165

«Η Λογοτεχνία διδάσκει… Ιστορία»

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 17 Μάιος, 2022 - 17:30

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πολιτιστική εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια Μικρασιατικής Καταστροφής με θέμα: «Η Λογοτεχνία διδάσκει… Ιστορία, Αναζητώντας τα ιστορικά γεγονότα στα λογοτεχνικά βιβλία»  στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος  και ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα  εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τίτλο «Εβδομάδα Μνήμης και Προσευχής 1919-1922-2022».

Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, επίσημοι του τόπου και πλήθος παρισταμένων από το Μοσχοχώρι και την πόλη της Λαμίας.

Μαθητές και μαθήτριες  από το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Μοσχοχωρίου, υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών των Σχολικών Μονάδων του Δ.Δ. Μοσχοχωρίου, καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοσχοχωρίου παρουσίασαν λογοτεχνικά αποσπάσματα σύγχρονων μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών, συγγραφέων και ποιητών, μέσα από τα οποία περιγράφεται το χρονικό και τα θλιβερά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας με παραδοσιακά Μικρασιάτικα τραγούδια, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρισταμένων.

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοσχοχωρίου κ. Μαρία Πανοπούλου εκ μέρους των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου και όλων των πολιτών του Μοσχοχωρίου, εξέφρασε τις θερμές τις ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την στήριξη και την πατρική αγάπη με την οποία περιβάλλει όλους τους Συλλόγους της περιοχής και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοσχοχωρίου, καθώς και την διάθεση συνεργασίας για την ανάδειξη κάθε μορφής πολιτισμού και τέχνης. Με αισθήματα σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπό του η κ. Πανοπούλου επέδωσε στον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του Συλλόγου τιμητική πλακέτα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική παρουσία της εκδήλωσης και όλους τους υπευθύνους και για πολλοστή φορά τόνισε ότι οι χώροι και όλες οι δομές της τοπικής Εκκλησίας δημιουργήθηκαν και είναι στην διάθεση των παιδιών, γιατί όπως ετόνισε: «Τα παιδιά μας μιλούν συνέχεια μέσα από πολλούς τρόπους και εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να διδασκόμαστε από αυτά».

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness