165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2176

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 03 Νοέμβριος, 2021

 Τετάρτη 3 Νοεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ακεψιμά, Ιωσήφ, και Αειθαλά.

τη μνήμη του ιερομάρτυρος Γεωργίου Νεαπολίτου, του νέου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1797. Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Τη μνήμη των αγίων Αδριανού, Αδρωνά, Δασίου, Θεοδότης, Θεοδότου, Σεβήρου και ετέρων 37 πυρί τελειωθέντων.

Τη μνήμη του ομολογητού Αχεμενίδου του Πέρσου,των οσίων πατέρων ημών Ακεψιμά, Ηλιού, Θεοδώρου επισκόπου Αγκύρας, του ομολογητού.

Επίσης η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των αγίων Ευθυμίου και Νεοφύτου, κτιτόρων της εν ¨Αθω σεβασμίας μονής Δοχειαρίου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

  (*) Τον ετήσιο εορτασμό της πολύτεκνης οικογένειας θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.Θα ακολουθήσει αρτοκλασία προσφορά του Συλλόγου Πολυτέκνων Φθιώτιδος.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ν. Κρίκελλου Λαμίας.

(*) Την καθιερωμένη εσπερινή του ομιλία θα πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 18:00 μ.μ. ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

 (*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 7 του μηνός στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού της Αγίας παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας.

(*) Άρχιζουν και πάλι φέτος στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεωςοι εσπερινές ομιλίες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Ενημερωθείτε από τον εφημέριο της ενορίας σας.

 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών. Συμμετέχει στις εργασίες του Β/θμιου Συνοδικού Δικαστηρίου και διευθετεί υπηρεσιακά ζητήματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

21:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μαλεσίνας 

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

12:00 μ.μ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και εσπερινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Ν. Κρίκελλου Λαμίας

(τηλεοπτική - ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

11:00 π.μ. Β’ Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Αρτοκλασία Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδος στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας στον οποίο τιμούνται οι προστάτες των πολυτέκνων, Αγιοι Τερέντιος, Νεονίλη και τα επτά τέκνα τους.

12:00 μ.μ. Μυστήριο Γάμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

18:00 μ.μ. Ακολουθία Αγιασμού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Χριστιανική Εστία Λαμίας της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

19:00 μ.μ. Εκδήλωση - Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ» του Δήμου Λαμιέων σε συνεργασία με τον Όμιλο Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Φθιώτιδος στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμίεων.

20:00 μ.μ. Η 52η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με θέμα: «Μεταβυζαντινά Μνημεία της Φθιώτιδος» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας.

 (*) Την Εξόδιο Ακολουθία του πολιού και σεβάσμιου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευσταθίου Μαζιώτη, εν ενεργεία Εφημερίου της Ενορίας Αγίας Κυριακής Παραλίας Λιβανατών τέλεσε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Παραλίας Λιβανατών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

          Ο μακαριστός γεννήθηκε στις Λιβανάτες Λοκρίδος στις 31 Μαρτίου το έτος 1944.

Δημιούργησε με την σύζυγό του μία ευλογημένη οικογένεια με δύο παιδιά, τα οποία του χάρισαν εγγόνια. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού το έτος 1995.

          Μέχρι το έτος 1999 διακονούσε ως Εφημέριος σε χωριά του ορεινού όγκου της Οίτης όπου έως και της κοιμήσεως του διακονούσε μετά φόβου Θεού αγάπης και πίστεως την Ενορία της Αγίας Κυριακής Παραλίας Λιβανατών.

          Ο μακαριστός π. Ευστάθιος διακρινόταν για την λεβεντιά του, το πράον και ευθές του χαρακτήρος του, την καλλικέλαδη ψαλμωδία του και είχε μία καρδιά που ήξερε να αγαπά τους πάντες.

          Τα τελευταία χρόνια σήκωνε αγόγγυστα τον σταυρό της χηρείας καθώς έχασε την αγαπημένη του Πρεσβυτέρα.

          Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

 (*) Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τον κύκλο των Εσπερινών ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

 (*) Όπως γνωρίζετε η Ιερά Μητρόπολή μας  από το 2001, με αίσθημα ευθύνης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής ίδρυσε Τράπεζα Αίματος, για την δωρεάν κάλυψη των όποιων αναγκών των πασχόντων συνανθρώπων μας. Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες και εκείνοι οι οποίοι συμπαρίστανται ελάχιστοι. Δια το λόγο αυτό το γραφείο αιμοδοσίας της τοπικής μας εκκλησίας, μας παρακαλεί να προσφέρουμε αίμα κατά την αιμοληψία που θα γίνει την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού της αγίας Παρασκευής Λαμίας από τις 10 το πρωί έως τη μια το μεσημέρι.

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη κατ’εξοχήν μιμήσεως της Σταυρικής θυσίας του Χριστού  που πρώτος Αυτός έχυσε το αίμα Του για εμάς.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέρχεται στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (καθημερινά 9.00 το πρωί με 13.30 το μεσημέρι και απογεύματα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 με 20.00 το βράδυ όπως και το Σάββατο 10.00-12.00 το μεσημέρι) και να προσφέρει για την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως.Υπευθυνος της τράπεζας είναι ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας πατήρ Χρήστος Τσιλοφύτης.

  (*)  Άρχιζουν και πάλι φέτος στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεωςοι Ενοριακές εσπερινές ομιλίες -  κύκλοι μελέτης της Αγίας Γραφής. Πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και οι ομιλητές αντλούν τα θέματά τους από το βιβλίο του Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.Οι ομιλίες αυτές αποτελούν μια ακόμη ποιμαντική-κατηχητική δράση της Εκκλησίας με σκοπό τη συνεχή και εμπεριστατωμένη κατάρτιση των πιστών πάνω σε βασικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

(*) Εορτή της συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Αγίων ασωμάτων και ουρανίων ταγμάτων την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζουν οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μαρτίνο στα Μάρμαρα και  στο χωριό Πιτσιωτά. Λαμπρός θα είναι ο εορτασμός στις παλαιές Ιερές Μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νεράιδα Στυλίδος και στις Κομποτάδες. Στην ιερά μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νεραιδος ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα. Τη Δευτέρα το πρωί θα τελεσθούν  Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Και τις δυο ημέρες θα προσφερθεί κέρασμα στο προαύλιο χώρο του μοναστηριού. Με λαμπρότητα όμως θα εορτασθούν οι Ταξιάρχες και στις Μονάδες Καυσίμων Ραχών και Αεροπορίας Μοδίου όπου θα τελεσθούν πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και Δοξολογία.

Στην πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ταξιάρχη Μιχαήλ της ενορίας Αγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου όπου υπάρχει Ιερά εικόνα του Ταξιάρχη αντίγραφο της εικόνος από το μεγάλο Ιερό Προσκύνημα στο Μανταμάδο Μυτιλήνης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.Τη Δευτέρα το πρωί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 5:00 το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός και ιερά Παράκληση στους Αρχαγγέλους. Σας θυμιζουμε ότι τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου τελέσθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου το 2010 και βρίσκεται εντός του πνευματικού κέντρου.

Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει ακόμα ο κοιμητηριακός ιερός ναός της Μακρακώμης.

Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί την Κυριακή στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας Σφαγεία. Οι ιερές ακολουθίες θα αρχίσουν στις 8:30 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με σκοπό την διακονία, περίθαλψη και στήριξη της  τρίτης ηλικίας λειτουργεί με δικούς της πόρους και με τις προσφορές  των πιστών τρία Γηροκομεία, σε Λαμία, Στυλίδα και Σπερχειάδα στα οποία βρίσκουν αγάπη και στοργή οι απόμαχοι της ζωής. Εκεί περνούν την τελευταία περίοδο της ζωής τους σε πολιτισμένο, αξιοπρεπές και πνευματικό περιβάλλον. Για την καλλίτερη ενημέρωση των πιστών η Ιερά Μητρόπολη τύπωσε τρία τετρασέλιδα έντυπα, ιδιαίτερα καλαίσθητα,για κάθε Γηροκομείο ξεχωριστά στα οποία δημοσιεύονται η ιστορία του κάθε Ίδρύματος, οι προυποθέσεις που χρειάζονται για την εισαγωγή των ενδιαφερομένων στα Γηροκομεία και πολύ όμορφες χαρακτηριστικές φωτογραφίες. Τα ενημερωτικά αυτά έντυπα διατίθενται στα εκκλησιαστικά ιδρύματα.

(*) Τα μαθήματα στα Κατηχητικά Σχολεία έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολή μας. Η σωστή χριστιανική αγωγή που παρέχεται σε αυτά από καταρτισμένους ιερείς και θεολόγους δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορους τους γονείς. Όποιος θέλει το παιδί του να μετάσχει στην ευχάριστη παρέα του Κατηχητικού και να μαθαίνει τις αλήθειες τις πίστεώς μας, πρέπει να γραφτεί στο κατηχητικό σχολείο της ενορίας του. Ἀναμφίβολα, τό Κατηχητικό Σχολεῖο αποτελεί θεσμό στήν Ἑλλαδική Ἐκ­κλη­σία καί τήν Ἑλληνική κοινωνία, διότι ἀνέθρεψε ἐπί σειρά δεκαετιῶν τίς γε­νιές τῶν ἑλληνοπαίδων, ἐμπνέοντάς τες, μέ τό ὀρθόδοξο χριστιανικό ἦθος. 

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...