165

Ετήσια Σύναξη Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως 13.11.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Πέμπτη, 13 Δεκέμβριος, 2012 - 13:00 έως Παρασκευή, 14 Δεκέμβριος, 2012 - 12:45

Την καθιερωμένη ετήσια Σύναξη Μοναζουσών πραγματοποίησε η Ιερά  Μητρόπολή μας την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παρνασσού.

Η Σύναξη άρχισε με Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αμφικλείας Πρωτοπρ. π. Διομήδη Παναγιωτόπουλου, του Πρωτοπρ. π. Ευάγγελου Τσαπρούνη, του Πρεσβ. π. Χρήστου Καλιακούδα και του Αρχιδιακόνου π. Αθανασίου Κυρίτση και έψαλαν οι δύο χορωδίες των Μοναζουσών της Ι. Μονής Δαμάστας και της Ι. Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον καλό Ποιμένα της Ευαγγελικής περικοπής τονίζοντας ότι ένας τέτοιος Ποιμένας ήταν και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως ο κήρυκας της αληθείας, ο μέγας Θεολόγος και Ιεράρχης, ο ευχαριστιακός Λειτουργός, ο προστάτης των αδικουμένων, που με τα θεολογικά του συγγράμματα στηρίζει τους πιστούς. Τέλος ευχήθηκε σε όλους να έχουν πλούσια την ευλογία του Αγίου Ιωάννου και ακοίμητες τις πρεσβείες του για την σωτηρία και τον αγιασμό μας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία παρεβρέθηκαν ιερείς και πιστοί της περιοχής προσφέρθηκε πρωινό στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως έγινε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο με θέμα «Η δύναμη της προσευχής». Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύναμη της προσευχής, η οποία για κάθε μοναχό είναι όπλο ακαταμάχητο. Μετά την ομιλία ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.

Η Σύναξη έκλεισε με γεύμα που παρέθεσε η Ιερά Μονή με τη βοήθεια ευσεβών κυριών της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του συνεχάρη την Γερόντισσα Ελισάβετ για τη συμβολή της στον ευτρεπισμό και καλλωπισμό της Μονής και υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί όπως μέχρι τώρα η αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως, ώστε η παλαιά αυτή Μονή να επανεύρει την αρχαία αίγλη της και κτηριακά και με έμψυχο υλικό.

Πριν από την αναχώρηση, η αδελφή Ελισάβετ προσέφερε στον Σεβασμιώτατο και σε όλες τις μοναχές ωραία ρόδια της περιοχής και άλλες ευλογίες.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness