165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2080

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος, 2021

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου πατρός ημών Λέοντος πάπα Ρώμης. Τη μνήμη του Αγίου πατρός ημών Ιωάννου Πατριάρχου Κων/πόλεως.Του Αγίου πατρός ημών Αγαπητού επισκόπου Σιναίου του ομολογητού και θαυματουργού. Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αγρίππα, Βικτωρίνου, Δωροθέου και Θεοδούλου, Λέοντος και Παρηγορίου του εν πατάροις και Πιουλίου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Τα περαστικά του στον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό εύχεται με ανακοίνωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και θέτει τον εαυτό του εκουσίως σε απομόνωση στο Επισκοπείο για προληπτικούς λόγους.

(*) Ευχές για τη νέα του εκκλησιαστική και ιστορική διακονία μέσα στο χώρο της Εκκλησίας απέστειλε με συγχαρητήρια επιστολή του ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών στον νέο Μητροπολίτη Κρήνης καί Πατριαρχικό Ἔξαρχο τῆς νεοσυστάτου Ἐξαρχίας Μελίτης κ Κύριλλο.

(*)Ραδιοφωνικό Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση μεταδίδει καθημερινά μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός κάθε απόγευμα από τις 5 μεχρι τις 10 το βράδυ.

(*) Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως «Στέγη Γερόντων-Ίδρυμα Αργύρη Πετρή στη Στυλίδα με θέμα «Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα».

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ Αθανάσιος Καρακάντζας. Στην ανακοίνωση ο Ποιμενάρχης μας αναφέρει τα εξής.. Σήμερα με ενημέρωσε ο αγαπητός φίλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ότι κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον Covid-19, χωρίς να είναι εφικτό να προσδιορισθεί από πότε είναι φορέας του ιού.   

    Επειδή, προ ολίγων ημερών είχαμε τη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, για 10 περίπου λεπτά της ώρας σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκτός από το rapid test στο οποίο υποβάλλομαι καθημερινά και στο οποίο βρέθηκα για μία ακόμη φορά  αρνητικός στον covid-19, υποβλήθηκα άμεσα και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας και στο οποίο, επίσης, βρέθηκα αρνητικός (βλ. συνημμένως).

     Συγχρόνως, με εντολή μου και μέριμνά μου, υποβλήθηκαν προληπτικώς σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες μου, που με συνόδευσαν στην περιοδεία μου, και οι οποίοι, επίσης, βρέθηκαν αρνητικοί.

    Ευθύς αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Φωτόπουλο Αγάλο, Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, προκειμένου να λάβω οδηγίες, καθώς ήλθα σε επαφή με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

    Υποσημειώνω, ότι κατά την απόσταση των λίγων μέτρων, που περπατήσαμε μαζί στο πυκνό χιόνι στη Μεγάλη Κάψη, φορούσα διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη, όπως πράττω πάντα, εκτός από την τέλεση των Ιεροπραξιών, καθόσον οι Κανόνες του Οργανισμού Υγείας και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αυτό προβλέπουν, την μη χρήση μάσκας από τους Λειτουργούς κατά τις τελετές.

   Μάλιστα δε, καθ΄υπερβολήν, στην τέλεση του Τρισαγίου για τον μακαριστό Ευάγγελο Καλαντζή, που έγινε σε εξωτερικό χώρο, στο χιονοσκέπαστο Κοιμητήριο της Μεγάλης Κάψης, φορούσα τη διπλή μάσκα ακόμη και κατά την ώρα του Τρισαγίου.

    Επίσης, καθιστώ γνωστό, ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν ήλθε σε καμμία επαφή με το γάμο, που ετέλεσα στην Μερκάδα, καθότι εργαζόταν με τα συνεργεία αποχιονισμού και δεν είχε καμμία σχέση με το Μυστήριο.

      Ο κ. Φωτόπουλος κατά την επικοινωνία μας και με βάση τα τηρούμενα ιατρικά πρωτόκολλα, με διαβεβαίωσε ότι ιατρικώς επιτρέπεται να συνεχίσω να εκτελώ κανονικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου, εντούτοις για λόγους προφανείς δημόσιας υγείας, σε περίπτωση που τυχόν εκδηλώσω κάποιο σύμπτωμα τις επόμενες ημέρες, και για να δώσω το καλό παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μου και στα πνευματικά μου παιδιά, τίθεμαι από σήμερα εκουσίως σε απομόνωση στο κελλί μου στο Ιερό Επισκοπείο και αναβάλλω προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές μου.

     Όλες τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου θα τις τελέσω στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Επισκοπείο, οι προγραμματισμένες ομιλίες μου θα γίνουν μέσω του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, ο χαιρετισμός μου στην επετειακή εκδήλωση της Κυριακής για την Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα θα γίνει διαδικτυακά μέσα από το Επισκοπείο, το αυτό ισχύει και για τις λοιπές προγραμματισμένες παρεμβάσεις μου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και για τις τηλεδιασκέψεις.

      Η διοικητική μέριμνα της Μητροπόλεως θα υλοποιηθεί κανονικά με τηλε-εργασία και σε όλα τα διοικητικά έγγραφα αυτών των ημερών θα κάνω χρήση του δικαιώματος της ψηφιακής υπογραφής, που έχω.

     Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε επτά ημέρες θα υποβληθώ και πάλι σε μοριακό τεστ, ενώ καθημερινά θα υποβάλλομαι σε rapid test με δική μου μέριμνα εντός του Επισκοπείου.

     Εύχομαι περαστικά στον αγαπητό μου κ. Αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα σε όλους τους ασθενείς Covid-19 και προτρέπω πατρικά όλους μας να τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Άλλωστε, η πανδημία οδεύει προς το τέλος της. Λίγη υπομονή ακόμα.

     Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των κεκοιμημένων αδελφών, των οποίων θα ετελούσα τις εξοδίους Ακολουθίες, σήμερα στα Αλεπόσπιτα, του π. Δημητρίου Καλτσά, και αύριο στο Κουμαρίτσι, της οικογένειας Σιμόπουλου, και εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν. Παράλληλα εκφράζω και τις ευχές μου στα παιδιά των οποίων θα τελούσα τον γάμο την προσεχή Κυριακή στο παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ. Να ζήσουν!

     Είχα προγραμματίσει την προσεχή Κυριακή να ιερουργήσω στην Αγία Παρασκευή Μοσχοχωρίου στο χωριό του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Εύχομαι λοιπόν να είναι σιδερένιος και δεσμεύομαι ότι μόλις συμπληρώσει τον κύκλο των προβλεπομένων ημερών παρακολούθησης ή και νοσηλείας να πάμε στο χωριό του, να λειτουργήσουμε και να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό.

     Ευχαριστώ τον Θεό, που μου χαρίζει αυτό το δώρο της αυτοαπομόνωσης αυτές τις λίγες ημέρες για περισσότερη προσευχή και μελέτη.

     Εννοείται ότι είμαι στη διάθεση όλων σας για να επικοινωνούμε οποιαδήποτε στιγμή. Θα σας ενημερώνω για κάθε νεότερο.

  ο Φθιώτιδος Συμεών

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιευεται και στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μας Μητροπόλεως

Συνέντευξη  για το θέμα αυτό παρεχώρησε σήμερα το πρωί  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών στο Star FM 97.1 και στην εκπομπή '' Ήρθε η ώρα '' μετά από πρόσκληση της δημοσιογράφου κ Όλγας Λαθύρη .

(*) Μητροπολίτη Κρήνης καί Πατριαρχικό Ἔξαρχο τῆς νεοσυστάτου Ἐξαρχίας Μελίτης (Μάλτας) όρισε με αποφασή της η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, τον μέχρι πρότινος θεοφιλέστατο επίσκοπο Αβίδου κ Κύριλλο, Καθηγητή τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν. Ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών με πολύ χαρά πληροφορήθηκε το γεγονός και του απέστειλε την ακόλουθη συγχατηρήρια επιστολή

(*) Η επόμενη είδηση μας έρχεται από το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η   Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής…Ανακούφιση, ικανοποίηση και συγκίνηση  νοιώσαμε την Παρασκευή (12/2) στο ΚΕΣΟ για δυο λόγους. Πρώτον: ενήλικο  τρίτο παιδί ωφελούμενης οικογενείας του φορέα μας με χρόνιο πρόβλημα, χειρουργήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».  αφιλοκερδώς και επιτυχώς  στον σπλήνα  από τον Δρ και Διευθυντής Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής  του  Κρατικού Νοσοκομείου κ. Γιώργο Ζωγράφο. Είναι το τρίτο περιστατικό, που παραπέμπουμε τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο γιατρό και το  αντιμετωπίζει μαζί με την ομάδα του χωρίς αμοιβή,  τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη. Τον κ. Ζωγράφο γνώρισα την τελευταία πενταετία μέσω της Αρχιεπισκοπής. Και είναι πολύ τιμητικό για τον Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο του ΚΕΣΟ, αλλά και για την Διευθύντρια του φορέα, που  αφουγκράζεται τις αγωνίες μας και έχει εξυπηρετήσει μελή αδύναμων και άπορων οικογενειών. Δεύτερον: Διότι στο ΙΑΣΩ δέχτηκαν το αίτημα μας να πραγματοποιήσουν Δωρεάν υπέρηχο σε καρδούλα εμβρύου. Οι μελλοντικοί γονείς του εμβρύου, είναι ένα νέο ζευγάρι, που  εργαζόταν στην εστίαση, Όμως λόγο της πανδημίας και του lockdown εδώ και πολλούς μήνες, βρίσκεται σε αναστολή. Έτσι, οι γονείς πληρώνονται γύρω στα 500 ευρώ ο ένας, ενώ έχουν άλλο ένα μωρό με τις απαιτήσεις της ανάπτυξης του. Από την θέση μου ως Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Ζωγράφο από το «Γεννηματάς», την Διοίκηση του ΙΑΣΩ και κυρίως την κα Μαρία Παπαμάρκου, καθώς και την κα Νάνση Χριστοπούλου από το Εμπορικό Τμήμα του Ομίλου για την άμεση ανταπόκριση τους.

 (*)Η Εκκλησία της Ελλάδος ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκτύπωση των δύο Τόμων των δύο τελευταίων Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Συμπληρώνεται, έτσι, η δεκάτομη μικρή βιβλιοθήκη με τα πρακτικά των 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων που διοργάνωσε ήδη από το έτος 2012 η Ιερά Σύνοδος διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, ως μία πνευματική και ιστορική προσφορά στο Έθνος. Σ’ αυτήν περιλαμβάνονται εκατοντάδες πρωτότυπες εισηγήσεις Ακαδημαϊκών, Πανεπιστημιακών και φιλίστορων ερευνητών διεθνούς κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Στον διαδικτυακό ιστοχώρο www.ekklisia1821.gr καθώς και στους αντίστοιχους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, YouTube και Twitter) που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων, αναρτήθηκε και σχετικό ενημερωτικό φιλμ (https://www.youtube.com/watch?v=PdNX-CGF8vc) για τον καθένα και την καθεμιά που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν τα εν λόγω βιβλία.

Ο δεκαετής αυτός επιστημονικός διάλογος είχε κατ’ έτος την εξής θεματολογία: «Ι­στο­ρι­ο­γρα­φία και πη­γές για την ερ­μη­νεία του 1821». (2012), «Η ζωή των υ­πο­δού­λων Ελ­λή­νων επί Τουρ­κο­κρα­τίας. Κα­τα­πί­εση - Κοι­νο­τι­σμός - Παι­δεία» (2013), «Ορ­θό­δοξη Εκ­κλη­σία και δι­α­φύ­λαξη της ε­θνι­κής ταυ­τό­τη­τος - Νε­ο­μάρ­τυ­ρες, Ά­γιος Κο­σμάς ο Αι­τω­λός - Ε­πα­να­στα­τικά Κι­νή­ματα» (2014), «Ελ­λη­νι­κός και Ευ­ρω­πα­ϊ­κός Δι­α­φω­τι­σμός» (2015), «Ο διεθνής περίγυρος και ο φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση» (2016), «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821» (2017), «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως» (2018), «Οι με­γά­λες Προ­σω­πι­κό­τη­τες της Ελ­λη­νι­κής Ε­πα­να­στά­σεως - Ο­μο­ψυ­χία και δι­χό­νοια κατά την Ε­πα­νά­σταση». (2019), «Τα οι­κο­νο­μικά του Α­γώ­νος - Η επίτευξη και η αναγνώριση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας» (16– 17.10.2020), «Η ε­πί­δραση της Ελληνικής Επαναστάσεως στη λο­γο­τε­χνία και στην Τέ­χνη» (27– 28.11.2020).

Εκ της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου της Εκκλησίας της Ελλάδος

(*) Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821, στις οποίες συμμετέχει και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, καθημερινά το απόγευμα και μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος μεταδίδει ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης στους ήρωες και στα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία της πατρίδος μας, το οποίο είναι μία σπουδαίας ποιότητας παραγωγή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

          Το αφιέρωμα αυτό είναι το δεύτερο, το οποίο πραγματοποιεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

          Κάθε απόγευμα από τις 17:00 μ.μ  έως και τις 10:00 μ.μ, ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός φιλοξενεί στην συχνότητα των 89,4 FM και στους διαδικτυακούς συνδέσμους www.imfth.grwww.e-radio.gr και www.live24.gr. αυτό το αφιέρωμα, στο οποίο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος συνομιλούν με καθηγητές Πανεπιστημίων και ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης και αναλύουν ιστορικά γεγονότα και μάχες από τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων, καλύπτοντας ένα χρονικό πλαίσιο «από την Άλωση της Πόλης ως την Επανάσταση του 1821», το οποίο είναι και ο τίτλος του Ραδιοφωνικού αφιερώματος.

          Το αφιέρωμα  μεταδίδεται κάθε απόγευμα από χθες έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, εκτός από το Σάββατο, λόγω της ζωντανής μεταδόσεως του Αναστάσιμου Αρχιερατικού Εσπερινού από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών με θέμα: «Αύριο είναι Κυριακή».

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών ευχαριστεί τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Δρ. κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα για την παραχώρηση της αδείας αναμεταδόσεως αυτού του μοναδικού και εκλεκτού ιστορικού αφιερώματος, αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν. 

(*) Στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγματοποιήσει στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως «Στέγη Γερόντων-Ίδρυμα Αργύρη Πετρή στη Στυλίδα επετειακή εκδήλωση με θέμα «Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα».

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*)Είδηση που μας έρχεται από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαμιέων

ΘΕΜΑ : Δωρέαν μεταφορά δημοτών που ανήκουν σε ευάλωτες ή ευπαθείς ομάδες στο εμβολιαστικό κέντρο Καμένων Βούρλων

 

Ο Δήμος Λαμιέων λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα και τη σημαντικότητα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας  του  μαζικού εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με γνώμονα τη συνδρομή στους συνδημότες μας που θα δυσκολευτούν να προσεγγίσουν το εμβολιαστικό κέντρο Καμένων Βούρλων, δρομολογεί τη δωρεάν μεταφορά τους στο εν λόγω κέντρο.

Συγκεκριμένα, όχημα του Δήμου, το οποίο θα ξεκινά καθημερινά από το Δημαρχείο (Φλέμιγκ και Ερυθρού Σταυρού) και ώρα 8.30 πμ. Θα μεταφέρει στο εμβολιαστικό κέντρο Καμένων Βούρλων όσους συνδημότες μας έχουν κλείσει ραντεβού να εμβολιαστούν και δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν με δικά τους  μέσα.

Η διαδικασία είναι απλή:

Ο πολίτης θα ενημερώνει την γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη 15188 τουλάχιστον 2 ημέρες πριν το προκαθορισμένο ραντεβού για τον εμβολιασμό, καθημερινά 8.00π.μ.-15 μ.μ και η Κοινωνική Υπηρεσία  θα επικοινωνεί με τον δημότη.

Η μεταφορά των πολιτών θα γίνει με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού  και χωρίς συνοδό.

 

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...