165

Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων 6.11.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 6 Νοέμβριος, 2012 - 10:30

Η μηνιαία Σύναξη των εφημερίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Θερμοπυλών και Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου,  Στυλίδος και Πελασγίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η σύναξη ξεκίνησε με προσευχή και ακολούθησαν δύο ομιλίες α) του Πανοσ. Αρχιμανδρίτου π. Χριστοφόρου Κολοκυθά, Ηγουμένου  της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων με θέμα «Η εξομολόγηση των ιερέων» και β)  του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεώς μας Ιερολ. π. Αθανασίου Κυρίτση με θέμα «Ο Ιερός Χρυσόστομος περί μετανοίας». Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά τις Εισηγήσεις ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνεχάρη τους ομιλητές για την εμπεριστατωμένη   ομιλία τους και στη συνέχεια έγινε διεξοδική συζήτηση, όπου ιερείς κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος έδωσε χρήσιμες οδηγίες στους ιερείς για την επιτυχή διεξαγωγή του Εράνου Αγάπης που φέτος αρχίζει στις 11 Νοεμβρίου. Ακολούθησε ενημέρωση σε διοικητικά θέματα και διενεμήθη  έντυπο υλικό.

Αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το πρωί, θα αναπτυχθεί το θέμα από τους εισηγητές των περιφερειακών συνάξεων στις υπόλοιπες Αρχιερατικές Περιφέρειες.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness