165

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτών Φθιώτιδος και Λήμνου στην Έκθεση Φωτογραφίας του Χ.Ο.Λ. «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» αφιερωμένη στη μνήμη του Αθανασίου Κοτσιναδέλλη.

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 21 Αύγουστος, 2022 - 19:30

Αναδημοσίευση από τον επίσημο Ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λήνου και Αγίου Ευστρατίου

Ο Χορευτικός όμιλος Λήμνου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» πραγματοποίησε το διάστημα από 17 έως 19 Αυγούστου 2022 έκθεση φωτογραφίας στο κεντρικότερο σημείο της Μύρινας, στην Πλατεία Υψιπύλης, με θέμα: «Η Λήμνος μέσα από την παραδοσιακή φορεσιά». Στόχος της έκθεσης ήταν η προβολή και η διαφήμιση του νησιού μέσα από τις φυσικές του ομορφιές σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές φορεσιές τόσο της Λήμνου, όσο και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου.

Η έκθεση καθώς και η παρουσίαση των Λημνιακών χορών στους επισκέπτες της ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Αθανάσιου Κοτσιναδέλλη, ο οποίος υπήρξε στυλοβάτης της μουσικοχορευτικής παράδοσης του νησιού, στιχοπλάστης, άριστος λυράρης και εμβληματικό σύμβολο του Λημνιού «Κεχαγιά», έχοντας προσφέρει επί σειράν ετών τα μέγιστα στην παράδοση και στον πολιτισμό της Λήμνου.

Ο παρευρισκόμενος στο νησί Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

κ. Ιερόθεο, το βράδυ της τελευταίας μέρας της εκθέσεως επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν από τα μέλη του Ομίλου για το περιεχόμενο της, απήλαυσαν και χειροκρότησαν τους τοπικούς χορούς, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν τόσο με τα μέλη του Ομίλου, όσο και με ντόπιους και ξένους επισκέπτες της έκθεσης. Τα παιδιά μας, επίσης, προσέφεραν με ευγένεια και σεβασμό άνθη στους παρισταμένους Ιεράρχες.

Ο Σεβ. Φθιώτιδος προσέφερε στον χορευτικό Όμιλο την επιμελημένη μουσική έκδοση της διακεκριμένης Μικτής χορωδίας του Ωδείου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» της Ι.Μητροπόλεώς του, με την οποία εγκαινιάστηκε το ξεκίνημα των εκδηλώσεων μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής στο νησί μας (13.6.2022), ενώ ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιερόθεος απηύθυνε στον Όμιλο, και στους χορευτές συγχαρητήρια και πατρικούς επαινετικούς λόγους για την εκδήλωση και την πολιτιστική προσπάθεια, ευχαριστώντας και τον υψηλό επισκέπτη Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος για την τιμητική παρουσία του, αλλά και όλους τους παρισταμένους.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...