165

Συνέδριο της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος 31.8.2012

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Ημερομηνία: 

Παρασκευή, 31 Αύγουστος, 2012 - 11:30

Στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοποιείται το τριήμερο Συνέδριο  Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστανικής Αγωγής της Νεότητος, με γενικό θέμα:

«Διάλογος για την αναμόρφωση της μεθοδολογίας της Κατήχησης στην Εκκλησία της Ελλάδος».

Την Έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής την Παρασκευή 31 Αυγούστου, το απόγευμα. Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους Συνέδρους τις ευχές του Μακαριωτάτου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την φιλοξενία του Συνεδρίου στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως Χαλκίδος, ετόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη ενισχύσεως του Κατηχητικού έργου και ευχήθηκε τέλος ο Θεός να φωτίσει όλους τους συμμετέχοντας στο Συνέδριο ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και καλά πορίσματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κεντρική Εισήγηση από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παλύκαρπο Μπόγρη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής, με θέμα «Διάλογος για την αναμόρφωση της μεθοδολογίας της Κατήχησης, στην Εκκλησία της Ελλάδος».

Στην έναρξη του Συνεδρίου εκτός των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος και Χαλκίδος παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Την Ιερά Μητρόπολή μας στο Συνέδριο εκπροσώπησε ο υπεύθυνος Νεότητος Πρεσβ. Αλέξιος Καπανδρίτης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...