165

Η Υπάτη και η περιοχή της παρέστησαν στην Κωνσταντινούπολη στην Πράξη Υπογραφής Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 5 Σεπτέμβριος, 2022 - 14:45

Η  Αγιοτόκος  Υπάτη και η περιοχή της  με πολυπληθή  ομάδα κατοίκων και φίλων συμμετείχε στην  αποστολή της Ι.Μ. Φθιώτιδας στην Κωνσταντινούπολη, τιμώντας τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη ο οποίος προστέθηκε, πολύτιμο πέμπτο πετράδι, στο στεφάνι των Αγίων της.

Με  επικεφαλής τους εκπροσώπους των  Συλλόγων:   « Αινιάνες»  Υπάτης (Μαρία Αν. Λαϊνά, Πρόεδρο), «Ο Αγιος Ηρωδίων-Aθήνα» (Ελένη Φωτιάδου, Πρόεδρο), «Ο Πλάτανος – Λυχνό Υπάτης» (Αθανασία Καραγιάννη, Μέλος Δ.Σ.) καθώς επίσης και του Συλλόγου Μαρμαριωτών Φθιώτιδας (Βάσω Ανδρεοπούλου, Πρόεδρο με καταγωγή από την Υπάτη)  οι συμπατριώτες μας μετέφεραν  μήνυμα σεβασμού, ευγνωμοσύνης  και αγάπης προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών για την μοναδική αυτή ευλογία και εμπειρία που έζησαν στην Πόλη των Πόλεων, τη Βασιλεύουσα.

Άγιοι Πατέρες,

Η Υπάτη και η περιοχή της  όπου δεσπόζει το Μοναστήρι του Αγάθωνα, τόπος Ιερός, τόπος Μαρτυρίου, αλλά και Τόπος Ανάτασης, με την Πράξη Υπογραφής της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη, για μια ακόμα φορά φωτοβόλησε ως φάρος δείχνοντας τον δρόμο στον συγχυσμένο άνθρωπο της εποχής μας και  παρηγορώντας τον πόνο του. 

Στην  αγκαλιά του μυθικού βουνού της Οίτης, στον τόπο μας,  γεννήθηκαν και   έζησαν Μεγάλοι  Άγιοι της Πίστης μας , από τον Ιδρυτή της Φθιωτικης Εκκλησίας , τον  Ισαπόστολο Άγιο Ηρωδίωνα, τον  Όσιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, ιδρυτή του Μεγάλου Μετεώρου, τον Όσιο Αγάθωνα, τον Γρηγόριο τον Νεομάρτυρα και τώρα τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη  που πολλοί  από μας είχαν την ευλογία να  γνωρίσουν προσωπικά.

Όλοι αυτοί οι Άγιοι, βράχοι ακλόνητοι της Ορθοδοξίας, έδειξαν ότι το συμφέρον μπορεί να νικηθεί δίνοντας τα πάντα από Αγάπη για τον Θεό και τον Ανθρωπο΄.

Εναπόκειται σε μας, να διδαχθούμε από την σοφία τους, να μιμηθούμε τις αρετές τους  και να  εφαρμόσουμε στη ζωή μας τα μηνύματά τους.

Στον απόηχο αυτής της ιστορικής Πατριαρχικής Πράξης και της συγκινητικής τελετής που παρακολουθήσαμε και που στη μνήμη μας θα μείνει ανεξίτηλη,  θέλουμε να φιλήσουμε ευγνώμονα το σεπτό χέρι του Πατριάρχη και να ευχαριστήσουμε από καρδιάς  το Δεσπότη μας για την ποικιλότροπη πατρική αγάπη και φροντίδα που δείχνει στην Υπάτη και την περιοχή της από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την διαποίμανση  της Φθιωτικής Εκκλησίας.

Αυτή τη ώρα θυμόμαστε επίσης με σεβασμό τον Μακαριστό Μητροπολίτη Νικόλαο και τον Προηγούμενο της Ι. Μ. Αγάθωνα π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη και προσευχόμαστε για τον σεμνό και ταπεινό Γέροντα Γερμανό και τους αδελφούς της Μοναστατικής Κοινότητας του Αγάθωνα .

Για τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπαταίων «ΟΙ ΑΝΙΑΝΕΣ»

Η Πρόεδρος

Μαρία Λαϊνά

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness