165

Σεβασμιώτατος: «Υποκλίνομαι στο Νίκο Δαβανέλλο»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 17 Μάιος, 2022 - 17:45

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα   στο Λεύκωμα του Νίκου Δαβανέλλου με τίτλο «Λαμία: Πορεία στον χρόνο και στον χώρο 1821-1967», Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Ο Νίκος Δαβανέλλος, δάσκαλος, ερευνητής και βοηθός ιεροψάλτης στο πλευρό του Άρχοντος Υμνωδού της ΜτΧ Εκκλησίας κ. Δημητρίου Μαντέ στο δεξιό αναλόγιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με τη συγγραφική του δραστηριότητα να είναι ευρέως γνωστή και αποτυπωμένη στις σελίδες μοναδικών και πολύτιμων βιβλίων, δημιούργησε ένα είδος παρακαταθήκης για τις επόμενες γενιές.

Στο εν λόγω πόνημα διαπραγματεύεται τη ζωντανή ιστορία της πόλης μας, μέσα από φωτογραφίες και αρχεία – ντοκουμέντα πλήρη και τεκμηριωμένα.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α, ο Κωνσταντίνος Τσαλαφούτας, Πρόεδρος Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και η Σοφία Βακιρτζηδέλη, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιώργος Σταυρόπουλος.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, αναφερόμενοι με ευγνωμοσύνη, σεβασμό και τιμή προς το πρόσωπο του κ. Δαβανέλλου απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ενώ την εκδήλωση επισφράγισε με εμφανή την συγκίνηση και λόγους ευχαριστιών ο κ. Νίκος Δαβανέλλος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...