165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

1962

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 02 Ιούλιος, 2020

Πέμπτη 2  Ιουλίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τά καταθέσια τής τιμίας εσθήτος τής παναγίας θεοτόκου εν βλαχέρναις. Tην μνήμη του Αγίου Ιωάννου Μαξίμοβιτς, του εν Αγίοις πατρός ημών Ιουβεναλίου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, του Αγίου και Καλλινίκου του Χριστού  Μάρτυρος Κοϊντου. Τη μνήμη των Αγίων και ενδόξων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Εμμανουήλ, Θεοδώρου, Γεωργίου, Μιχαήλ των εκ Σαμοθράκης και εν Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως αθλησάντων.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*)«Ήρθαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσους κοπιάζουν, σε όσους την επιστήμη τους, την κάνουν αγάπη για τον άνθρωπο, την κάνουν προσφορά, την κάνουν τέχνη, την κάνουν καλλιτεχνία, διότι ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές όλοι ανεξαιρέτως, είναι πάνω από όλα καλλιτέχνες». Αυτά τόνισε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών  από το γραφικό κάστρο της Λαμίας μετά τηνν ευλόγηση των άρτων που προσέφεραν ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Λαμίας.

 (*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής.

(*) Οι πτυχιακές διπλωματικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο 3 Ιουλίου στις 5:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Ιεράς μας Μητροπόλεως παρουσία του Ποιμενάρχου μας κ Συμεών.

(*) Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί το Σάββατο 4 Ιουλίου το πρωί στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στις Θερμοπύλες επί τη μνήμη του Αγίου Μιχαήλ Χωνιάτου Μητροπολίτου Αθηνών.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

            (*)Εορτάστηκε και εφέτος η εορτή των Αγίων Αναργύρων σε πολλά σημεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, τέλεσε τον εσπερινό στο παραθαλασσιο χωριό Καραβόμυλος και την Θεία Λειτουργία στην Γλυφα του Δήμου Στυλίδος, ενώ χθες το απόγευμα χοροστάτησε στους Αγίους Αναργύρους στο Κάστρο της Λαμίας.

          Στο κήρυγμά του στον Καραβόμυλο ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για την σχέση πίστης και επιστήμης, όπως αυτή εκφράζεται  στα πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων, αναφέροντας  χαρακτηριστικά:

          «Δεν υπάρχει πρόβλημα συγκρούσεων μεταξύ πίστης και επιστήμης. Υπάρχουν οι τέλειες προϋποθέσεις, που τις βλέπουμε στα πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων, για μία υποδειγματική συνεργασία μεταξύ επιστήμης και πίστης. Για αυτό λοιπόν μην πέφτουμε στην παγίδα, να νομίζουμε ότι συγκρούεται η πίστη με την επιστήμη. Ίσα ίσα, η πίστη προάγει την επιστήμη. Όταν η πίστη μας είναι μία πραγματική, ανόθευτη, ελεύθερη εμπιστοσύνη στο Θεό και δεν είναι μια ιδεολογική κατοχύρωση.   Η πίστη η πραγματική ελευθερώνει. 

              Για αυτό λοιπόν με πολύ σεβασμό και αγάπη να βλέπουμε το δώρο του Θεού πού είναι η επιστήμη. Και να προσευχόμεθα πάντα αυτό το δώρο να είναι στη διακονία των αδυνάτων, στη διακονία των πολλών, στη διακονία των όλων και όχι στη διακονία συμφερόντων και ανταγωνισμών».

          Χθες, Τετάρτη 1 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στην Γλύφα την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Δημητρίου Νασόπουλου.

        Απαντώντας στον ιδιαίτερα συγκινητικό και ένθερμο χειροτονητήριο λόγο του π. Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος, πατρικώς τον παρότρυνε, όλη η ιερατική του διακονία να είναι μία συνεχής κατάθεση ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών προς τον Θεό και προς κάθε άνθρωπο, ακόμα και σε αυτούς που θα είναι αντίθετοι και υβριστές.

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε:

        «Αυτός που θέλει να είναι χριστιανός και ειδικά όταν θέλει να είναι χριστιανός Ιερέας, λειτουργός του Μυστηρίου της ζωής, κήρυκας του Ευαγγελίου καλείται να είναι διαρκώς ευγνώμων.  

         Η Αγία Τράπεζα είναι η τράπεζα της Θείας Ευχαριστίας και να θυμάσαι πάντοτε, πάνω στην Αγία Τράπεζα να καταθέτεις μόνιμα και στο διηνεκές, όσο θα είσαι σε αυτό τον κόσμο αλλά και στο ουράνιο θυσιαστήριο, να καταθέτεις την ευγνωμοσύνη σου και την αγάπη σου και την ευχαριστία σου. Την ευγνωμοσύνη σου και στα πρόσωπα που σε στηρίζουν και στα πρόσωπα που δεν σε στηρίζουν και στα πρόσωπα που σε καταλαβαίνουν και σήμερα θα φωνάξουν «Άξιος» και θα σε χειροκροτούν και στα πρόσωπα που, αύριο μπορεί να σε δουν στο δρόμο και να σε κοροϊδέψουν ή από προκατάληψη και ανοησία και χαμηλό πνευματικό επίπεδο, μπορεί να θεωρήσουν γρουσουζιά το πέρασμά σου. 

         Εσύ και  για αυτούς θα ευγνωμονείς, τους πάντες θα ευχαριστείς, γιατί να ξέρεις, πως ό,τι κι αν υποφέρεις για  την αγάπη του Χριστού και για την Αγία Ιερωσύνη, είναι ότι ωραιότερο μπορεί να ζήσεις στη ζωή σου.

          Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία για ένα Κληρικό  να τον συκοφαντούν, να τον κατηγορούν, να τον περιπαίζουν και να μην τον κατανοούν. Τότε πράγματι, είναι πραγματικός Κληρικός, μαθητής του Κυρίου, συγκυρηναίος και  αιρών τον Σταυρό του Κυρίου».

          Ευρισκόμενος στην όμορφη Γλύφα ο Σεβασμιώτατος, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο, καθώς και όλα τα παραλιακά καταστήματα.

          Χθες το απόγευμα από το γραφικό κάστρο της Λαμίας ο κ. Συμεών ευλόγησε τους άρτους, τους οποίους προσέφεραν ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Λαμίας.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας στους Αγίους Αναργύρους τους Ιατρούς  και συγχρόνως κατέθεσε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας προς τους Ιατρούς, τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και όλους τους εργαζομένους στους τομείς υγείας της Πατρίδος μας για την ανεκτίμητη διακονία και προσφορά τους προς τον πάσχοντα άνθρωπο.

         Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να μην εμπιστεύονται τον κάθε τυχαίο, ο οποίος δηλώνει Ιατρός, αλλά να κρίνει και να ακολουθεί το Δημόσιο σύστημα υγείας με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνης.

        Μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος ετόνισε:

           «Ήρθαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσους κοπιάζουν, σε όσους την επιστήμη τους, την κάνουν αγάπη για τον άνθρωπο, την κάνουν προσφορά, την κάνουν τέχνη, την κάνουν καλλιτεχνία θα λέγαμε, διότι ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές όλοι ανεξαιρέτως, είναι πάνω από όλα καλλιτέχνες. 

            Ήρθαμε λοιπόν, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, να καταθέσουμε την ευγνωμοσύνη μας, αλλά και να καταθέσουμε τις ευχές μας, να καταθέσουμε τις ολοκάρδιες ευχές μας, ώστε οι μεν πολιτεία να σας χαρίζει όλα τα εργαλεία και όλες οι προϋποθέσεις τις οποίες χρειάζεστε, για να ξεδιπλώνετε το χάρισμα σας, με ακόμα πιο εύκολο τρόπο, η δε  Εκκλησία να ευλογεί απεριόριστα με την αγάπη της, αλλά και να στηρίζει με το δίκτυο της αγάπης της, το οποίο δεν έχει ούτε αργία, ούτε ανάπαυση, ούτε ρεπό, ούτε ξεκούραση, αλλά πάντοτε προσφέρει και κυρίως προσφέρει, γιατί προσφέρει αφανώς, προσφέρει χωρίς στόμφο και πάνω από όλα με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε προσώπου, αλλά συγχρόνως οφείλουμε να καταθέσουμε και να ευχηθούμε και η κοινωνία μας να ωριμάσει μέσα από τις κρίσεις και μέσα από τις δοκιμασίες». 

             Στις Ιερές Πανηγυρικές Ακολουθίες του διημέρου παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας, καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι και ετίμησαν  την Ιερά μνήμη των Αγίων Αναργύρων.

 (*) Στην Ομβριακή θα μεταβεί την Κυριακή 5 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

(*) Οι πτυχιακές διπλωματικές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 5:00 το απόγευμα ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, ορισμένης με απόφαση του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού. Για πρώτη φορά οι εξετάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της ιεράς μας Μητροπόλεως παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Συμεών.  Επίσης παρόντες στις εξετάσεις για πρώτη φορά θα είναι οι μαθητές του 4ου και 5ου έτους σπουδών και συγγενείς των υποψηφίων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

(*) Τη μνήμη ενός Φθιώτη Αγίου, του εν Αγίοις Πατρός ημών Μιχαήλ του Χωνιάτου Μητροπολίτου Αθηνών θα εορτάσει η Εκκλησία μας το Σάββατο 4 Ιουλίου και στη Ιερά Μητρόπολή μας η μνήμη του Μεγάλου αυτού Θεολόγου Ιεράρχου ιδιαιτέρως τιμάται στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Θερμοπυλών στην οποία ο Άγιος Μιχαήλ πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του και εκεί εκοιμήθη εν Κυρίω και ετάφη. Το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί στο μοναστήρι πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία. Ο πανηγυρικός εσπερινός θα τελεσθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Θερμοπυλών. Επίσης Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Αγιο Μιχαήλ ανεγείρεται στο κοιμητήριο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Αγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι την ασματική ακολουθία του Αγίου έγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ Ιωήλ. Στο τέλος του  αυριανού μας δελτίου θα έχουμε την   ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον Αγιο Μιχαήλ Χωνιάτη από τον αρχιερατικό επίτροπο Αταλάντης Αρχιμ. Πατέρα Δημήτριο Ζελιαναίο. Πριν κλείσουμε την είδηση θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον Αγιο Μιχαήλ Χωνιάτη μέσα από το άρθρο του κυρίου Πέτρου Κερατζή εκκλησιαστικού συμβούλου της ενορίας των Θερμοπυλών και υπαλλήλου της Ιεράς μας Μητροπόλεως …………..

Μιχαήλ Χωνιάτης ή Ακομινάτος (1138-1222 μ.Χ.)

    Ο Μιχαήλ Χωνιάτης ή Ακομινάτος γεννήθηκε στην περιοχή Χώνες της Μ. Ασίας κοντά στον αρχαίο τόπο των Κολοσσών.  Η περιοχή είχε χτιστεί κατά την αρχαιότητα κοντά στην Φρυγία, στην αριστερή όχθη του ποταμού Λύκου και τον 11ο αιώνα πήρε την ονομασία Χώνες. Το μέρος των Κολοσσών είναι γνωστό και από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου «Προς Κολοσσαείς».

   Ο Μιχαήλ Χωνιάτης καθώς και ο αδελφός του Νικήτας Χωνιάτης υπήρξαν από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των Βυζαντινών χρόνων.  Τα πρώτα του γράμματα ο Μιχαήλ  τα έμαθε δίπλα στον δάσκαλό του Μητροπολίτη Χωνών Νικήτα. Στη συνέχεια, θέλοντας να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε στην Πατριαρχική Ακαδημία. Εκεί, γνώρισε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ευστάθιο, ο οποίος υπήρξε επίσης, ένας από τους δασκάλους του. Μέσα σε λίγα χρόνια διορίστηκε γραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κατά τα χρόνια που διετέλεσε Πατριάρχης ο Θεοδόσιος Βορραδιώτης (1178-1183). Η υπέρλαμπρη παρουσία του και οι ικανότητές του δεν πέρασαν απαρατήρητες και το 1182 εκλέχτηκε Μητροπολίτης Αθηνών.

    Την περίοδο αυτή η Βυζαντινή Αθήνα είχε χάσει τη σημαντική θέση που κατείχε κατά την αρχαιότητα. Αυτά τα έτη για την Αθήνα θεωρούνται χρόνια σκοτεινά, καθώς οι πληροφορίες για τη ζωή στην πόλη είναι ελάχιστες. Η κατάσταση φαίνεται, όμως, πως άλλαξε στα χρόνια του Μιχαήλ Χωνιάτη. Μέσα από την αρχιερατεία του Μητροπολίτη Αθηνών η πόλη εμφανίζεται  και πάλι στο ιστορικό προσκήνιο, αποκτώντας κάποια φωτεινά σημάδια που την έβγαλαν από το σκοτάδι.

    Όταν ο Χωνιάτης έμαθε πως πρόκειται να αναλάβει τη Μητρόπολη των Αθηνών πίστεψε ότι θα βρει μια πόλη, που οι κάτοικοί της έχουν δίψα για πνευματικές συζητήσεις. Θεωρούσε ότι αυτή η τόσο ένδοξη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας  θα είχε διατηρήσει τα πνευματικά ενδιαφέροντα του παρελθόντος και ότι θα υπήρχαν άνθρωποι με ακοίμητο πνεύμα που θα επεδίωκαν την πνευματική ανάταση.

   Δυστυχώς, όμως, οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν. Ο Μητροπολίτης φαίνεται πως απογοητεύτηκε πλήρως με την εικόνα της πνευματικής ένδειας που αντίκρισε στην σημερινή πρωτεύουσα της Ελλάδας.  Η απογοήτευσή του φαίνεται από την αλληλογραφία του με σοφούς άνδρες της εποχής του αλλά και από τα συχνά του ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη που τον διατηρούσαν σε πνευματική εγρήγορση.

   Παρ’ όλα αυτά ο Αρχιερέας με τα κηρύγματά του προσπαθούσε να αφυπνίσει το λαό της Αθήνας και να τον οδηγήσει στο δρόμο του Χριστού από τον οποίο είχε απομακρυνθεί. Υπήρξε πρότυπο Μητροπολίτη. Από τις ιστορικές πηγές διαπιστώνουμε ότι ήταν φιλόστοργος και άξιος ποιμένας, αφού από τη μία βοηθούσε το λαό να ξεπεράσει τα καθημερινά του βιοτικά προβλήματα και από την άλλη προσπαθούσε να βάλει σε τάξη την τότε Αθηναϊκή Εκκλησία, ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις κακοδιοίκησης. 

   Όταν, μάλιστα,  το 1203  η Αθήνα απειλήθηκε  από τη στρατιά του αυτόνομου βυζαντινού ηγεμόνα του Ναυπλίου  Λέοντος Σγουρού, ο Μητροπολίτης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αρχικά, συνομίλησε με τον Σγουρό θέλοντας να τον αποτρέψει να πολιορκήσει την Αθήνα, ενώ στη συνέχεια αν και άπειρος πολεμικά οργάνωσε την άμυνα της πόλης τοποθετώντας βλητικές μηχανές στην Ακρόπολη, που τελικά απώθησαν τους εχθρούς. Όμως, το 1204 όταν οι Σταυροφόροι επιτέθηκαν στην Αθήνα, αν και ο Μιχαήλ Χωνιάτης αντιστάθηκε δεν κατάφερε να τους απωθήσει, και η Αθήνα έπεσε στα χέρια του Βονιφάτιου Μομφερρατικού.

   Τότε, ο Μητροπολίτης έφυγε από την Αθήνα, αφού δεν μπορούσε να δεχτεί τη εξουσία των Φράγκων. Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, το νησί Κέα και επτά χρόνια πριν το τέλος της ζωής του έμεινε στην Μονή Ιωάννη Θεολόγου κοντά στις Θερμοπύλες, όπου   σύμφωνα με τις πηγές ἐκοιμήθη και ἐτάφη το 1222.

    Κλείνοντας, λοιπόν πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Μιχαήλ Χωνιάτης υπήρξε άξιος Αρχιερέας, με πνευματικά ενδιαφέροντα, πιστός στις χριστιανικές του αρχές, με αγάπη για το ποίμνιό του. Δικαίως, λοιπόν, η Εκκλησία μας τον τιμά και αφιερώνει την τετάρτη Ιουλίου στη μνήμη του.

(*) Η Εκκλησία μας εόρτασε σήμερα τά καταθέσια τής τιμίας εσθήτος τής παναγίας θεοτόκου εν βλαχέρναις.Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύριζε η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων λόγω του Ιερού παρεκκλησίου της Παναγίας των Βλαχερνών. Ο Ναός αυτός βρίσκεται λίγα μετρά πιο μακρυά από το μοναστήρι εκεί όπου τη νύχτα φωτίζει ο μεγάλος σταυρός. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού χθες το απόγευμα έγινε λιτανεία της εικόνος από το μοναστήρι στο παρεκκλήσιο στο οποίο τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αγιασμό του λούσματος των Βλαχερνών και αρτοκλασία. Σήμερα το πρωί στο παρεκκλήσιο τελέσθηκαν ο Ορθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.Ακολούθως έγινε λιτανευτική επιστροφή της Ιεράς εικόνος στη Μονή.

  (*) Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί στην Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου Νεραϊδος Στυλίδος αύριο Παρασκευή 3 Ιουλίου επί τη μνήμη του Αγίου Ανδρέου επισκόπου Κρήτης του μελωδού. Οι ακολουθίες θα αρχίσουν στις 8 το βράδυ και θα ολοκληρωθούν γύρω στη μια το πρωί. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέου.

(*) Ιερό Μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως της ψυχής των ιερομονάχων που διακόνησαν κατά καιρούς στην Ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παλαιοχωρίου Σπερχειάδος,θα τελεσθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου στο καθολικό του μοναστηριού μετά τη Θεία Λειτουργία. Αυτή είναι μια ευλογημένη συνήθεια των κατοίκων του χωριού την οποία τελούν κάθε χρόνο στις αρχές Ιουλίου.    

 

 

(*) Ιερά Παράκληση στον Άγιο ιερομάρτυρα Βλάσιο τελείται κάθε Δευτέρα στις 7:00 το απόγευμα στην ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος.

  

 (*) Στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πετρωτού  τελείται Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο κάθε Δευτέρα απόγευμα. Στην Αγία Παρασκευή τελείται κάθε Παρασκευή απόγευμα και  καθημερινά σε Αγιο της Εκκλησίας μας.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...