165

Ο Σεβασμιώτατος στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 18 Δεκέμβριος, 2021 - 11:15

Άλλη μία ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, συνοδευόμενος αυτήν την φορά από τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνο Κορναράκη.

          Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε με πολλή υιική αγάπη και σεβασμό ο Άγιος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτου, και οι πατέρες της Αδελφότητος, ενώ ο π. Σεραφείμ δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του όχι μόνο για την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου, αλλά για την πολλή του πατρική αγάπη και ενδιαφέρον με την οποία περιβάλλει την Αδελφότητα. 

          Μετά από σύντομη δέηση στο Ιστορικό Καθολικό της Μονής, ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών ευλόγησε και το ανακαινισμένο Αρχονταρίκι της Μονής τελώντας την Ακολουθία του Αγιασμού. 

          Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Σεραφείμ και την περί αυτόν Ιερά Αδελφότητα υγεία, μακροημέρευση και την από Θεού ευλογία στο έργο τους και στην προσευχητική διακονία τους και επεσήμανε ότι και ο ίδιος  χαίρεται για την πνευματική πρόοδο και αύξηση της Αδελφότητος, αλλά και για την ολοκλήρωση καλών έργων. 

          Υπογράμμισε δε, ότι το νέο έτος 2022, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα λάβουν χώρα ποικίλες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της Μητροπόλεως, ανάμεσα στα οποία θα συμπεριληφθεί και η Ιερά Μονή, μιας και το νέο Καθολικό είναι αφιερωμένο στον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο Μητροπολίτη Σμύρνης και τους αναιρεθέντες Επισκόπους, Κληρικούς, Μοναχούς, Μοναχές και χιλιάδες Μάρτυρες της Μικρασίας. 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...