165

Ο Σεβασμιώτατος σε Κιλκίς και Σαντορίνη για τις ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 28 Νοέμβριος, 2021 - 15:15

Στο Κιλκίς και στη Σαντορίνη βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου προκειμένου να παραστεί στις Ενθρονίσεις των νέων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου και Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου. Με αμφοτέρους τους δύο νέους ιεράρχες ο ποιμενάρχης μας συνυπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

          Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών και  με την ιδιότητα του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας της Εκκλησιαστικής Σχολής, μετέβη στο ακριτικό Κιλκίς και παρέστη στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος τυγχάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και εις εκ των τριών εν ενεργεία επαρχιούχων Μητροπολιτών, αποφοίτων της Σχολής, που κοσμούν το σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

         Χθες Σάββατο  27 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών μετέβη στη νήσο Σαντορίνη όπου παρέστη στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, η οποία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Φηρών Σαντορίνης.

         Σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του νέου Μητροπολίτου Θήρας κ. Αμφιλοχίου με την συμμετοχή του Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών και άλλων Μητροπολιτών.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...