165

Σεβασμιώτατος: « Любі діти,ласкаво просимо!»

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 23 Αύγουστος, 2022 - 23:45

Αγαπημένα μας παιδιά καλώς ήλθατε!

Welcome to our camp our beloved children!

Любі діти,ласкаво просимо!

Η ανοιχτή αγκαλιά του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος άνοιξε αυτή τη φορά για τα πονεμένα και πληγωμένα παιδιά από την ομόδοξη χώρα της Ουκρανίας, που δοκιμάζεται τόσο δύσκολα από τον άδικο και παράλογο πόλεμο που έχει βυθίσει στο αίμα και τον θάνατο την πατρίδα τους.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, η πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Anna Tischenko, η εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Στερεάς Ελλάδας κ. Ιωάννης Περγαντάς και η ειδική συνεργάτης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ρούλα Κεχρή καλωσόρισαν τα παιδιά από την Ουκρανία, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10 εως 15 ετών, γεμίζοντας τις καρδιές τους με χαρά και ελπίδα καθώς ταξίδεψαν δυο 48ωρα και μέσα από την εμπόλεμη ζώνη βρέθηκαν στο λιμανάκι της Εκκλησίας της Φθιώτιδος στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι καλωσόρισαν με αγάπη τους μικρούς Ουκρανούς και εξέφρασαν την χαρά τους για την ευκαιρία που τους δίνεται σε ένα τόσο όμορφο και φιλόξενο χώρο να αποφορτιστούν, να γεμίσουν με όμορφες παραστάσεις και παράλληλα να εξασκήσουν και να βελτιώσουν και την χρήση της Αγγλικής γλώσσας.

Τα ζεστά και καρδιακά λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών φώτισαν τα πρόσωπα των παιδιών και των υπεύθυνων συνοδών τους, οι οποίοι ανταπέδωσαν με ζεστά χαμόγελα και με θερμό χειροκρότημα.

Το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στα παιδιά της Ουκρανίας μέσω της Αγγλικής γλώσσας» περιλαμβάνει δραστηριότητες στην Αγγλική γλώσσα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, δράσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και γυμναστές, ενώ τα σαββατοκύριακα θα είναι αφιερωμένα στον ελληνικό πολιτισμό και την ορθόδοξη πνευματικότητα.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness