165

Εγκαίνια Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Σπαρτιάς 11.11.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Κυριακή, 11 Νοέμβριος, 2012 - 10:30

Τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο χωριό Νέα Σπαρτιά Εγκαινίασε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Ο Ναός είναι περίλαμπρος, Βυζαντινού ρυθμού και σχεδόν αγιογραφημένος χάρις στην ευλάβεια των κατοίκων και όσων κατάγονται από εκεί.

Τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος έφθασε νωρίς το πρωί, τον περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Ολόκληρο το χωριό, μαζί νέους με παραδοσιακές φορεσιές, τον υπεδέχθησαν με αισθήματα χαράς και σεβασμού.

Κατά την διάρκεια των Εγκαινίων, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Άνθιμος Νεραντζής εξηγούσε τα τελούμενα.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο π. Ιωάννη Ζαρκαδούλα και επαίνεσε την προσφορά του, την εργατικότητά του και την ιερατική του συνέπεια. Την χειρονομία του Σεβασμιωτάτου επικρότησε όλο το εκκλησίασμα βροντοφωνάζοντας το Άξιος. Ο τιμηθείς ιερέας με σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση των Εγκαινίων και την απονομή του οφικίου.

Με την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος διένειμε εικονάκι του Αγίου Σπυρίδωνος με τεμάχιο των Εγκαινίων, ως ευλογία.

Συγχαίροντας τους πιστούς για την ευλαβική συμμετοχή στην τελετή των εγκαινίων επί τόσες ώρες, υπεγράμμισε ότι η πίστη διώχνει τον κόπο και αυτές οι ώρες που είναι ανεπανάληπτες φέρνουν χάρη και δύναμη στο λαό, που αυτή κυρίως την περίοδο χρειάζεται εσωτερική δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα ποικίλα προβλήματα της καθημερινής ζωής.

Στην Μεγάλη εορτή των Εγκαινίων έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ναού  Λαμίας κ. Δημήτριος Μαντές, ο οποίος κατάγεται από το χωριό και παρέστησαν εκπρόσωπος του Δημάρχου Στυλίδος, ο Πρόεδρος της Σπαρτιάς, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, εκπρόσωποι των Συλλόγων και πλήθος πιστών.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...