165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2085

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος, 2021

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου σήμερα και η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Ανατολής, Βίκτωρος του στρατηλάτου, Ιωσή, Κυριακής, Παρασκευής, Φωτίδος, Φωτεινού, Φώτως και Θεοκλήτου του φαρμακού οι οποίοι μαρτύρησαν μαζί με την Αγία Φωτεινή. Τη μνήμη των Αγίων Σεβαστιανού δουκός και Χριστοδούλου και των Οσίων Πορφυρίου επισκόπου Γάζης, του Θεσσαλονικέως και Νικολάου του Κατοπινού.Τη μνήμη του Αγίου νεομάρτυρος Ιωάννου του Κάλφα ο οποίος μαρτύρησε το έτος  1575.Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την ανάμνηση της ημέρας όταν χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα παραχωρήσει Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  στις 12:30 μ.μ.

(*) Στην Ξυνιάδα Δομοκού θα μεταβεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προκειμένου να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

(*) Με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα ενισχύσει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών εμπερίστατες οικογένειες της ευρύτερης περιοχής  Δομοκού και Νέου Μοναστηρίου την Κυριακή μετά την αρχιερατική θεία Λειτουργία στη Ξυνιάδα. 

(*) Χρηματικά βραβεία στους αριστούχους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας θα προσφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τη Δευτέρα το μεσημέρι

(*) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 2 Μαρτίου στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας λόγω του πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου Πλανά.

(*)διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Νεότερες εξελίξεις στην έρευνα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821» διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

 (*) Πλήρως στα καθήκοντα του επανέρχεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών από αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, αφού συμπληρώθηκαν 14 ημέρες οικειοθελούς προληπτικής απομονώσεώς του και βρέθηκε αρνητικός στον Covid-19, και στο  επαναληπτικό μοριακό τεστ ανίχνευσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ι. Μ. αύριο στις 12:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Ι Μ ο Σεβασμιώτατος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στον τομέα ευθύνης της, με την συμπλήρωση ενός έτους από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην πατρίδα μας. Επίσης αύριο στις 17:00 μ.μ.  μετά στον Αναστάσιμο Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας θα πραγματοποιήσει την ομιλία με θέμα «Αύριο είναι Κυριακή». θα γίνει ραδιοφωνική και διαδικτυακή μετάδοση του εσπερινού και της ομιλίας.

(*) Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξυνιάδος θα ιερουργήσει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σταρ κεντρικής Ελλάδος, το τοπικό μας ραδιόφωνο και διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδος της Ι Μ.  Ακολούθως και συγκεκριμένα από 11:30 π.μ. - 17:00 μ.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αγάπης στις περιοχές Δομοκού, Νέου Μοναστηρίου, Πετρωτού, Βαρδαλή, Βελεσσιώτες,  Άνω Αγοριανη και Ομβριακή. Θα ενισχύσει εμπερίστατες οικογένειες μέσω του προγράμματος «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τον εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ». Ο κ. Συμεών θα διανείμει προσωπικά σε αδελφούς μας, που έχουν ανάγκη, εκατοντάδες κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

(*) Κοντά στους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας θα βρεθεί τη Δευτέρα 1η Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας. Μετά τον αγιασμό που θα τελέσει στις 9:30 π.μ στο Ιερό Μητροπολιτικό  Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο επί τη πρώτη του μηνός, θα επισκεφθεί στις 12:30 μ.μ. τους μαθητές στο σχολείο τους προκειμένου να επιδόσει στους αριστούχους του  πρώτου τετραμήνου χρηματικά βραβεία τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο Ποιμενάρχης μας στα ίδια τα παιδιά στον Αγιασμό έναρξης της φετινής χρονιάς. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εκκλησιαστικό σχολείο η βράβευση θα γίνει στον εξωτερικό αύλειο χώρο του Σχολείου λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα μέτρα προστασίας για τον covid-19. Η εν λόγω βράβευση γίνεται για πρώτη φορά και αποτελεί ευγενική πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος και Προέδρου της Σχολικής μας Εφορείας κ.κ. Συμεών. Θεωρούμε προσθέτει ο Διευθυντής κ Ιωάννης Ζαχαράκης ότι τέτοιους είδους πρωτοβουλίες λειτουργούν θετικά προς την κατεύθυνση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών και της προόδου των Σχολείων.

(*) Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του Πλανά θα πανηγυρίσει την Τρίτη 2 Μαρτίου η ενορία της Αγίας Βαρβάρας Λαμίας λόγω του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου που υπάρχει στο ενοριακό πνευματικό κέντρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού τη Δευτέρα στις 5:00 το απόγευμα, στο ιερό παρεκκλήσιο θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός και Θείο κήρυγμα.  Την Τρίτη το πρωί στην πανηγυρίζουσα ενορία θα μεταβεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και θα τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας  στον ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας. Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί από το τοπικό μας ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα της Ι Μ.

(*) Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 και την κατάκτηση της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος διοργανώνει παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 18:00 διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα:

«Νεότερες εξελίξεις στην έρευνα για την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Οι ομιλητές που θα πλαισιώσουν την ημερίδα είναι οι εξής:

Συρίγος Άγγελος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Μελετόπουλος Μελέτιος, Δρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης, Λυκειάρχης Ιονίου Σχολής

Δίελλας Γεώργιος, Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, ΣΕΠ Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Διδάσκων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης

Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος, Ανώτερος Στρατηγικός Αναλυτής Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της Γενεύης

Σταθακόπουλος Δημήτριος, Δρ Παντείου Πανεπιστημίου, Οθωμανολόγος-Τουρκολόγος, Συνεργάτης Εργαστηρίου Τουρκικών & Ευρασιατικών Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιά και Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Συντονιστής της ημερίδας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

(*) Λατρευτικές ακολουθίες τελούνται καθημερινά στις 7:00 το απόγευμα στην ιερά μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος στην οποία τυγχάνει Ηγούμενος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ Αρχιμ. πατήρ Άγγελος Ανθόπουλος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κάθε Δευτέρα τελούνται οι ακολουθίες του εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στον Άγιο Βλάσιο. Κάθε Τρίτη εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο. Την Τετάρτη η ακολουθία της Ιεράς παρακλήσεως είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο και κάθε Πέμπτη στον Άγιο Νεκτάριο. Κάθε Παρασκευή την ίδια ώρα τελείται μόνο η ακολουθία του εσπερινού ενώ κάθε Σάββατο μετά τον εσπερινό τελείται η ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως στον Άγιο Παντελεήμονα. Φυσικά κάθε Κυριακή στο καθολικό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 (*) Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού,ο δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες ΕΟΔΥ,  πραγματοποιουν δωρεάν έλεγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(rapid test)τις προσεχείς ημέρες:

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν rapid test,στη λαϊκή Αγορά Αγίου Αθανασίου Λαμίας(Γαλανέϊκα), από τις 08.30 πμ έως τις 12.00 μμ καθώς και στο Μοσχοχώρι.       Τέλος αύριο Σάββατο θα επαναληφθούν τα rapid test,στην οδό Φιλίας,από τις 10:00 πμ έως τις 14:00 μμ.

Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα 1 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα, από τις 12:30 μμ έως τις 14:30 μμ, θα γίνονται δειγματοληψίες όλων των κολυμβητών των αθλητικών σωματείων υγρού στίβου καθώς επίσης και των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της, είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου. 

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness