξυπηρετήσεως τῶν προσερχομένων εἰς τά γραφεῖα τῆς Μητροπόλεώς μας καί ἀγάπη πρός τήν ἐργασία αὐτή, κυρίως δέ πόθο, ὥστε διά τῆς ἐργασίας νά τιμάται καί νά δοξάζεται ἡ Ἐκκλησία μας καί τό ὄνομα τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ. Συμπλήρωσε δέ ὁ Ἅγιος Βασίλειος, πού εἶναι ὁ κατ’ ἐξοχήν Ἅγιος τῆς φιλανθρωπίας καί τῆς ἀσκήσεως, νά φωτίζει καί νά γίνεται παράδειγμα πρός ὅλους ὥστε ἡ ἐργασία νά γίνεται πάντοτε μέ γνώμονα τή Δόξα τοῦ Θεοῦ καί τό πνευματικό καί ὑλικό συμφέρον τῶν ἀνθρώπων. Κατά τήν κοπή τῆς πίτας ἀπό τόν Σεβασμιώτατο, οἱ παρευρισκόμενοι ἔψαλαν τά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα καί εὐχήθηκαν στό Σεβασμιώτατο ὁλοψύχως μακρά καί ἁγιαστική Ἀρχιερατεία πρός ὅφελος τῶν πιστῶν τῆς Μητροπόλεως καί διακονία τῆς Ἐκκλησίας μας.

(*) Μετά από πρόσκληση του Διοικητού της 7ης ΕΜΑΚ κυρίου Γεωργίου Πέγκα Αντιπύραρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος θα κόψει την Αγιοβασιλόπιτα αύριο στις 10:00 το πρωί στα γραφεία της υπηρεσίας.

(*) Λόγω των εορτών Εισοδίων τῆς Θεοτόκου, Ἁγίου Νικολάου καί Ἁγίου Σπυρίδωνος, οἱ ὁποιες συνέπεσαν ημέρα Τετάρτη, ἀνεβλήθη η έναρξη των εσπερινών ομιλιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη το απόγευμα στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμου της Θεοτόκου Λαμίας. Οι ομιλίες του Σεβασμιωτάτου θά αρχίσουν αυτή τήν Τετάρτη 9 Ἰανουαρίου μέ θέμα: «Ἑρμηνεία τοῦ κατά Λουκάν Ἁγίου Εὐαγγελίου». Της ομιλίας θα προηγείται Ιερά Παράκλησις στήν Ύπεραγίαν Θεοτόκον.

(*) Συνάντηση Θεολογικών Προβληματισμών πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα σε χώρο της Εκκλησιαστικής Περιφερειακής Εστίας, με ευθύνη του Διευθυντή της Εστίας κυρίου Τριαντάφυλλου Μπολτέτσου και τη συνδρομή του Επιμελητή της Εστίας πατρός Χρήστου Τσιλοφύτη, εφημερίου του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας. Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την συνεχή κατάρτιση των Οικοτρόφων Μαθητών της Εστίας Λαμίας στο πεδίο της Εκκλησιαστικής μόρφωσης και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα Ορθόδοξης Πνευματικότητος.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Ιερό λείψανο του αγίου φυλάσσεται στον ιερό ναό αγίου Νικολάου Νέας Βράχας. Προς τιμή του οσίου, σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και αύριο το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία. Και τις δυο ημέρες θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, το ιερό λείψανο του οσίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.

(*) Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου η ενορία της αγίας Βαρβάρας Λαμίας θα εορτάσει την ανάμνηση των εγκαινίων του ομώνυμου ιερού ναού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού αύριο στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και την Τετάρτη το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

(*) Μαθήματα σκάκι παραδίδονται δωρεάν κάθε Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος. Τα μαθήματα παραδίδει ο κ Δημήτριος Ρέρας και τα παρακολουθούν 15 ενδιαφερόμενοι.

Εδώ ολοκληρώσαμε το σημερινό ενημερώτικό μας δελτίο.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness