165

Ο Σεβασμιώτατος στο Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Περιστερίου

Εκτυπώσιμη μορφή

Ημερομηνία: 

Τρίτη, 25 Ιανουάριος, 2022 - 22:30

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου, συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ημέρα όπου άγει τα ονομαστήριά του ο Ποιμενάρχης της αδελφής Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος.

          Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης          κ. Βασιλείου και του εορτάζοντος Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

          Της χορείας των Ιερέων προΐστατο ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος εκήρυξε διδακτικότατα και τον Θείο Λόγο, τη συμμετοχή του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη και του Αρχιδιακόνου π. Νικολάου Πολυζώη, οι οποίοι και αποτελούσαν την συνοδεία του Ποιμενάρχου μας.

          Ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και τον ευσεβή λαό, που αψήφισαν το δριμύ ψύχος και το χιόνι και ήλθαν για να τον τιμήσουν ευχετικώς και προσευχητικώς.

          Μετά το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και παρά την σφοδρή κακοκαιρία τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κωνσταντινούπολη,  ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών έφτασε τελικά  αργά το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να πραγματοποιήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμά του, όπως ακριβώς έχει ανακοινωθεί.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness