165

Δήλωση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 15 Ιούνιος, 2022 - 11:30

Με αφορμή την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στην οποία προχώρησε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…..Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αποτελούν τους μάρτυρες της ζωντανής παρουσίας του Θεού μέσα στον κόσμο αλλά και το λαμπρότερο παράδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης προς το Θεό και τον συνάνθρωπο.

Σήμερα και επί των ημερών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, κ. Συμεών,  γινόμαστε κοινωνοί του πλέον χαρμόσυνου μηνύματος, της επίσημης αναγραφής στο Αγιολόγιο της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

31 χρόνια από την κοίμησή του και 16 χρόνια από τη συγκλονιστική στιγμή που, κατά την εκταφή, το σώμα βρέθηκε άφθαρτο ενώ κρατούσε σφιχτά το Ευαγγέλιο, πλέον κατατάσσεται ανάμεσά Τους.

Ο Όσιος Βησσαρίων πέρασε τη ζωή του νουθετώντας, συμβουλεύοντας, διακονώντας παντοιοτρόπως το ποίμνιο του Θεού.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών για την πρωτοβουλία του να αναδείξει το έργο του Οσίου Βησσαρίωνος καθώς και προς την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο γι’ αυτή την τιμή και ευλογία για τον τόπο μας…»

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness