165

«Η Πόλις εάλω»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 30 Μάιος, 2022 - 13:45

 Εκδήλωση αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλης με τίτλο: «Η Πόλις εάλω», πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 29 Μαΐου 2022, ημέρα της θλιβερής επετείου της Αλώσεως 29 Μαΐου 1453, στην πόλη της Στυλίδας από τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών.

          Παραδοσιακά τραγούδια και μουσικοχορευτικά δρώμενα αποτύπωσαν την θλίψη και τον πόνο της θλιβερής Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, σκορπώντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους.

          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών συνεχάρη την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος κ. Ελένη Φωτάκη και όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους διοργανωτές της πολύ πετυχημένης εκδηλώσεως και χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές γιατί στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι οφείλουμε αφενός να εκφράζουμε την ειρήνη και συγχρόνως με γενναιότητα να διατρανώνουμε την αλήθεια και με δικαιοσύνη, ειρήνη και αγάπη να προβάλουμε την ενότητα και την συνεργασία. Όποιος δεν το σεβαστεί αυτό θα μας έχει πάντα απέναντί του. Με κάθε τρόπο πρέπει να διαφυλάξουμε την παράδοσή μας και την ενότητα του λαού μας».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...