165

Ποιμαντική φροντίδα φυλακῶν Δομοκοῦ

Εκτυπώσιμη μορφή

Με τη βοήθεια του Αγίου Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. ΣΥΜΕΩΝ συνεχίζεται η Ποιμαντική μέριμνα στις φυλακές Δομοκού:

Τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου των Φυλακών από τον Σεβασμιώτατο κυρό Νικόλαο, το οποίο τιμάται επ΄ ονόματι του αγίου και ενδόξου Αποστόλου αγ. Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Ο Ναός αυτός λίγο πρίν ήταν μόνο τέσσαρες τοίχοι και με την προσωπική εργασία των φυλακισμένων και δωρεές χριστιανών από την Λαμία και τις δύο Ενορίες του Δομοκού εξοπλίσθηκε και έγινε λειτουργικός.

Κάθε Τετάρτη γίνεται εξομολόγηση και επικοινωνία με τους φυλακισμένους και κάθε Παρασκευή Θεία Λειτουργία και την Μ. Τεσσαρακοστή οι Χαιρετισμοί της Παναγίας από τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Δομοκού.

Με ενέργειες της Θρησκευτικής Υπηρεσίας και Ποιμαντικής Διακονίας των Φυλακών έχουν αποφυλακισθεί μέχρι τώρα 15 κρατούμενοι, των οποίων οι χρηματικές ποινές καταβλήθηκαν από χριστιανούς Συμπαραστάσεως Κρατουμένων.

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος κάθε Χριστούγεννα στέλνει πλούσιο ρουχισμό για τους Κρατουμένους.

Επισκέφθηκε τις Φυλακές με την ευλογία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου ο Πανοσιολογιώτατος π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος και ομίλησε στους Κρατουμένους και διένειμε δώρα.

Το 2010 λειτούργησε για πρώτη φορά Σχολή Κατηχήσεως Κρατουμένων και στις 14.8.10 εβαπτίσθηκαν οι πρώτοι τέσσαρες. Το 2011, κατηχήθηκαν  και βαπτίσθηκαν άλλοι  επτά κρατουμένων και στις 12.1.2020 βαπτίσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών 12 κρατούμενοι.

Η συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως προς τους φυλακισμένους (άνω των 600) είναι κυρίως πνευματικής φύσεως, αλλά και υλικής – οικονομικής. Κατά καιρούς ενισχύονται άποροι κρατούμενοι και οι οικογένειές τους. Εφοδιάζονται η Αποθήκη και η Διαχείριση με υλικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Χριστούγεννα και Πάσχα δίδονται τα γλυκά και τα αυγά από τους Χριστιανούς.

Επίσης οι αλλοδαποί κρατούμενοι παίρνουν στη γλώσσα τους ενημερωτικά φυλλάδια και ορθόδοξα βιβλία. Έργα των κρατουμένων πωλούνται στην αγορά της περιοχής για την ενίσχυση του βαλαντίου τους.

Καλή συνεργασία έχει η ποιμαντική διακονία των φυλακών και με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί στους χώρους της Φυλακής με 40 μαθητές.

Ἀρχιμ. Σεραφείμ Ζαφείρης, Ἱεροκήρυξ μέ συνεργάτες τούς Ἱερεῖς Δομοκοῦ.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...