165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2119

Ημερομηνία έκδοσης: 

Παρασκευή, 14 Μάιος, 2021

Παρασκευή 14 Μαϊου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Ισιδώρου του εν Χίω. τη μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Θεράποντος επισκόπου Κύπρου, των Αγίων Μαρτύρων Ακολούθου, Βαρβάρου, Μαξίμου και Αλεξάνδρου του εν Κεντουκέλλαις.Τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Αριστοτέλους, Λεάνδρου, Ηρακλείου, Θέλθα, Θεοδοσίου και Θεράποντος, των Αγίων Νέων Μαρτύρων Μάρκου του Κρητός ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1643 και Ιωάννου του Χρυσοχόου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1802.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων πατέρων Λεοντίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, Ισιδώρου Σαλλού του Ρώσου και Νικήτα του Εγκλείστου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

 (*)Επιστημονικό επετειακό Συνέδριο διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 16 Μαΐου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β' και του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Για το θέμα αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρεχώρησε συνέντυξη στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό 4Ε.

(*) Την πόλη της Υπάτης, μοναστήρια της Φθιώτιδος και την επετειακή έκθεση με τίτλο: «ΦΘΙΩΤΙΣ 1821. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ της συλλογής Ευαγγέλου Φ. Στεφανή» θα επισκεφθούν αυτές τις ημέρες οι σύνεδροι του επετειακού συνεδρίου της Μητροπόλεως.

(*) Πολυαρχιερατική Συνοδική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Κυριακή 16 Μαϊου στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Τα εγκαίνια του «Αποθετηρίου της αγάπης» θα τελέσει ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών τη Δευτέρα 17 Μαϊου στις 11:00 το πρωί στο Πνευματικό Διοκητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Νέα Αμπλιανη Λαμίας.

(*) Ο έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανακούφιση των ενδεών και πασχόντων συνανθρώπων μας θα διεξαχθεί φέτος

από 17 έως 31 Μαϊου με γενικό θέμα βοήθησε και εσυ να μεγαλώσει η αγκαλιά.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Συνέντευξη στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό 4Ε παρεχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Συμεών. Στην συνέντευξή του αναφέρθηκε στο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:          «Ο ΕΘΝΙΚΟ -ΑΠΕΛΕΥΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» που διοργανώνει από σήμερα η Φθιωτική Εκκλησία καθώς και την σημαντική παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β', και του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Επιτίμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.  

(*) Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ανακοινώνεται, ότι από 13 - 29 Μαΐου 2021, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων εορτασμού 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση,   θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση υπό τον τίτλο: «ΦΘΙΩΤΙΣ 1821. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ της συλλογής Ευαγγέλου Φ. Στεφανή».

          Η εν λόγω έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» Αινιάνων 6 στη Λαμία.

          Πρόκειται για μία συλλογή από πρωτότυπα και αυθεντικά έργα,  τα οποία αναφέρονται όλα στην περιοχή της Φθιώτιδας και έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη συγκεκριμένη χρονολογική περίοδο. Την  εν λόγω έκθεση θα επισκεφθούν και οι συμμετέχοντες στο επετειακό συνέδριο της Ι. Μ την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

          Η φυσική παρουσία κοινού και η πρόσβαση στην Έκθεση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία και θα επικαιροποιηθούν με τη νέα ΚΥΑ.

(*) Τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 11:00 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα εγκαινιάσει «Το Αποθετήριο της Αγάπης», Logistic Center - Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως επί των οδών Γκιώνας και Δημητριάδου, όπισθεν του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Ν. Άμπλιανη Λαμίας παρουσία ολίγων προσκεκλημένων επισήμων.

(*)Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα πραγ­μα­το­ποιήσει τον καθιερωμένο Ερανο της Αγάπης , για τις ανάγκες των ενδεών και πασχόντων αδελφών μας  από 17 έως 31 Μαϊου. Για τον σωστό συντονισμό του Εράνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών σήμερα το πρωί πραγματοποίησε σύσκεψη στα γραφεία της Ι Μ και απέστειλε σχετική Εγκύκλιο, στις Ενορίες στην οποία δίνει οδηγίες στούς εφημερίους προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος σωστά ο έρανος της αγάπης.

(*) Περνάμε τώρα στο Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- για την ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Συνεχίζονται και κατά το τριήμερο 14-16 Μαΐου οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προφυλάξεως κατά της πανδημίας. Φυσικά αρχικά στο δελτίο τύπου γίνεται αναφορά στο δικό μας επετειακό επιστημονικό συνέδριο και στη συνέχεια μας ενημερώνει ότι..

Την Κυριακή 16 Μαΐου,  Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα τιμήσει τη μνήμη του Εθνομάρτυρος Ανανία, Επισκόπου Λακεδαιμονίας. Θα τελεσθεί η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Στη συνέχεια θα ψαλεί η Επιμνημόσυνος Δέησις ενώπιον της προτομής του Εθνομάρτυρος, η οποία ευρίσκεται στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας θα παρουσιασθεί ομιλία εις μνήμην του Εθνομάρτυρος στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μυστρά τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων.

Την ίδια ημέρα η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας θα τιμήσει την επέτειο της κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821 στη Χαλκιδική από τον Εμμανουήλ Παππά. Θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Πολυγύρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου. Μετά τη Δοξολογία θα ομιλήσει περί των ιστορικών γεγονότων ο κ. Δημήτριος Παπάζης, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που η Εκκλησία της Ελλάδος ειδικώς δημιούργησε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821). 

Δελτίο Τύπου με θέμα: Έκτακτη δειγματοληψία με δωρεάν rapid test την Κυριακή 16 Μαϊου στην Πλατεία Ελευθερίας μας απέστειλε ο Δήμος Λαμιέων στο οποίο αναφέρει τα εξής….

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ,ο Δήμος Λαμιέων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης καλούν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαμιέων να προσέλθουν για έλεγχο την Κυριακή 16 Μαϊου,στην Πλατεία Ελευθερίας και ώρα 09:00-13:00,για να επιβεβαιώσουν το self test που έχουν πραγματοποιήσει με δωρεάν rapid test.

Συνιστάται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν ήδη προμηθευτεί από το φαρμακείο και να έχουν κάνει το ίδιο πρωί το self test ώστε να ταυτοποιήσουν τυχόν θετικό αποτέλεσμα ή να ελέγξουν το αρνητικό αποτέλεσμα επί αμφιβολίας ή συμπτωμάτων ιογενούς λοίμωξης (πυρετός,δύσπνοια,βήχας κλπ)ώστε τη Δευτέρα το πρωί τα σχολεία του Δήμου μας να λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια,σε σχέση με τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Στη δειγματοληψία μπορεί να συμμετέχει και οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να ελεγχθεί για τον ιό αρκεί να φέρει μαζί του τον αριθμό ΑΜΚΑ και ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...