165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2084

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος, 2021

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Οσίου Ταρασίου αρχιεπισκόπου Κπόλεως. Σήμερα εορτάζουμε και τη μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ρηγίνου επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως. Των αγίων μαρτύρων Αλεξάνδρου του εν Δριζιπάροις,Αντωνίου και Θεοδώρου, του δια Χριστόν σαλού.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του οσίου Μαρκέλλου, επισκόπου Αιπείας Κύπρου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. θα παραχωρήσει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  στις 12:30 μ.μ. σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνιάδος.

(*) Επίσκεψη αγάπης στην ευρύτερη περιοχή  Δομοκού και Νέου Μοναστηρίου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή ο Ποιμενάρχης μας μετά την αρχιερατική θεία Λειτουργία στη Ξυνιάδα με σκοπό να ενισχύσει εμπερίστατες οικογένειες της περιοχής. 

(*) Χρηματικά βραβεία στους αριστούχους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας θα προσφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τη Δευτέρα το μεσημέρι

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 2 Μαρτίου στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας λόγω του πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου Πλανά.

 ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Θα αρχίσουμε τις αναλυτικές μας ειδήσεις με μια ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως η οποία δημοσιευεται στην ιστοσελίδα της και μας ενημερώνει ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών σε όλα τα διαγνωστικά τεστ (rapid test και μοριακά RT-PCR) ανίχνευσης του κορωνοϊού, στα οποία υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της μέχρι  οικειοθελούς προληπτικής απομονώσεώς του βρέθηκε αρνητικός στον Covid-19, όπως και στο χθεσινό επαναληπτικό μοριακό τεστ ανίχνευσης (βλ. συνημμένο), στο οποίο επίσης ήταν αρνητικός.

          Ως εκ τούτου από το προσεχές Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, που συμπληρώνονται μάλιστα 14 ημέρες από την επαφή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Καρακάντζα Αθανάσιο, επανέρχεται πλήρως στα καθήκοντα του, κατά το εξής πρόγραμμα. Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  στις 12:30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στον τομέα ευθύνης της, με την συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην πατρίδα μας. Το Σάββατο στις 17:00 μ.μ.  μετά στον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα πραγματοποιήσει την ομιλία με θέμα «Αύριο είναι Κυριακή». θα γίνει επίσης ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση του εσπερινού και της ομιλίας.(Ραδιοφωνική - διαδικτυακή μετάδοση). Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνιάδος. Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος, το τοπικό μας ραδιόφωνο και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδος της Ι Μ. (Ραδιοφωνική - τηλεοπτική - διαδικτυακή μετάδοση). Ακολούθως και συγκεκριμένα από 11:30 π.μ. - 17:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αγάπης στις περιοχές Δομοκού, Νέου Μοναστηρίου, Πετρωτού, Βαρδαλή, Βελεσσιώτες,  Άνω Αγοριανη και Ομβριακή. Θα ενισχύσει εμπερίστατες οικογένειες μέσω του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ». Ο κ. Συμεών θα διανείμει προσωπικά σε αδελφούς μας, που έχουν ανάγκη, εκατοντάδες κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

(*) Συνεχίζουμε με το πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη. Τη Δευτέρα 1η Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος στις 9:30 π.μ. θα τελέσει αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός στο Ιερό Μητροπολιτικό  Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Άμπλιανη. Επειτα στις 12:30 μ.μ. θα επισκεφθεί την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και θα επιδόσει χρηματικά βραβεία στους αριστούχους μαθητές στο  πρώτο τετράμηνο του φετινού σχολικού έτους, όπως είχε υποσχεθεί στους ίδιους τους μαθητές ο Ποιμενάρχης μας στον Αγιασμό έναρξης της φετινής χρονιάς. 

(*) Την Τρίτη 2 Μαρτίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Πλανά και στην πόλη της Λαμίας υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας. Στο Ναό αυτό την Τρίτη θα μεταβεί ο Σεβασμιώτατος και θα τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από το τοπικό μας ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της Ι Μ.

(*) Μέχρι αύριο έχουν προθεσμία οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ιεράς Μητροπόλεως να μετάσχουν στον μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνουν η  Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Στυλίδος, Δομοκού, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας, με θέμα: «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα».

Το εκπαιδευτικό – πολιτιστικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές/τριες των σχολείων του νομού Φθιώτιδας κάθε βαθμίδας και τύπου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια κάθε τύπου).

Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό αποστέλλονται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13:00 στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όπου ανήκει η κάθε σχολική μονάδα.

Οι μαθητικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούριο Λοκρίδος, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 7 μ. μ., με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν: Χρηματικά έπαθλα, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, δωρεάν φοίτηση στο Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος.

Σε όλους τους μαθητές και τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος www.imfth.gr είναι αναρτημένες όλες οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εκεί θα ανακοινώνεται οποιαδήποτε σχετική με αυτό ενημέρωση.

(*) Επίσης αύριο είναι η τελευταία ημέρα για συμμετοχή των ενδιαφερομένων μαθητών στον Γ’ Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Προσωπικότητες της μετεπαναστατικής περιόδου του 1821» που διοργανώνει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Διαγωνισμός αφορά τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους (διάρκειας έως έξι λεπτών) από μαθητές και μαθήτριες των τάξεων της Β’ και της Γ’ Γυμνασίου και διοργανώνεται από την Ιερά Σύνοδο διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διά της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Οι προσωπικότητες που προβάλλονται στη μετεπαναστατική περίοδο του 1821 είναι ο π. Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων, η Ευανθία Καΐρη, ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο Κωνσταντίνος Κανάρης.

Οι όροι συμμετοχής αναγράφονται στον διαδικτυακό ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας: https://www.minedu.gov.gr/gymnasio-m-2/mathites-gymnasiou/46784-23-10-20... και οι διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού θα λάβουν διάκριση επαίνου. Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, οι διακριθέντες, ως έπαθλο, θα συμμετάσχουν κατά τον μήνα Μάιο 2021 σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πήλιο ή, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα λάβουν όλοι ως έπαθλο έναν φορητό υπολογιστή (tablet).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές και μαθητές μπορούν να απευθύνονται στο Υπουργείο Παιδείας, στη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων (τηλ: 2103442840, mail: 1821@minedu.gov.gr) ή στον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αντωνίου- Τριανταφυλλίδη (τηλ: 2107272268/255, 6983772240) καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος: politistikitautotita@yahoo.gr.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού,ο δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες ΕΟΔΥ,  πραγματοποιουν δωρεάν έλεγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(rapid test)τις προσεχείς ημέρες:

Σήμερα από τις 10:00 πμ έως τις 13:30 μμ,στην Πλατεία Ελευθερίας σε πεζούς και στις 12:00 μμ στον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου,θα γίνουν rapid test,στη λαϊκή Αγορά Αγίου Αθανασίου Λαμίας(Γαλανέϊκα), από τις 08.30 πμ έως τις 12.00 μμ.

Την ίδια ημέρα στο Μοσχοχώρι, θα διενεργηθούν δωρεάν έλεγχοι, από τις 09.00 π.μ. έως  τις 12.00 μμ.

       Τέλος το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου,θα επαναληφθούν τα rapid test,στην οδό Φιλίας,από τις 10:00 πμ έως τις 14:00 μμ.

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας σε όλα τα σημεία των ελέγχων απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Επίσης στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού,τα συνεργεία του Δήμου Λαμιέων , θα πραγματοποιήσουν δωρεάν έλεγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για την ασφαλή κολύμβηση στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα, από τις 12:30 μμ έως τις 14:30 μμ, θα γίνονται δειγματοληψίες όλων των κολυμβητών των αθλητικών σωματείων υγρού στίβου καθώς επίσης και των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. 

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness