165

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 16 – 22 Μαΐου 2022

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 15 Μάιος, 2022 - 23:00

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 16 – 22 Μαΐου 2022

 

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

08:30 π.μ. Συνάντηση συνεργασίας με τον Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γεώργιο Χαντζή στο Δημαρχείο στην Σπερχειάδα.

10:30 π.μ. Ποιμαντικές συναντήσεις με ελεύθερους επαγγελματίες στους χώρους εργασίας τους στην πόλη της Λαμίας.

12:30 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο Εργοστάσιο Βιομηχανίας Γάλακτος «L’ami» στα Καλύβια Λαμίας.

13:30 μ.μ. Ποιμαντική επίσκεψη στο πρόγραμμα  «THE TASTE SHOW», το οποίο διοργανώνει η εταιρεία Κopanis S.A. στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 4ο χλμ. Π.Ε.Ο Λαμίας – Αθηνών.

18:00 μ.μ. Πολιτιστική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής  στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος,  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοσχοχωρίου και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Μοσχοχωρίου με θέμα: «Η Λογοτεχνία διδάσκει… Ιστορία, Αναζητώντας τα ιστορικά γεγονότα στα λογοτεχνικά βιβλία». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και θα συμμετάσχει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.

20:00 μ.μ. Εκδήλωση – αφιέρωμα στο Ιστορικό Λεύκωμα του Νίκου Δαβανέλλου με τίτλο: «Λαμία πορεία στον Χρόνο και στον τόπο (1821 – 1967) στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

 

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

09:00 π.μ. Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών του 26ου Νηπιαγωγείου Λαμίας στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία. Εκπαιδευτική δράση στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι.Μ. Φθιώτιδος (89,4 Fm).

18:00 μ.μ. Επίσκεψη 50 εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαιδεύσεως από χώρες της Ευρώπης στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ι. Μ. Φθιώτιδος στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας. Καλωσόρισμα και ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών με θέμα τον εθελοντισμό στο Αμφιθέατρο της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

20.30 μ.μ. Ιερά Λιτανεία στην πόλη των Καμένων Βούρλων του Ιερού Λειψάνου  του Αγίου Παντελεήμονος επί τη εορτή της καταθέσεως του Ιερού Λειψάνου εν τω  ομωνύμω Ναώ. Μετά του Ιερού Λειψάνου θα γίνει λιτάνευσις και της Ιεράς Εικόνος του παντίμου Χορού των εν Θράκει, Κωνσταντινουπόλει, Πόντω, Καππαδοκία και Μικρά Ασία διαλαμψάντων Αγίων, η οποία έχει ιστορηθεί και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

07.00 π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στην Υπάτη Φθιώτιδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για τους μαθητές και τις μαθήτριες σχολείων της περιοχής. 

09.30 π.μ. Παρουσίαση του Βιβλίου «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, Οι ναοί της του Θεού Σοφίας  ανά τον κόσμο», έκδοση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και από το μέλος της Δ.Σ.Ο., Βουλευτή Φθιώτιδος κ. Ιωάννη Σαρακιώτη.

13.00 μ.μ. Εγκαίνια υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών  της  Περιοδικής Έκθεσης Κειμηλίων Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (18 – 25 Μαΐου) στο Ισόγειο της Πτέρυγας «Μητροπολίτου Νικολάου Πρωτοπαπά» του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (Μ. Αλεξάνδρου 23-25), στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Παράλληλα θα πραγματοποιείται ψηφιακή ξενάγηση και αναφορά σε Κειμήλια της Μικράς Ασίας. 

19:00 μ.μ. Έκθεση ζωγραφικής της Χρυσάνθης Μαγγίδη «ΠΟΛΥΠΤΥΧΟΝ» στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος».

20.00 μ.μ. Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Νέα Μαγνησία Λαμίας από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας Λαμίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

09.00 π.μ.  Επιμνημόσυνη Δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στον συνοικισμό Μικρασιατών και Θρακιωτών Αταλάντης, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λοκρών. Επίκαιρη ομιλία θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές.

18:00 μ.μ. Χαιρετισμός στην ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και της Δομής «Γέφυρα» (Πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης) με θέμα: «Προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε έκφανση της ζωής»,  στο πλαίσιο της εβδομάδος ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία.

 

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Λυδίας της Φιλιππησίας στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό (Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας) στους αρχαίους Φιλίππους κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

19.00 μ.μ.  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία στον  Ιερό Ναό του  Αγίου Κωνσταντίνου στην ομώνυμη κωμόπολη της Λοκρίδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.  

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερά Λιτανεία θα ακολουθήσει εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού και Χορευτικού συλλόγου «Η ΑΡΕΘΟΥΣΑ» και με την συμμετοχή καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

 

Σάββατο 21 Μαΐου 2022  

07.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μαλεσίνα Λοκρίδος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο. 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με χορευτικό συγκρότημα και με την συμμετοχή καθηγητών και μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

13:30 μ.μ. Εόρτια επίσκεψη στον Αξιότιμο κ. Κωνσταντίνο Σταϊκούρα, Πρόεδρο της Επιτροπής Στήριξης και Συμπαράστασης των μαθητών της Εκκλησιαστικής  Εστίας Λαμίας.

19:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην σειρά ομιλιών με θέμα:  «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Μυστήριο Γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Λαμίας

 

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

07.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας υπό  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θείο Λόγο.

10.00 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων  υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας Λαμίας. Για την Γενοκτονία των  Ποντίων θα ομιλήσει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Δέσποινα Χρυσανθακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος. 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην πλατεία «Χρυσοστόμου Σμύρνης» της Νέας Μαγνησίας Λαμίας με την συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος, της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης», του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδας και του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας Λαμίας. 

14.00 μ.μ. 14ο Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με Παραδοσιακά Τραγούδια της Μικράς Ασίας. 

18:30 μ.μ. Αρχιερατική Παράκληση για τους μαθητικές και φοιτητικές εξετάσεις όλων των βαθμίδων εκπαιδεύσεως στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας. 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:30 μ.μ. Εκδήλωση Μνήμης της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδος υπό την Αιγίδα της  Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος  και σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΣΤΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Στην  εκδήλωση συμμετέχει ο σπουδαίος λυράρης και τραγουδιστής Ηλίας Υφαντίδης.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...