165

Εξόδιος Ακολουθία Δημητρίου Καραγκούνη, Μεγάλου Ευεργέτου της Εκκλησίας 23.10.2012

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 23 Οκτώβριος, 2012 - 11:00 έως Τετάρτη, 24 Οκτώβριος, 2012 - 10:45

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετέβη στην Αθήνα, όπου προέστη στην Εξόδιο Ακολουθία του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και της Ιεράς Μονής Δαμάστας μακαριστού Δημητρίου Καραγκούνη που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, της Ιεράς Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Δαμάστας και πλήθους λαού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του μεταστάντος, τονίσας ιδιαιτέρως την μεγάλη του προσφορά στην κοινωνία, στην Πατρίδα και στην Εκκλησία. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ζωής του ήταν η βαθειά πίστη του προς το Θεό, την οποία του μετέδωσε η ευλαβής μητέρα του. Εκδήλωση της αγάπης του προς την Εκκλησία ήταν οι αμέτρητες αγαθοεργίες του προς τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο και προς τα ιερά καθιδρύματα της Εκκλησίας.

Η Αρχιεπισκοπή των Αθηνών, το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και η Ιερά Μονή Δαμάστας πολλά έχουν να διηγούνται δια τα καλά του έργα. Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Αδελφότητος της Παναγίας Δαμάστας χάρις στις προσφορές του οποίου ανακαινίστηκε εκ βάθρων και εξωραΐστηκε αρχιτεκτονικά. Γεγονός είναι ότι στον αείμνηστο Μεγάλο Ευεργέτη της Εκκλησίας Δημήτριο Καραγκούνη είχε πλήρη εφαρμογή ο λόγος του Κυρίου «μακάριον εστί διδόναι μάλλον ή λαμβάνειν».

Έχαιρε να διανέμει, διότι διαπίστωνε ότι στην αγάπη και στην προσφορά υπάρχει το νόημα της ευτυχίας.

Μετά τον Σεβασμιώτατο μίλησαν ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και ο Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράστασή του στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και στο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας καθώς επίσης και στο Ναό του πολιούχου Αθηνών Αγίου Διονυσίου που ήταν και η Ενορία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ο Θεοφιλέστατος Θαυμακού κ. Ιάκωβος συνόδευσαν τον νεκρό στο Α΄ Νεκροταφείο, όπου έγινε η ταφή στον οικογενειακό του τάφο.

Ο Σεβασμιώτατος, ο Ιερός Κλήρος, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής Δαμάστας και ο ευλαβής λαός της Φθιώτιδος συλλυπούνται την ερίτιμο σύζυγο του αειμνήστου Δημητρίου Καραγκούνη και εύχονται προς Κύριον δια την αιωνία ανάπαυση της ψυχής του.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...