165

Ιερά Παράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας - 2.8.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 2 Αύγουστος, 2012 - 10:30

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ομίλησε στην Ιερά Παράκληση που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε μεταξύ άλλων ότι «εάν θέλουμε τις ημέρες αυτές να ενωθούμε με την Παναγία, δεν έχουμε παρά να μπούμε μέσα στο σώμα του Χριστού, στην Εκκλησία του. Να ζήσουμε όπως έζησε Εκείνη. Δεν θα πρέπει να περιορίσουμε την Παναγία μέσα σε μια ωραία εικόνα ούτε να την καθηλώσουμε ψηλά στο εικονοστάσι. Πρέπει να συναντήσουμε την Παναγία, να ενωθούμε μ΄Αυτή. Πως; Όπως μας διδάσκει η Εκκλησία. Με τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Να ετοιμαστούμε με την μετάνοια και να κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων. Ενούμενοι με τον Χριστό, ενούμεθα και με την Παναγία. Γιατί και Εκείνη τώρα είναι ενωμένη με όλη την Εκκλησία, με τον Χριστό, τους Αγγέλους, τους Προφήτες, τους Αγίους, τους Μάρτυρες, με όλους τους εν πίστει τετελειωμένους. Και εφ΄όσον με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε ενωθεί με την Παναγία θα μπορέσουμε να της πούμε «Θεοτόκε Παρθένε θείας γεγόναμεν κοινωνοί φύσεως δια Σου».

Έτσι σώζεται ο άνθρωπος δια της Θεοτόκου. Η προσευχή και όλα τα εξωτερικά είναι καλά εάν όμως μείνουμε μόνο σε αυτά δε σωζόμεθα. Κολακεύουμε την συνείδησή μας. Εάν θέλουμε οι παρακλήσεις αυτές να γίνουν κλίμαξ προς τον ουρανόν, εάν θέλουμε η προσωπικότητα της Παναγίας να γίνει για μας φως οδηγητικό στη σωτηρία, δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε από εκείνη τον φωτισμό και την δύναμη και να εισέλθουμε με ταπεινοφροσύνη και ευλάβεια στην Εκκλησία του Χριστού, να ενωθούμε δια των Μυστηρίων με Εκείνη, με τον Θεάνθρωπο και με όλη την Εκκλησία του».

Η Ιερά Παράκληση μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness