165

Εορτή της Αγίας Ερμιόνης στο Γηροκομείο Στυλιδος 4.9.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 4 Σεπτέμβριος, 2012 - 13:30

Την προστάτιδά του Αγία Ερμιόνη εόρτασε την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου το Γηροκομείο Στυλίδος «Ίδρυμα Πετρή - Στέγη Γερόντων» με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου στο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Η Λειτουργία αυτή ήταν η πρώτη μετά την εγκατάσταση των Γερόντων στο νέο Γηροκομείο, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων  αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Ερμιόνης αλλά και στους κόπους και στις προσπάθειες της Ιεράς Μητροπόλεως να κτιστεί το νέο αυτό περικαλλές Γηροκομείο στη Στυλίδα. Ευχαρίστησε θερμά τους πιστούς για την υλική συμπαράσταση τους στην ανέγερση του Γηροκομείου αλλά και τον Μεγάλο Ευεργέτη κ. Αργύρη Πετρή, ο οποίος προσέφερε το οικόπεδο και σημαντικό χρηματικό ποσό. Τέλος, ανακοίνωσε ότι κάθε Σάββατο θα τελείται Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Ιδρύματος για τον αγιασμό των τροφίμων και του προσωπικού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, ο Μεγάλος Ευεργέτης κ. Αργύρης Πετρής, ιερείς και πιστοί από τη Στυλίδα, τη Λαμία και από άλλες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως. Στις ιερές ακολουθίες έψαλλε Βυζαντινή χορωδία, υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ με την συνοδεία καθηγητών και μαθητών της Σχολής.

Μετά την Θεία Λειτουργία το Γηροκομείο δεξιώθηκε όλους τους εορταστές που υπερέβαιναν τους 200, στην μεγάλη τραπεζαρία και το προσωπικό ξενάγησε τους επισκέπτες στα δωμάτια των τροφίμων και στους χώρους του Ιδρύματος.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness