165

Ο Σεβασμιώτατος στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε έκφανση της ζωής»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 20 Μάιος, 2022 - 11:45

Ενημερωτική εκδήλωση για τα άτομα με αναπηρία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαΐου 2022 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης στη Λαμία, στην οποία παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο πλαίσιο της εβδομάδος ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Δομή «Γέφυρα» (Πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης) και το θέμα ήταν: «Προάσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία και ενίσχυση της συμμετοχής τους σε κάθε έκφανση της ζωής».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ κ. Έλενα Παπαδημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών στον χαιρετισμό του αρχικά συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό και όλους τους συνεργάτες του, καθώς και τα στελέχη της Δομής «ΓΕΦΥΡΑ» για την διοργάνωση αυτής της εκδηλώσεως και «για την δυνατότητα και το βήμα, το οποίο δίνουν στους αδελφούς μας με ειδικά χαρίσματα», όπως υπογράμμισε, καθώς και την ενημέρωση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα και ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση.

Ο κ. Συμεών συσχέτισε την περασμένη Κυριακή, όπου η Εκκλησία μας την ονομάζει Κυριακή του Παραλύτου με την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία και αναφέρθηκε στην απάντηση του Παραλύτου προς τον Κύριο, όταν τον ρώτησε ο Χριστός αυθόρμητα, χωρίς να περιμένει ικεσία και παράκληση: «θέλεις ὑγιὴς γενέσθαι;», ο Παράλυτος απάντησε:  «Κύριε, ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», απάντηση,  η οποία ήταν μία κραυγή απόγνωσης.

Εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε, ότι ανθρώπους έχετε, Πολιτεία έχετε, Εκκλησία έχετε, συλλογικότητες και  κοινωνικότητες έχετε. Αν δεν μπορέσουμε να δώσουμε αυτή την απάντηση όλοι μας ανεξαιρέτως ως θεσμοί και ως φορείς, τότε δυστυχώς είμαστε παράλυτοι».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε εν κατακλείδι: «Το μήνυμα της Εκκλησίας είναι : «Για να φτάσουμε από το όλοι μαζί στο όλοι ίσοι, θα πρέπει να περάσουμε από το όλοι διαφορετικοί – όλοι μοναδικοί».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και ωμίλησαν: η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου,  ο Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος – Ψυχίατρος,  ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης ,  η Γενική Γραμματέας Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α) κ. Κορίνα Θεοδωρακάκη, ο Αντιπρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών & Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας κ. Παναγιώτης Μαρκοστάμος, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Μοσχολιός, η Πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών Π.Ε. Φθιώτιδας κ.  Βασιλική Παπαρούνα και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Σίμψης, ενώ ακόμη ομίλησαν ο κ. Γιώργος Γλωσσιώτη – πατέρας μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη και ο κ. Παναγιώτης «Spinnerakos» Γρηγορίου, Πρωταθλητής Ελλάδας στη κατηγορία Street Legal του Πρωταθλήματος Drift.

Τέλος, στο τελευταίο μέρος της εκδηλώσεως παρουσιάστηκε χορευτική παράσταση από τη μικρή, συμπεριληπτική ομάδα σύγχρονου χορού «Dagipoli Dance Co» με τίτλο: «EXODUS».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...