165

Σεβασμιώτατος: «Μήνυμα αενάου μαθητείας από τους Τρεις Ιεράρχες»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Σάββατο, 29 Ιανουάριος, 2022 - 00:30

Το μήνυμα της αενάου και δια βίου μαθητείας, το οποίο πηγάζει από την ζωή και την διδασκαλία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, υπογράμμισε σήμερα κατά την κεντρική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαιδεύσεως στο πλαίσιο του τριημέρου εορτασμού των Μεγάλων Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων..

          Στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της Περιφερειακής Ενότητος Φθιώτιδος παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαιδεύσεως της περιοχής.

          Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων,  τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν, ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιεών κ. Ευθύμιος  Καραΐσκος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Παναγιώτα Σιδερά – Χουλιάρα.

          Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, πραγματοποίησε επίκαιρη ομιλία για τους Τρείς Ιεράρχες, ενώ αρχικά ευχαρίστησε εγκαρδίως  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Συμεών για την πατρική του στήριξη, το ενδιαφέρον και την αγάπη προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα απ’ άκρου εις άκρον της Μητροπόλεως, αλλά και την υποδειγματική συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Διευθύνσεως Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος και της Ιεράς Μητροπόλεως σε όλους τους τομείς, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα καρποφόρα και επωφελή τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και τους εκπαιδευτικούς της Φθιώτιδος, καρπός της οποίας είναι και όλες αυτές οι τριήμερες εκδηλώσεις με αφορμή τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

                   Την εκδήλωση επισφράγισε ο οικοδεσπότης Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «η μνήμη των Τριών Ιεραρχών είναι το μήνυμα των Τριών Ιεραρχών για την ζωή μας, το οποίο είναι ένα μήνυμα δια βίου μαθητείας. Όλη μας η ζωή είναι μαθητεία». 

     Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

    «Εύχομαι τούτη την ημέρα τόσο στα παιδιά μας όσο και στους εκπαιδευτικούς μας και αυτό το μήνυμα στέλνω σε όλους. Μονάχα με συνεργασίες, με συμπορεύσεις, ως συγκυρηναίοι, μπορούμε να διαβούμε τα δύσβατα μονοπάτια,  τόσο σε εποχές κρίσεων,  όσο και τις φαινομενικά μεγάλες λεωφόρους σε εποχές ευφορίας. Η συνεργασία είναι πάντοτε ο δρόμος που οδηγεί στο μέλλον».  

      Τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες και δώρα συνοδευόμενες με τις ευχές του τόσο για καλή χρονιά όσο και για καλή φώτιση.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου 

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...