165

Συνεργασία Ι.Μ. Φθιώτιδος και Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 15 Μάιος, 2022 - 20:30

«Εγκαινιάζουμε σήμερα όχι μόνο το νέο χώρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος, αλλά μία νέα εποχή, συνέργειας, συνεργασίας, μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Συλλόγου…», με αυτά τα λόγια μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων των νέων Γραφείων του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος, σε μία όμορφη μουσική και παραδοσιακή εκδήλωση στον χώρο της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, στην πόλη της Στυλίδος με την συμμετοχή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», μαθητών και μαθητριών του Παρατήματος του Ωδείου στην Ανατολική Φθιώτιδα, το οποίο προσφάτως εγκαινίασε ο Σεβασμιώτατος, καθώς και της Λαϊκής και Παραδοσιακής Ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι Άρχοντες του τόπου, με προεξάρχοντα τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και την Δήμαρχο Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου.

          Στην πατρική του προσλαλιά ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εξέφρασε την χαρά του, που εν έτει 2022 εγκαινιάζεται μία νέα περίοδο, περίοδος χαράς, ελπίδας και περίοδος μουσικής και παραδοσιακής ιστορίας του Μικρασιατικού Πολιτισμού.

          Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και όλα τα μέλη για την απόκτηση του δικούς τους χώρου και αναφέρθηκε στην σπουδαίας σημασίας συμμετοχή των παιδιών στις ενέργειες του πολιτισμού και της παράδοσης.

          «Κατακλείοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

          «Να αγκαλιάσουμε τον πολιτισμό, γιατί ο πολιτισμός είναι το μέλλον μας, ο πολιτισμός είναι ο μοχλός της ανάπτυξης αυτού του τόπου και η εγγύηση της συνοχής και της ενότητος αυτού του τόπου, την οποία έχουμε πολύ ανάγκη στην σύγχρονη περίοδο».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Φωτάκη αναφέρθηκε με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια στο «σπιτικό» του Συλλόγου, ενώ χαρακτήρισε τον Σεβασμιώτατο ως «δώρο» για τον ίδιο τον Σύλλογο, αλλά και για όλη την Ανατολική Φθιώτιδα.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας, του Συλλόγου Γυναικών Στυλίδος και του παιδικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Φθιώτιδος.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness