165

Εγκαίνια Εκθέσεως "Διδακτικών εγχειριδίων Μέσης Εκπαίδευσης 1937 - 2012" 5.11.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 5 Νοέμβριος, 2012 - 17:30

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Διδακτικών εγχειριδίων Μέσης Εκπαίδευσης 1937 – 2012», τα οποία προέρχονται από την προσωπική συλλογή του κ. Δημητρίου  Θεοδ. Νάτσιου, Φιλολόγου, πρ. Διευθυντού του ιστορικού Αρχείου Λαμίας, παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το απόγευμα.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Νάτσιο για την δημιουργία της Εκθέσεως και ετόνισε ότι αυτή η αναδρομή που παρουσιάζει η Έκθεση, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ότι προερχόμαστε από την Παράδοση και ότι η σημερινή Παιδεία με την Τεχνολογία της είναι απόρροια μίας πορείας που δεν μπορούμε να την αρνηθούμε.

Ακολούθως απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς και παρουσιάστηκε η κεντρική ομιλία από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαιδεύσεως κ. Ηλία Αργυρόπουλο με θέμα «Ο ρόλος του σχολικού βιβλίου στην Εκπαίδευση».

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Δημήτριος Νάτσιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στα Εγκαίνια της Εκθέσεως, αναφέρθηκε στο ιστορικό της συλλογής των σχολικών βιβλίων.

Η Έκθεση θα φιλοξενείται από 5 έως 19 Νοεμβρίου στην κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος». Ώρες λειτουργίας της Εκθέσεως είναι από  Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 13.00 και Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή (Απόγευμα) 18.00 – 21.00.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness