165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-223-31.01.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

223

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 31 Ιανουάριος, 2013

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων μαρτύρων Κύρου και Ιωάννου των Αναργύρων. Tη μνήμη των Αγίων μαρ­τύ­ρων Αθανασίας και των τριών αυτής θυγατέρων Θεο­δό­της, Θεοκτίστης και Ευδοξίας.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Βικτωρίνου, Βίκτωρος, Διοδώρου, Κλαυ­δίου, Νικηφόρου, Παππία και Σαραπίνου, των εν Κορίνθω. Τη μνήμη της θαυμασίας μάρτυρος Τρυφαίνης.

Επίσης σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Ηλιού Αρδούνη του εν Καλαμάτα ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1686 και του Οσίου Αρσενίου του νέου του εν Πάρω.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Επαίνους σε εθελοντές Δασκάλους και χρηματικά βοήθηματα σε φοιτητές επέδωσε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Η Στέγη Κατακοίτων Γερόντων Λαμίας θα λειτουργήσει και πάλι σύντομα και θα προσφέρει φροντίδα και αγάπη στους ανήμπορους ηλικιωμένους μας.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί αύριο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος, στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών η Ιερά Μητρόπολη μας πραγματοποίησε εορταστική Εκδήλωση χθες το απόγευμα, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η οποία περιελάμβανε ομιλία με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Παιδείας και των Νέων» από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Θεόκλητο Μπρούζη, Πνευματικό της Ιεράς Μητροπόλεως και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος.Στο δεύτερο μέρος της Εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εβράβευσε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως και Έπαινο 30 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διδάσκουν εθελοντικά στο Σχολείο Ενισχυτικής Διδασκαλίας της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίων Θεοδώρων Λαμίας και το οποίο παρακολουθούν 53 παιδιά.Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους Διδασκάλους και Καθηγητές για αυτή την σπουδαία τους προσφορά, την οποία χαρακτήρισε ως προσφορά της Εκκλησίας στις πτωχές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσίους πνευματικούς καρπούς και τα δώρα του ουρανού, ώστε με την ίδια διάθεση να υπηρετούν την Παιδεία και τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο. Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας επέδωσε χρηματικά βοηθήματα 200 Ευρώ σε 24 φοιτητές και φοιτήτριες τέκνων των ιερέων της Μητροπόλεώς μας, που σπουδάζουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας .

Την ωραία Εκδήλωση πλαισίωσε με Βυζαντινούς ύμνους της Ιεράς Ακολουθίας των Τριών Ιεραρχών, η Βυζαντινή χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Γερμανός ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

(*) Μετά την μεταφορά των τροφίμων του Ραχουτείου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λαμίας στο νέο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» στην Στυλίδα και τις ανάλογες προετοιμασίες και σχεδιασμό, άρχισαν χθες Τετάρτη οι εργασίες ανακαινίσεως και διαρρυθμίσεως των χώρων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Λαμίας . Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το Ίδρυμα θα λειτουργήσει ως Στέγη Κατακοίτων Γερόντων, με όλες τις προδιαγραφές που προβλέπουν οι κανονισμοί για ένα τέτοιο Ίδρυμα.

(*) Εορτή του Αγίου μάρτυρος Τρύφωνος αύριο και στη πόλη της Λαμίας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνος, ιδιοκτησίας του συλλόγου Αμπελουργών, δίπλα στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου.

Πανηγυρίζει αύριο και το εκκλησάκι του Αγίου Τρύφωνος στο Παγκράτι που βρίσκεται απέναντι από το ΚΕΥΠ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού σήμερα στις 4:00 το απόγευμα θα τελεσθούν στο εκκλησάκι πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και αγιασμός με ευχές του Αγίου Τρύφωνος. Αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό θα τελεσθεί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

Τη 1η Φεβρουαρίου πανηγυρίζει και η ενορία του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Αρχάνι λόγω του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Σήμερα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και αύριο το πρωί Ορθρος, Θεία Λειτουργία, αγιασμός και αρτοκλασία.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί σήμερα στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης. Θα αρχίσει στις 9:30 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στη 1:00 μετά τα μεσάνυκτα. Στο τέλος του εορτασμού θα προσφερθεί κέρασμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο.

(*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Λαμίας. Θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα. Μετά την αρτοκλασία του εσπερινού θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας. Προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών θα τεθεί Ιερό Λείψανο το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Επίσης Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού θα τελεσθεί αύριο στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Δίβρης. Θα αρχίσει στις 8:15 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στη 12:45 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας θα κόψουν την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στο κέντρο Μαγική Αυλή έναντι του Ιερού Ναού στα Γαλανέικα. Επίσης θα προσφερθούν καφές, τσάι και εδέσματα. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό.

(*) Επίσης το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Λαμίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα προσφερθεί στους παρευρισκομένους καφές, τσάι και εδέσματα και η χορωδία της ενορίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κυρίου Ευθυμίου Τσιούμα θα τραγουδήσει παραδοσιακά τραγούδια. Η τιμή προσκλήσεως είναι 3 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness