165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-228-07.02.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

228

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος, 2013

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου. Τη μνήμη των εν Νικομηδεία Αγίων 1003 μαρτύρων.

Τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Θεοπέμπτου και των συν αυτώ 6 μαρτύρων εκ Φρυγίας, του αγίου Ευπρίωνος επισκόπου Κύπρου.

Τη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Αλικιανού, του Διβόλη ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1867.

Τη μνήμη των Οσίων Λουκά του εν Ελλάδι, Σαραπίωνος και Πέτρου του εν Μονοβάτοις.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Στην πόλη της Λιβαδειάς θα μεταβή το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος προκειμένου νε μετάσχει στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου.

(*) Την καθιερωμένη εσπερινή του ομιλία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Συνεχίζεται η παράδοση φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο μέσω των ενοριακών Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στον Ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Ραχών και τη Δευτέρα 11 του μηνός το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεσθεί το Σάββατο το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λιβαδειάς θα συμμετάσχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος. Μετά την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το τεσσερακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου.

(*) Την καθιερωμένη εσπερινή του ομιλία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Ο Ποιμενάρχης μας με βάση την εμπειρία των Πατέρων της Εκκλησίας ερμήνευσε στίχους του 19ου κεφαλαίου του κατά Λουκάν Ευαγγελίου και αναφέρθηκε κυρίως στην παραβολή των μνών με την οποία ο Κύριος δίνει μυνήματα και ερμηνεύει τι είδους βασιλεία είναι η βασιλεία των ουρανών. Επίσης ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς σε εργασία πνευματική προκειμένου να αυξήσουν τα χαρίσματα που τους έδωσε ο Κύριος. Της ομιλίας του Ποιμενάρχου μας προηγήθηκε Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο.

(*) Με την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως, του Ιατρικού Συλλόγου και τον Δήμου Λαμιέων λειτουργεί στην πόλη της Λαμίας το Κοινωνικό Ιατρείο. Με το Κοινωνικό Ιατρείο το οποίο λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του 3ου ΚΑΠΗ Λαμίας επί της οδού Τυμφρηστού, επάνω ακριβώς από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, όλοι οι ανασφάλιστοι έχουν την ανάλογη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σημαντική όμως θεωρείται, η συμπαράσταση του λαού για την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής. Σε πολλές οικογένειες υπάρχουν φάρμακα αχρησιμοποίητα, τα οποία στην περίπτωση του Κοινωνικού Ιατρείου θα ήταν πολύ χρήσιμα. Αυτά τα φάρμακα, τα οποία έχουν περιθώριο ισχύος έξι μηνών, μπορείτε να προσφέρετε είτε στο Κοινωνικό Ιατρείο, είτε στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς για να χρησιμοποιηθούν και να δοθούν στους έχοντες ανάγκη ανασφαλίστους ασθενείς αδελφούς μας. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πράγματι συγκινητικό αφού καθημερινά προσφέρουν φάρμακα είτε στο Κοινωνικό Ιατρείο είτε στους Ιερούς Ναούς. Οι ανασφάλιστοι πρέπει να γνωρίζουν ότι το Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί από τις 2:30 το μεσημέρι έως τις 5:00 το απόγευμα καθημερινά από εθελοντές ιατρούς όλων των ειδικοτήτων μετά από τηλεφωνικά ραντεβού που μπορεί να κλείνει κάθε ενδιαφερόμενος στο τηλέφωνο 22310 22808.

(*) Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος την ημερα της εορτής θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ραχών. Ο πανηγυρικός εσπερινός το Σάββατο το απόγευμα θα αρχίσει στις 6:00 η ώρα. Και τις δυο ημέρες στις Ιερές ακολουθίες θα ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης κ Μάνος Πασχάλης με τη χορωδία του.

Την Κυριακή πανηγυρίζει και το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, όπου φυλάσσεται η δεξιά χείρα του Αγίου Χαραλάμπους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα. Την κυριώνυμο ημέρα στην Ιερά Μονή θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με θείο κήρυγμα.

Στην περιοχή της Λοκρίδος πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στις Λειβανάτες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα τελεσθεί το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα. Εν συνεχεία θα γίνει περιφορά της ιεράς εικόνος του Αγίου χαραλάμπους με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Λοκρών.Την Κυριακή το πρωί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό θα τελεσθεί Ορθρος και πανηγυρική θεία Λειτουργία .

Επίσης ενοριακοί ιεροί ναοί αφιερωμένοι στον ιερομάρτυρα Άγιο χαράλαμπο, υπάρχουν στην Καρυά Υπάτης και στο χωριό Αγιος Χαράλαμπος Μώλου.

Στην ενορία των Αγίων Κων/νου και Ελένης στον Αγιο Κων/νο Λοκρίδος φυλάσσεται ιερό λείψανο του αγίου το οποίο θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Το Σάββατο στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί εσπερινός και την Κυριακή το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*) Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Βλασίου. Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος όπου την παραμονή της εορτής θα τελεσθεί στις 5:30 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το Θείο Λόγο θα κηρύξει ο πατήρ Δαμασκηνός Ζαχαράκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος. Τη Δευτέρα το πρωί στο μοναστήρι θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Επίσης, τη Δευτέρα στις 5:00 το απόγευμα θα τελεσθεί μεθέορτος εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Βλάσιο.

Ενοριακος Ιερος Ναος αφιερωμένος στον Άγιο Βλάσιο υπάρχει και στην Αμφίκλεια. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει την Κυριακή στις 5:00 το απόγευμα και τη Δευτέρα το πρωί θα τελεσθει Ορθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ακόμα ο Ιερός Ναός του αγίου Βλασίου στο Αυλάκι. Την Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και τη Δευτέρα το πρωί Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*) Όπως ήδη αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει σήμερα τη μνήμη του Οσίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου. Τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Παρθενίου υπάρχει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας όπου χθες το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία και στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος όπου σήμερα το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου μεγα­λο­μάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου θα τε­λεσθεί σήμερα στις 9:00 το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεο­δώρων Λαμίας. Ο εορτασμός θα αρχίσει με την ακολουθία του εσπερινού με αρτοκλασία και εν συνεχεία θα τελεσθούν Ορθρος και Θεία Λειτουργία.

(*)Την Ιερά Εικόνα της Αγίας Παρασκευής Γουλεμίου φιλοξενεί από χθες η ενορία του Αγίου Νικολάου Τραγάνας. Η Ιερά Εικόνα θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών έως την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Η ενορία θα τελέσει αύριο πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήση των εγκαινίων του ενοριακού Ιερού Ναού στις 8 Φεβρουαρίου του 2009. Ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία θα αρχίσει σήμερα στις 5:30 το απόγευμα. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ πατήρ Δημήτριος Ζελιαναίος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης αύριο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Τραγάνας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στις 9:00 το βράδυ.

(*) Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί αύριο στον Ιερό Ναό του Aγίου Ευαγγελιστού Λουκά, πολιούχου Λαμίας. Θα αρχίσει στις 9:00 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:30 μετά τα μεσάνυκτα.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί σήμερα στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Μόλις κυκλοφόρησε το τεύχος Ιανουαρίου της εφημερίδος με τίτλο «η Ζωοδόχος Πηγή μας» της ενορίας Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. Στην 1η σελίδα της εφημερίδος δημοσιεύονται οι ευχές του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου προς όλους για υγεία, ευημερία και πνευματική άνοδο.Στην 2η σελίδα δημοσιεύεται ένα αξιόλογο και πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τους Τρείς Ιεράρχες. Επίσης οι αναγνώστες μπορούν να ωφεληθούν από τα ψυχοφέλιμα πατερικά σαλπίσματα τα οποία παρατίθενται στις επόμενες σελίδες αλλά και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του Ναού.Να σας θυμίσουμε ότι στην ενορία Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στο ενοριακό πνευματικό κέντρο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανείζονται θεολογικά, ιστορικά και μουσικά βιβλία που τους αφορούν από τις 9:00 έως τις 10:30 το πρωί. Η ενορία θα κόψει την βασιλόπιτα το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα προσφερθεί στους παρευρισκομένους καφές, τσάι και εδέσματα.

(*) Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας θα κόψουν την Αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Επίσης θα προσφερθούν καφές, τσάι και εδέσματα. Παραδοσιακούς χορούς θα χορέψουν τα τμήματα χορού της ενορίας. Η τιμή προσκλήσεως είναι 5 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τον Ιερό Ναό.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Ο Δήμος Λαμιέων και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων του Νομού Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «Επετειακό αφιέρωμα για τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913, και για την συμβολή της Φθιώτιδος» την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου στην οδό Λεωνίδου 9-11 στον 1ο όροφο στη Λαμία.Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής στο τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κύριος Σπυρίδωνας Σφέτας με θέμα «Διπλωματικό παρασκήνιο της συγκρότησης της βαλκανικής Συμμαχίας, η πρόσληψη των Βαλκανικών Πολέμων στην Ελλάδα και η απελευθέρωση της Μακεδονίας». Εν συνεχεία θα γίνει παρουσίαση πεζών και ποιητικών κειμένων Φθιωτών λογοτεχνών 1912-1913 σχετικά με τη συμμετοχή της Φθιώτιδος στους Βαλκανικούς Πολέμους. Τα κείμενα θα συνοδεύουν μουσικά η κ Μαρία Βέ, φιλόλογος, μουσικός και ο κ Πύρρος Πουλίτσας, μουσικός. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στην εκδήλωση θα εκπροσωπήσει ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλους.

(*) Ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στις 6:00 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων» που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Πατρόκλου και Αχιλλέως στη Λαμία. Ομιλητής θα είναι ο κ Κωνσταντίνος Μήτσιος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός με θέμα « ζει Κύριος ο Θεός».

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness