165

Ο Σεβασμιώτατος στις εκδηλώσεις της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Δευτέρα, 2 Μάιος, 2022 - 21:45

Στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας βρέθηκε το τριήμερο 29, 30 Απριλίου και 1η Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, προκειμένου να συμμετάσχει στις πολυποίκλιες εκδηλώσεις τιμής της Ιεράς Μητροπόλεως στους Ναουσαίους Αγίους Νεομάρτυρες και επί τη επετειώ 200 ετών από την ιστορική Μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά και του ολοκαυτώματος της Νάουσας.

          Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την υψηλή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελαροπούλλου και συμμετείχε πλειάδα Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ η μαρτυρική πόλις της Νάουσας φιλοξένησε προς ευλογία  το Ιερό Λάβαρο της Επαναστάσεως, από την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, καθώς και Ιερά Λείψανα των εν Ναούση Νεομαρτύρων και της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας. 

          Τον Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας συνόδευσαν ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος και ο Αρχιδιάκονός του π. Νικόλαος Πολυζώης.

          Την Παρασκευή 29 Απριλίου, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στην Καλλιτεχνική εκδήλωση για τη μάχη της Ιεράς Μονής Δοβρά με τη συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας και τού Λυκείου Ελληνίδων Βεροίας με τίτλο: «Απ’ τη Δοβρά, στη Λευτεριά».

          Το Σάββατο 30 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Εθνική Παλιγγενεσία», το οποίο διηξήχθη στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ Ναούσης.

          Το απόγευμα του Σαββάτου ο Ποιμενάρχης μας συμμετείχε στον Πολυαρχιεραρτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναούσης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην πάνδημη Ιερά Λιτανεία, καθώς και στα αποκαλυπτήρια μνημείου στον χώρο του Μαρτυρίου (Κιόσκι). 

          Την Κυριακή 1η Μαΐου το πρωί τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου επί τη μνήμη των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, ενώ το απόγευμα ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών συμμετείχε στα Εγκαίνια του Παύλειου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, στην Ιερά Μονή Δοβρά με τίτλο: «Ιεροί Θησαυροί».

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συμμετείχε μαζί και με τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας κυρό Παύλο.

Φωτογραφίες: Ι. Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...