165

Ο Σεβασμιώτατος στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τετάρτη, 13 Απρίλιος, 2022 - 10:45

Την πατρική του ευλογία, την αμέριστη συμπαράστασή του στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης» και τις ευχές του στο νεοεκλεγέν Διοικητικό του Συμβούλιο έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

          Κατόπιν προσκλήσεως του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Χρυσοβαλάντη Μάνταλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ο Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στα γραφεία του Συλλόγου στη Λαμία, συνεχάρη το νέο Συμβούλιο για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δράσεις του Συλλόγου.

          Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

          «Είναι μεγάλη τιμή να διακονείτε την παράδοση και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων. Να θυμόμαστε ότι στην δική μας παράδοση η ιδιαίτερη ταυτότητα, η ετερότητα, διακονεί την ενότητα. Όλα τα ρυάκια ξεκινούν από την ίδια πηγή και όλα καταλήγουν στο πέλαγος του ενιαίου και αδιαίρετου ελληνισμού! Στο πέλαγος Γένους μας».

          Στην Ακολουθία του Αγιασμού παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφεριεάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κυρίτσης  και άλλοι επίσημοι.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ανδρεόπουλος

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness