165

Πρόσφατες ποιμαντικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 13 Μάιος, 2022 - 18:30

Πολλές και ποικίλες ήταν οι ποιμαντικές δραστηριότητες τις οποίες πραγματοποίησε, αλλά και οι επισκέψεις, τις οποίες δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών καθ΄ όλη την εβδομάδα από 9 έως 13 Μαΐου 2022.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δέχτηκε στο γραφείο του μεταξύ άλλων τον Γέροντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό, ομάδα παιδιών και στελεχών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού της Αποστολής «Άγιος Εφραίμ», τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος, μέλη του διοικητικού και τεχνικού επιτελείου της ομάδος του Ολυμπιακού, τον 17χρονο Λαμιώτη Πρωταθλητή του Kingboxing Νεκτάριο Κούτρα, ο οποίος θα συμμετάσχει με την Εθνική Ελλάδος τον Σεπτέμβριο σε αγώνες στο Δουβλίνο.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης επισκέφθηκε εθιμοτυπικώς και ουσιαστικώς το νέο Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγο Σπυρίδωνα Σκλάβο.

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε εόρτιες επισκέψεις,  με την ευκαιρία των ονομαστηρίων τους, στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολβίας κ. Επιφάνιο στο Ιερό Κτητορικό Κάθισμά του, στην Κόμνηνα Φθιώτιδος, και στον εορτάζοντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος, Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη. Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος ο κ. Συμεών ετέλεσε και Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Καθηγουμένου π. Γερμανού Δημάκου.

Επίσης, ο κ. Συμεών παραβρέθηκε και ευλόγησε πολλές εκδηλώσεις διαφόρων συλλόγων και φορέων της πόλης. 

Παρέστη,  στην παρουσίαση του «1ουSterea Run» εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Μουσικού Σχολείου Λαμίας με τίτλο: «Λαϊκά και Παραδοσιακά μουσικά σύνολα» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης», στην ξεχωριστή δράση με τίτλο: «Η Φιλία είναι Δώρο» των μελών της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των Ιερών Προσκυνημάτων της Κύπρου μετά από πρόσκληση του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου και της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα.

Τέλος ο κ. Συμεών προήδρευσε στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην τακτική συνεδρίαση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας τυγχάνει Πρόεδρος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness