165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2081

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος, 2021

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη της οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας η οποία μαρτύρησε το έτος 1589. την μνήμη των αγίων αποστόλων Αχρίππου, Απφίας και Φιλήμονος.Τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Νικήτα, του Ηπειρώτου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1809. Τη μνήμη των αγίων μαρτύρων Ασκληπιοδότης, Ησυχίου, Θεοδότου, Μαξίμου και Πολυεύκτου και των οσίων Ευγενίου και Μακαρίου των ομολογητών.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων Κόνωνος του εν Ιορδάνη και Ραβουλά του συστησαμένου την ομώνυμον μονή.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ Αθανάσιος Καρακάντζας και θέτει τον εαυτό του εκουσίως σε απομόνωση στο Επισκοπείο για προληπτικούς λόγους.

(*) Την 8η επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στο Γηροκομείο της Μητροπόλεως στη Στυλίδα με θέμα «Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα». Παρακολουθείστε την ζωντανά από διάφορα τοπικά μέσα αλλά και από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube.

 (*)Ραδιοφωνικό Αφιέρωμα στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση μεταδίδει καθημερινά μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός κάθε απόγευμα από τις 5 μεχρι τις 10 το βράδυ.

 (*)Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η αιμοδοσία στην ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ Αθανάσιος Καρακάντζας. Στην ανακοίνωση ο Ποιμενάρχης μας αναφέρει τα εξής.. Με ενημέρωσε ο αγαπητός φίλος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ότι κατόπιν διαγνωστικού ελέγχου (rapid test), στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετικός στον Covid-19, χωρίς να είναι εφικτό να προσδιορισθεί από πότε είναι φορέας του ιού.   

    Επειδή, προ ολίγων ημερών είχαμε τη χαρά της μεταξύ μας επικοινωνίας, για 10 περίπου λεπτά της ώρας σε εξωτερικό χώρο, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκτός από το rapid test στο οποίο υποβάλλομαι καθημερινά και στο οποίο βρέθηκα για μία ακόμη φορά  αρνητικός στον covid-19, υποβλήθηκα άμεσα και σε διαγνωστικό έλεγχο στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Λαμίας και στο οποίο, επίσης, βρέθηκα αρνητικός (βλ. συνημμένως).

     Συγχρόνως, με εντολή μου και μέριμνά μου, υποβλήθηκαν προληπτικώς σε rapid test και οι τρεις συνεργάτες μου, που με συνόδευσαν στην περιοδεία μου, και οι οποίοι, επίσης, βρέθηκαν αρνητικοί.

    Ευθύς αμέσως επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον κ. Φωτόπουλο Αγάλο, Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, προκειμένου να λάβω οδηγίες, καθώς ήλθα σε επαφή με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

    Υποσημειώνω, ότι κατά την απόσταση των λίγων μέτρων, που περπατήσαμε μαζί στο πυκνό χιόνι στη Μεγάλη Κάψη, φορούσα διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη, όπως πράττω πάντα, εκτός από την τέλεση των Ιεροπραξιών, καθόσον οι Κανόνες του Οργανισμού Υγείας και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αυτό προβλέπουν, την μη χρήση μάσκας από τους Λειτουργούς κατά τις τελετές.

   Μάλιστα δε, καθ΄υπερβολήν, στην τέλεση του Τρισαγίου για τον μακαριστό Ευάγγελο Καλαντζή, που έγινε σε εξωτερικό χώρο, στο χιονοσκέπαστο Κοιμητήριο της Μεγάλης Κάψης, φορούσα τη διπλή μάσκα ακόμη και κατά την ώρα του Τρισαγίου.

    Επίσης, καθιστώ γνωστό, ότι ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεν ήλθε σε καμμία επαφή με το γάμο, που ετέλεσα στην Μερκάδα, καθότι εργαζόταν με τα συνεργεία αποχιονισμού και δεν είχε καμμία σχέση με το Μυστήριο.

      Ο κ. Φωτόπουλος κατά την επικοινωνία μας και με βάση τα τηρούμενα ιατρικά πρωτόκολλα, με διαβεβαίωσε ότι ιατρικώς επιτρέπεται να συνεχίσω να εκτελώ κανονικά και απρόσκοπτα τα καθήκοντά μου, εντούτοις για λόγους προφανείς δημόσιας υγείας, σε περίπτωση που τυχόν εκδηλώσω κάποιο σύμπτωμα τις επόμενες ημέρες, και για να δώσω το καλό παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μου και στα πνευματικά μου παιδιά, τίθεμαι από σήμερα εκουσίως σε απομόνωση στο κελλί μου στο Ιερό Επισκοπείο και αναβάλλω προσωρινά όλες τις προγραμματισμένες δραστηριότητές μου.

     Όλες τις Ιερές Ακολουθίες του νυχθημέρου θα τις τελέσω στο Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ιερό Επισκοπείο, οι προγραμματισμένες ομιλίες μου θα γίνουν μέσω του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, ο χαιρετισμός μου στην επετειακή εκδήλωση της Κυριακής για την Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα θα γίνει διαδικτυακά μέσα από το Επισκοπείο, το αυτό ισχύει και για τις λοιπές προγραμματισμένες παρεμβάσεις μου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και για τις τηλεδιασκέψεις.

      Η διοικητική μέριμνα της Μητροπόλεως θα υλοποιηθεί κανονικά με τηλε-εργασία και σε όλα τα διοικητικά έγγραφα αυτών των ημερών θα κάνω χρήση του δικαιώματος της ψηφιακής υπογραφής, που έχω.

     Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε επτά ημέρες θα υποβληθώ και πάλι σε μοριακό τεστ, ενώ καθημερινά θα υποβάλλομαι σε rapid test με δική μου μέριμνα εντός του Επισκοπείου.

     Εύχομαι περαστικά στον αγαπητό μου κ. Αντιπεριφερειάρχη και γενικότερα σε όλους τους ασθενείς Covid-19 και προτρέπω πατρικά όλους μας να τηρούμε τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Άλλωστε, η πανδημία οδεύει προς το τέλος της. Λίγη υπομονή ακόμα.

     Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους των κεκοιμημένων αδελφών, των οποίων θα ετελούσα τις εξοδίους Ακολουθίες, σήμερα στα Αλεπόσπιτα, του π. Δημητρίου Καλτσά, και αύριο στο Κουμαρίτσι, της οικογένειας Σιμόπουλου, και εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν. Παράλληλα εκφράζω και τις ευχές μου στα παιδιά των οποίων θα τελούσα τον γάμο την προσεχή Κυριακή στο παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ. Να ζήσουν!

     Είχα προγραμματίσει την προσεχή Κυριακή να ιερουργήσω στην Αγία Παρασκευή Μοσχοχωρίου στο χωριό του κ. Αντιπεριφερειάρχη. Εύχομαι λοιπόν να είναι σιδερένιος και δεσμεύομαι ότι μόλις συμπληρώσει τον κύκλο των προβλεπομένων ημερών παρακολούθησης ή και νοσηλείας να πάμε στο χωριό του, να λειτουργήσουμε και να δοξάσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Άγιο Θεό.

     Ευχαριστώ τον Θεό, που μου χαρίζει αυτό το δώρο της αυτοαπομόνωσης αυτές τις λίγες ημέρες για περισσότερη προσευχή και μελέτη.

     Εννοείται ότι είμαι στη διάθεση όλων σας για να επικοινωνούμε οποιαδήποτε στιγμή. Θα σας ενημερώνω για κάθε νεότερο.

  ο Φθιώτιδος Συμεών Η ανακοίνωση αυτή δημοσιευεται στην ιστοσελίδα της Ι Μ

(*) Η καθιερωμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας με θέμα «αύριο είναι Κυριακή» που πραγματοποιεί κάθε Σάββατο απόγευμα στο τέλος του αναστάσιμου εσπερινού στον ιερό μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας αύριο Σάββατο εκτάκτως θα μεταδοθεί στις 7 το απόγευμα από το τοπικό μας ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της Ι Μ.

(*) Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Youtube, από την διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Στυλίδος www.stylida.gr και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Φθιώτιδος θα μεταδοθεί από ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Στυλίδα, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ,  η 8η διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Στυλίδος με θέμα: «Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα». .

Η εκδήλωση θα προβληθεί ζωντανά και από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», αλλά και παράλληλα θα μεταδοθεί από τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στο Facebook, στο Instagram, στο YouTube και στο Twitter, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών της δράσεων.

Ειδικές εισηγήσεις θα αναπτύξουν ο Θεολόγος-Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Στυλίδος, κ. Αντώνης Κωστορίζος, με θέμα: «Οι Αγωνιστές του 1821 στην Ανατολική Φθιώτιδα» και στη συνέχεια η Παιδαγωγός, κ. Μαρία Μπλούνα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αχινού, με θέμα: «Ανατολική Φθιώτιδα, 200 χρόνια πριν».

Το καλωσόρισμα εκ μέρους του Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως θα κάνει ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Νικολόπουλος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αργύρη Πετρή - Στέγη Γερόντων».

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Παναγιώτης Χάμης, Διαχειριστής του Ιδρύματος.

Διαδικτυακό χαιρετισμό από το Πάρκο του Λαού στην Στυλίδα θα απευθύνει η Δήμαρχος  κ. Βιργινία Στεργίου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τον λόγο που θα απευθύνει διαδικτυακά από τον ιστορικό εξώστη του Ιερού Επισκοπείου στην Λαμία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος θα βρίσκεται και την Κυριακή για λόγους προληπτικούς σε προσωρινή αυτοαπομόνωση.

Ας δούμε τώρα τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε άλλες Ιερές Μητροπόλεις. Ο εορτασμός για τη  συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση στη Μολδοβλαχία (22 Φεβρουαρίου 1821) και η απόδοση φόρου τιμής στον Αλέξανδρο Υψηλάντη και τους συμπολεμιστές του έχει ανατεθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 το πρωί,  θα τελεσθεί Πανηγυρική Δοξολογία χωρίς την παρουσία πιστών (λόγω των υγειονομικών μέτρων) στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, Πολιούχου της πόλεως.

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος αφιερώνει τα εφετεινά «Φώτια» στη μεγάλη Επέτειο. Στο επίκεντρο των εορτασμών βρίσκεται η ελληνική παιδεία και η συμβολή της στη διαφύλαξη της Χριστιανικής πίστεως και της εθνικής συνειδήσεωςς.

Συγκεκριμένα χθες Πέμπτη διεξήχθη διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό με τίτλο: «Προσεγγίζοντας την Επανάσταση του 1821 μέσα από τις ιστορικές πηγές: θεωρία και μεθοδολογία ένταξης των ιστορικών πηγών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας.

Επίσης,  αύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 12.30 το πρωί,  θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα: «1821: Η συμβολή της Εκκλησίας στην  ΠΑΙΔΕΥΣΗ  των ραγιάδων» για μαθητές Δημοτικού έως και Β՜ Γυμνασίου, ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 12.30  τα εργαστήρια θα απευθύνονται σε μαθητές Γ՜ Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια στα κοινωνικά δίκτυα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  (Facebook και YouTube), ενώ είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση για τη συμμετοχή τους.

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η έναρξη της Επαναστάσεως στη Μολδοβλαχία -Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και η συμμετοχή των Ποντίων, των Μικρασιατών  και των Ελλήνων της Διασποράς στον Αγώνα». Η ημερίδα θα αρχίσει στις 11.00 και θα μεταδοθεί από τον ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για τις επετειακές δράσεις, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αρχιμ. Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, εκπροσώπου του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και ο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης, Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου.

Στην εκδήλωση, ομιλητές θα είναι ο Ελλογιμώτατος κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με θέμα: «Η συμβολή των αδελφών Υψηλάντη στην Ελληνική Παλιγγενεσία», ο Ελλογιμώτατος κ. Θεοδόσιος Κυριακίδης, Δρ Ιστορίας και Επιστημονικός Συνεργάτης της Έδρας Ποντιακών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα: ««Ἐν Τραπεζοῦντι κοινωνοί αὐτῆς ἐγένεντο…»: Η συμμετοχή των Ελλήνων του Πόντου στη Φιλική Εταιρεία και στην Επανάσταση του 1821» και ο Ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, με θέμα: «Η σκοπιμότητα της ενάρξεως της Επαναστάσεως στη Μολδοβλαχία». Επίσης, ομιλίες θα απευθύνουν η Ελλογιμωτάτη κα Σοφία Τάχου- Ηλιάδου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Φλώρινας, με θέμα: «Η παιδεία στη Μολδοβλαχία» και η Ελλογιμωτάτη κα Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Φλώρινας με θέμα: «Η συμμετοχή των Θρακών στην Επανάσταση της Μολδοβλαχίας».

(*) Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821, στις οποίες συμμετέχει και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, καθημερινά το απόγευμα και μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος μεταδίδει ένα αφιέρωμα τιμής και μνήμης στους ήρωες και στα γεγονότα, που σημάδεψαν την ιστορία της πατρίδος μας, το οποίο είναι μία σπουδαίας ποιότητας παραγωγή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

          Το αφιέρωμα αυτό είναι το δεύτερο, το οποίο πραγματοποιεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

          Κάθε απόγευμα από τις 17:00 μ.μ  έως και τις 10:00 μ.μ, ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός φιλοξενεί στην συχνότητα των 89,4 FM και στους διαδικτυακούς συνδέσμους www.imfth.grwww.e-radio.gr και www.live24.gr. αυτό το αφιέρωμα, στο οποίο καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και συνεργάτες του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος συνομιλούν με καθηγητές Πανεπιστημίων και ανθρώπους του πνεύματος και της διανόησης και αναλύουν ιστορικά γεγονότα και μάχες από τα 400 χρόνια σκλαβιάς των Ελλήνων, καλύπτοντας ένα χρονικό πλαίσιο «από την Άλωση της Πόλης ως την Επανάσταση του 1821», το οποίο είναι και ο τίτλος του Ραδιοφωνικού αφιερώματος.

         Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών ευχαριστεί τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος Δρ. κ. Αλέξανδρο Κατσιάρα για την παραχώρηση της αδείας αναμεταδόσεως αυτού του μοναδικού και εκλεκτού ιστορικού αφιερώματος, αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν. 

(*) Συνεχίζουμε το δελτίο μας με δυο μαθητικούς διαγωνισμούς. Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Στυλίδος, Δομοκού, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, διοργανώνουν εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα».

Το εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες των σχολείων του νομού Φθιώτιδας κάθε βαθμίδας και τύπου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια κάθε τύπου).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό αποστέλλονται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα.

Οι μαθητικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούριο Λοκρίδος, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 7 μ. μ., με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν: Χρηματικά έπαθλα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Σε όλους τους μαθητές και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος www.imfth.gr είναι αναρτημένες όλες οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εκεί θα ανακοινώνεται οποιαδήποτε σχετική με αυτό ενημέρωση.

(*) Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ενημερώνει ότι συνεχίζεται έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 η διεξαγωγή του Γ’ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2020-2021, με θέμα: «Προσωπικότητες της μετεπαναστατικής περιόδου του 1821».

Ο Γ’ Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας έως έξι λεπτών) από μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου, διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διά της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Οι προσωπικότητες που προβάλλονται στη μετεπαναστατική περίοδο του 1821 είναι ο π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων, η Ευανθία Καΐρη, ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο Κωνσταντίνος Κανάρης.

Οι όροι συμμετοχής αναγράφονται στον διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/gymnasio-m-2/mathites-gymnasiou/46784-23-10-20... και οι διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού θα λάβουν διάκριση επαίνου. Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι διακριθέντες, ως έπαθλο, θα συμμετάσχουν κατά τον μήνα Μάιο 2021 σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πήλιο ή, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα λάβουν όλοι ως έπαθλο έναν φορητό υπολογιστή (tablet).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές και μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας, στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων (τηλ: 2103442840, mail: 1821@minedu.gov.gr) ή στον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αντωνίου- Τριανταφυλλίδη (τηλ: 2107272268/255, 6983772240) καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος: politistikitautotita@yahoo.gr.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(*) Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την περασμένη Κυριακή , στο ενοριακό πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας λαμίας παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη της Λαμίας. Αρκετοί αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας και προσέφεραν στους αδελφούς μας το πολύτιμο για αυτούς αίμα. Υπήρχαν και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν μπορούσαν να δώσουν αίμα εκείνη τη στιγμή λόγω θεμάτων υγείας. Οποιος επιθυμεί μπορεί επίσης να προσφέρει αίμα για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου αιμοληψίας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί με 1:30 το μεσημέρι. Απογευματινές ώρες 6.00 με 8.00 κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Το Σάββατο το πρωί είναι ανοικτό από τις 10:00 πρωί  έως τις 12:00 το μεσημέρι. Υπευθυνος της τράπεζας αίματος είναι ο εφημέριος του ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Λαμίας πατήρ Χρήστος Τσιλοφύτης. Η επόμενη προγραμματισμένη αιμοδοσία θα γίνει την Κυριακή 7 Μαρτίου στο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...