165

Ραδιοφωνικά Δελτία Ειδήσεων-232-13.02.2013

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

232

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 13 Φεβρουάριος, 2013

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων ενδόξων Αποστόλων και μαρτύρων Ακύλλα και Πρισκίλλης. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Ευλογίου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.

Τη μνήμη των Αγίων δυο μαρτύρων, πατρός και υιού και του Αγίου Μαιουμά.

Τη μνήμη των Οσίων Αβραάμη, Μαρτινιανού και Συμεώνος, κτίτορος της εν Αθω σεβασμιωτάτης μονής του Χιλανδαρίου.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση εγκαινίων ιερού ναού της Θεοτόκου και της Αγίας Αποστόλου Θέκλης, εν τω όρει Ποσαλέως.

ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ.

(*) Την ανάλυση του 19ου κεφαλαίου του κατά Λουκάν Ευαγγελίου θα συνεχίσει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην εσπερινή ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Το 34ο Ιερατικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας.

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας.

(*) Εως τέλος Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Την καθιερωμένη εσπερινή του ομιλία θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Νικόλαος από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Στην ομιλία του ερμηνεύει και αναλύει το 19ο κεφάλαιο του κατά Λουκάν Ευαγγελίου στη βάση των σύγχρονων θεολογικών δεδομένων αλλά και της εμπειρίας των Πατέρων της Εκκλησίας. Της ομιλίας προηγείται Ιερά Παράκληση στη Υπεραγία Θεοτόκο. Για όσους επιθυμούν να ακούσουν το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και δεν μπορούν λόγω εργασίας ή αποστάσεως,το κήρυγμα μεταδίδεται απ’ευθείας από τις συχνότητες του τοπικού μας ραδιοφώνου, αλλά καί αύριο Πέμπτη, στίς 11:00 τό πρωί.

(*) Τό 34ο Ἱερατικό Συνέδριο θα πραγματοποιήσει ἡ Ἱερά Μητρόπολη τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Νέας Αμπλιανης Λαμίας. Τό θέμα τοῦ Συνεδρίου εἶναι: «η χριστιανική οικογένεια» και απευθύνεται σε όλους τους πρεσβυτέρους και τις πρεσβυτέρες της Ιεράς Μητροπόλεως. Tό Συνέδριο θά ἀρχίσει μέ μεγάλο Ἱερατικό Συλλείτουργο στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς. Μετά τήν Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία θά προσφερθεῖ πρωινό ἀπό τό Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ καί στή συνέχεια θά πραγματοποιηθοῦν οἱ εἰσηγήσεις:

α) Ἀπό τόν κ. Ἀλέξανδρο Μ. Σταυ­ρό­πουλο, ὁμό­τι­μο Καθηγητή τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, μέ θέμα: «Ἡ ὀρθόδοξη χριστιανική οἰκογένεια».

β) και από τήν Πρεσβυτέρα κα. Ἀδαμαντία Τσιμούρη, Ἐκπαι­δευτικό, μέ θέμα: «Ὁ ρόλος τῆς Πρεσβυτέρας στήν ἱερατική οἰκογένεια».

Μετά τίς ὁμιλίες θά ἀκολουθήσει συζήτηση ἐπί τοῦ θέματος καί θά ἐξαχθοῦν τά συμπεράσματα τοῦ Συνεδρίου. Ἐπίσης, θά δοθοῦν ὁδηγίες για διάφορα ποιμαντικά καί διοικητικά θέματα.

(*) Αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Λαμίας. Κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Λαμίας θα βρίσκεται εκεί από τις 10:00 έως τη 1:00 το μεσημέρι. Το αίμα δεν αγοράζεται μόνο δωρίζεται και σώζει ζωές. Οσοι επιθυμούν να μετάσχουν σε αυτή τη προσφορά ζωής, ας μη διστάσουν και ας ανταποκριθούν στο κάλεσμα ζωής της Ιεράς Μητροπόλεως.

(*) Εως τέλος Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός». Στη σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές και μαθήτριες 4ης δημοτικού και άνω. Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο, ιεροψάλτου και καθηγητού Μέσης Εκπαιδεύσεως. Θυμίζουμε ότι και φέτος, Ισχύει το πρωτότυπο καί πρωτοποριακό πρόγραμμα υποτροφιων που θέσπισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Οι υποτροφίες αφορουν όλους τούς μαθητές Δημοτικου, Γυμνασίου καί Λυκείου καθώς καί τούς σπουδαστές, πού θά εγγραφούν στή Σχολή Βυζαντινης Μουσικης. Οι σπουδαστές της Σχολής θά πληρώσουν μόνο τήν εγγραφή τους, πού ειναι 30 ΕΥΡΩ. Το μισό ποσό των διδάκτρων τα οποία είναι αλλα τριάντα ΕΥΡΩ τό μηνα, θά καταβάλλονται γιά όλη τή σχολική χρονιά, από τήν ενορία του κάθε Σπουδαστή, εφόσον αυτός πληρει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Θά πρέπει, δηλαδή, νά μήν κάνει απουσίες, νά λαμβάνει ενεργό μέρος στίς δραστηριότητες της Σχολης καί ο καθηγητή τους στήν τακτική αναφορά του πρός τήν Μητρόπολη, νά συνηγορει γιά τήν συνέχιση της υποτροφίας.

Στόχος της Ιερας Μητροπόλεώς μας ειναι νά βοηθήσει τά παιδιά πού εχουν ζηλο καί έφεση πρός τή Βυζαντινή Μουσική αλλά καί τίς Ενορίες νά κρατήσουν τά παιδιά του αναλογίου κοντά τους καί νά δημιουργήσουν τούς ιεροψάλτες πού, ουτως η αλλως, οι περισσότερες, ηδη χρειάζονται. Οι εγγραφές στή Σχολή Βυζαντινης Μουσικης, γίνονται από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 4:00 έως 9:00 το βράδυ και το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι στο γραφείο της Σχολης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Χατζοπούλου στην πλατεία Πάρκου, πάνω από το βιβλιοπωλείο ΕΝΘΕΟΝ, στον 3ο όροφο.Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την σχολή είναι 22310 50168.

(*) Tην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο πατήρ Παναγιώτης Σερέτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας μετά από παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Νικολάου. Τον πατέρα Παναγιώτη συνόδευε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Διευθυντής της Εστίας κ Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος, διδάκτωρ Θεολογίας. Ο πατήρ Παναγιώτης Σερέτης μίλησε στα παιδιά για την σημαντικότητα του πνευματικού αγώνα και ανακοίνωσε στους οικοτρόφους ότι με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου θα τους συμβουλεύει στο εξής για διάφορα πνευματικά θέματα που πιθανόν να αντιμετωπίζουν. Εν συνεχεία δόθηκε η ευκαιρία ο πατήρ Παναγιώτης να επικοινωνήσει κατιδίαν με κάποια από τα παιδιά. Η επικοινωνία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον σε εβδομαδιαία βάση.

Με την ευκαιρία της αναφοράς μας στην Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας να σας θυμίσουμε το καθημερινό λατρευτικό πρόγραμμα των μαθητών. Κάθε πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Σχολής τελείται η ακολουθία του Ορθρου από τις 7:15 έως τις 7:45. Το απόγευμα στις 6:00 τελείται η ακολουθία του εσπερινού και κάθε Τετάρτη η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη η ακολουθία του απόδείπνου στις 8:30 το βράδυ. Κάθε Πέμπτη τελείται Ορθρος και Θεία Λειτουργία από τις 7:00 έως τις 8:50 (εννέα παρά δέκα) το πρωί από διαφορετικό κάθε φορά Ιερέα. Στον εκκλησιασμό εκτός από τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου μπορούν να μετάσχουν και όποιοι άλλοι επιθυμούν. Επίσης μετά από επιθυμία των μαθητών του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου-Λυκείου, στην Σχολή παραδίδονται και μαθήματα χορού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 6:30 μετά την ακολουθία του εσπερινού. Δάσκαλος είναι μαθητής της Σχολής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τη Σχολή χορού της Δώρας Στράτου.

(*) Συνεχίζουμε το δελτίο μας με την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία παρέχει στον επισκέπτη πολύπλευρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση για την δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Η ιστοσελίδα βρίσκεται στην διεύθυνση www.i m f t h.gr. όπου μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί για την διοικητική και ποιμαντική δράση της ιεράς Μητροπόλεως καθώς και για τα νέα της Φθιωτικής Εκκλησίας. Τους επισκέπτες της ιστοσελίδας καλωσορίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ Νικόλαος, ευχόμενος η ηλεκτρονική αὐτὴ ἐπικοινωνία νὰ συντελέσει στὸν ἐμ­πλουτισμὸ τῶν γνώσεών τους, στὴν οἰκοδόμηση σχέσεως ἀγάπης μὲ τὸν τό­πο μας καὶ τοὺς ἀνθρώπους του καὶ στὴν καλλιέργεια τῆς συνειδήσεως, ὅτι ὅλοι εἴμαστε «ἀλλήλων μέλη». Επίσης εκφράζει την επιθυμία, ἡ ἱστοσελίδα μας νὰ εἶναι γιὰ τους επισκέπτες ἀνάσα ζωῆς, πηγὴ αἰ­σι­ο­δοξίας καὶ ἀφετηρία ἀνακαινίσεως.

Στην ιστοσελίδα μας περιέχονται ακόμα πλη­ρο­φορίες για τους Φθιώτες Αγίους, για το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρ­χη μας και του προκατόχους του Αρχιερείς, τη Διοίκηση, τις Αρχιερατικές Περιφέρειες και τις Ενορίες, τα ιστο­ρι­κά και εκκλησιαστικά μνημεία. Γίνονται επίσης αναφορές στην εκκλησιαστική τέχνη και το βιβλιοπωλείο ΕΝΘΕΟΝ της Ιεράς Μητροπολεώς καθώς και στην εφημερίδα μας <<Φθιωτική εκκλησιαστική Φωνή>>.Υπάρχουν παράλληλα μηχανές επικοινωνίας και δημοσιεύσεως των εγκυκλίων, των εγκυκλίων Σημειωμάτων και των Δελτίων Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως. Ακόμη στην ιστοσελίδα μας μπορεί κάποιος να βρεί σε ηλεκτρονική μορφή το δελτίο ειδήσεων του τοπικού μας ραδιοφωνικού σταθμού και της εφημερίδος της Ιεράς Μητροπόλεως την οποία ο επισκέπτης μπορεί να κατεβάσει στον υπολογιστή του μαζί με άλλα έντυπα από τη σχετική σελίδα και πολλά ενδιαφέροντα βίντεο από εκδηλώσεις της Μητροπόλεως. Ετσι, μέσα από τις σελίδες του διαδικτυακού μας χώρου γίνεται εφικτή η ενημέρωση όλων, πάνω στην πνευματική και φιλανθρωπική Διακονία καθώς και στο ευρύτερο ποιμαντικό και πολιτιστικό έργο της Ιεράς Μητροπολεώς μας.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λαμίας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Aγίου Βασιλείου στο Σταθμό Λιανοκλαδίου. Η ιερά Αγρυπνία θα αρχίσει στις 9:30 το βράδυ και θα τελειώσει γύρω στις 12:15 μετά τα μεσάνυκτα.Στο τέλος του εσπερινού θα μιλήσει επικαίρως ο πατήρ Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην ενορία του Αγίου Βασιλείου θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση στον Αρχιστράτηγο Μιχαήλ, στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο πνευματικό κέντρο. Στο τέλος της Παρακλήσεως θα προβληθεί ταινία με θέμα «η επίγεια ζωή του Γέροντος Παισίου» η οποία θα προβάλει την Αγία και Ασκητική ζωή του Μεγάλου Γέροντος στο Αγιο ¨Ορος καθώς και μαρτυρίες από τα πνευματικά του παιδιά τα οποία τον έζησαν και διδάχθηκαν από αυτόν.Θα ακολουθήσει διάλογος όπου στα ερωτήματα του ακροατηρίου θα απαντήσει ο Καθηγητής κύριος Δημήτριος Φύκας, Σύμβουλος των Θεολόγων Φθιώτιδος.

(*) Ιερά Παράκληση στον Ἁγιο Εφραίμ θα τελεσθεί αύριο στις 4:00 το απόγευμα, στο ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης Λαμίας.

(*) Ενοριακή σύναξη νέων πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας υπό την ευθύνη του Στρατιωτικού και Θεολόγου κυρίου Χρήστου Βάρσου. Κατά την διάρκεια της συνάξεως αναπτύσσονται διάφορα θεολογικά και επίκαιρα θέματα.

(*) Η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με καφέ και τσάϊ την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 5:00 το απόγευμα στο κέντρο Αρχοντικό στο Μοσχοχώρι. Σκοπός της εκδηλώσεως είναι η επικοινωνία μεταξύ των πιστών αλλά και η οικονομική ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τη χορωδία γυναικών και με τα χορευτικά της ενορίας. Η τιμή προσκλήσεως είναι 6 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την προμηθευτούν από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Την Αγιοβασιλόπιτα θα κόψει σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ Νικόλαο στην τελετή θα εκπροσωπήσει ο Αρχιμ πατήρ Σεραφείμ Ζαφείρης, ιεροκήρυκας.

(*) Τα μέλη του Συλλόγου Ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής «Άγιος Ηρωδίων» σήμερα στις 4 το απόγευμα θα επισκεφθούν το Γηροκομείο Στυλίδος Ίδρυμα Πετρή - Στέγη Γερόντων. Σκοπός της επισκεψεώς τους είναι να γνωρίσουν από κοντά το Γηροκομείο, να επικοινωνήσουν με τους τροφίμους και να προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος. Περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψη αυτή θα μας δώσει στο αυριανό μας δελτίο η κ Ηρώ Μπογδάνου, πρόεδρος του Συλλόγου.

(*) Η ένωση Ποντίων Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο ετήσιο χορό της το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ στο οικογενειακό κέντρο το αρχοντικό του Σκούρα στο Μοσχοχώρι. Η ορχήστρα των αδελφών Ιακωβίδη από το Χέρσο Κιλκίς θα διασκεδάσει τους παρευρισκομένους. Η τιμή προσκλήσεως είναι 20 ευρώ.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness