165

Εορτή Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Σπαρτιά 12.12.12

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος, 2012 - 08:00 έως Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος, 2012 - 07:45

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού τελέσθηκε σήμερα στον νεοεγκαινιασθέντα ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Σπαρτιά.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής, ενώ έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας κ. Δημήτριος Μαντές, ο οποίος κατάγεται από το χωριό.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ταπείνωση, την κατά Θεόν μόρφωση και τα θαύματα που επιτελούσε και συνεχίζει να επιτελεί ο Άγιος Σπυρίδωνας. Τέλος ευχήθηκε ο Άγιος να σκεπάζει και να περιφρουρεί όλους από κάθε κακό και να φωτίζει με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο που επιχειρείται μια προσπάθεια αποχριστιανοποιήσεως της Ελλάδος.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού τελέσθηκαν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου του 2012 από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Νικόλαο και σήμερα είναι η πρώτη φορά που τιμάτε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου, στην ενορία.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητος Νέας Σπαρτιάς, ο τ. Προϊστάμενος του Ιστορικού Αρχείου Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Νάτσιος  και πολλοί πιστοί από το χωριό και τις γύρω περιοχές.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness