165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2169

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 21 Σεπτέμβριος, 2021

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Κοδράτου του απολογητού και ισαποστόλου, επισκόπου Αθηνών, του εν Μαγνησία. Τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ιωνά. Των Αγίων μαρτύρων Βάσσης της Τυρίας, Ευσεβίου του ομολογητού, Ζήνωνος και Νεστάβου των αυταδέλφων. Τη μνήμη των Αγίων Νέστορος, Βούσιρι, Πρίσκου και ετέρων 6 μαρτύρων, υπασπιστών του Μαξιμιανού. Επίσης σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Οσίων πατέρων ημών Ακακίου επισκόπων Σίτης, Ιωνά του Σαβαϊτου και Δημητρίου επισκόπου, του Ρώσου.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου

(*) 3840 έτοιμα γεύματα σε οικογένειες και συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ μοίρασε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την Εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ». Επίσης με το πρόγραμμα στήριξης  «ΣΥΝ - ΕΝΩΣΙΣ» ο Ποιμενάρχης μας στήριξε δεκάδες μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

(*) Την ανάγκη ενότητας, συνεργασίας και αγάπης μεταξύ των θεσμών και των φορέων τόνισε στον εορτασμό προς τιμήν του Αγίου Ευσταθίου στην πανηγυρίζουσα ενορία της Αμφίκλειας ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα περάσει και αυτή η δυσκολία της πανδημίας αλλά και  κάθε άλλη δυσκολία που θα έρθει.

 (*)140 πρωτότυπα επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. με 3.000 συμμετέχοντες εγκαινίασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος.

(*) Έως τέλος Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την εγγραφή τους στο Ωδείο τῆς Ἱε­ρᾶς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».Παραρτήματα του Ωδείου λειτουργούν στην Αταλάντη, στα Καμμένα Βούρλα, στη Μαλεσίνα, στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στην Τιθορέα, στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, καθώς και στην Ομβριακή.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Εταιρεία «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος συνεχίζουν το πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

    Αυτήν την φορά διανεμήθηκαν από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο 3840 έτοιμα γεύματα σε οικογένειες και συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ στην πόλη της Λαμίας σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «ΜΑΛΙΑΚΟΣ» και τον πρόεδρο του κ. Δημήτριο Καλαμάτα Μαυρίκα.

     Ο κ. Συμεών μετά την υλοποίηση του προγράμματος δήλωσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4   FM):

     «Ευχαριστώ την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΜΑΣΟΥΤΗ που μας δίνουν την δυνατότητα να συνεχίσουμε την κοινή μας δράση και σε αυτή την δύσκολη περίοδο, που έρχεται μπροστά μας. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένας αδελφός έξω από το πεδίο της μέριμνας και της φροντίδας μας».

(*)Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με σκοπό την ενίσχυση ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού του Νομού Φθιώτιδος.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τους συνεργάτες του, τον Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή π. Δημήτριο Νασόπουλο και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, διένειμαν για ακόμη μία φορά στήριξη και ελπίδα σε πολλές οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

          Πρόκειται για το πρόγραμμα στήριξης  «ΣΥΝ - ΕΝΩΣΙΣ» της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, το οποίο απευθύνεται σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με ανήλικα τέκνα και οικογενειακό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 9.000 € και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

          Δεκάδες μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες με εκατοντάδες μέλη έλαβαν σε αυτή την διανομή πακέτα στήριξης, τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης.

          Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο «Αποθετήριο της Αγάπης»  της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, από τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, ο οποίος ευλόγησε από κοντά τις οικογένειες των δικαιούχων, αλλά και εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης ενέκρινε την παράταση αυτού τόσου σημαντικού προγράμματος στήριξης της Ι. Μ. Φθιώτιδος.

(*)Με επίκεντρο το Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου στα Κουμπουριανά Αμφίκλειας εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος η μνήμη της αγίας οικογένειας του Αγίου Ευσταθίου το διήμερο 19 & 20 Σεπτεμβρίου.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος.

          Η Ακολουθία του Εσπερινού μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε στοιχεία από τον βίο του Αγίου Ευσταθίου, τονίζοντας την ανάγκη σταθερότητας σε μια εποχή δύσκολη, όπως αυτή που βιώνουμε, ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε την ανάγκη ενότητας, συνεργασίας και αγάπης μεταξύ των θεσμών και των φορέων «για να περάσει και αυτή η δυσκολία της πανδημίας αλλά και  κάθε άλλη δυσκολία που θα έρθει».

          Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

          «Ο Άγιος Ευστάθιος γνώρισε τον Χριστό μέσα στο κυνήγι, καθώς ήταν δεινός κυνηγός.

          Ο Χριστός μας αγαπά τόσο πολύ και μας μιλά μέσα από το καθετί.  Ο Θεός είναι ο μεγάλος κυνηγός και το θήραμα είμαστε εμείς. Μας κυνηγάει για να μας εγκλωβίσει στην αγάπη Του.

         Όλοι μας στη ζωή μας, είτε είμαστε κυνηγοί είτε όχι, κάτι κυνηγάμε στη ζωή μας. Κυνηγάμε τα όνειρα μας, τον στόχο  μας, αλλά πάνω απ’ όλα κυνηγάμε την αγάπη και ο Θεός μέσα σε αυτό το κυνήγι είναι παρών.

        Ζούμε σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από έλλειψη σταθερότητας. Ανά πάσα στιγμή κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει και να ανατρέψει την κανονικότητα της ζωής μας. Μας λένε μαύρο την μία μέρα, άσπρο την άλλη. Έχουμε ανάγκη από σταθερότητα. Στην δική μας παράδοση κυρίως από σταθερότητα χαρακτηρίζεται η Εκκλησία και η Οικογένεια.

         Όσοι θέλουν να χτυπήσουν την Εκκλησία και την Οικογένεια, χωρίς να το καταλάβουν ροκανίζουν τα ίδια τους τα πόδια.  Το αποτέλεσμα είναι να γκρεμίζουν και  να αυτό-γκρεμίζονται. Οφείλουμε να προστατεύουμε τους θεσμούς. Όποιος δεν σέβεται τους θεσμούς την απαξίωση θα την βρει τελικά μπροστά του».

          Απευθυνόμενος ο κ. Συμεών προς τους παρισταμένους πιστούς τόνισε εμφαντικά:

          «Να μείνουμε σταθεροί και αμετακίνητοι στην μεταξύ μας αγάπη, στον προσανατολισμό και στον στόχο μας, που είναι ο Χριστός. Να μην μας πτοήσει τίποτα και τίποτα να μην μας αλλάξει την πορεία. Οι δυσκολίες θα περάσουν με ενότητα, συνεργασία και αγάπη».

          Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο μήνυμα του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο και απευθύνεται σε όλους μας και το οποίο είναι η άρση του Σταυρού στη ζωή μας και η εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, βασικό χαρακτηριστικό του αληθινού χριστιανού.

Ο π. Άγγελος εκόμισε  εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών τις πατρικές και εγκάρδιες ευχές του προς όλους.

         Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν:  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, οι Δήμαρχοι Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, Μακρακώμης κ. Γεώργιος Χαντζής και Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή, αντιδήμαρχοι του οικείου Δήμου, Αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου. Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της Ι Μ

(*)Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2021 Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Σεβασμιώτατος θα βρίσκεται στη νήσο Λήμνο για υπηρεσιακούς λόγους. 

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Ακολουθία του Αγιασμού στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο του Βαφειαδακείου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Ε.Φ.Τ. του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αττικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

18:00 μ.μ. Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της κ. Γεωργίας Ανδριοπούλου «Στο Φως των Αστεριών» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας. 

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την ανακαίνιση Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Βύρωνα Αττικής από το «Βαφειαδάκειο Ίδρυμα».

13:30 μ.μ. Αγιασμός στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» για την έναρξη της νέας χρονιάς.

19:00 μ.μ. Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γόργιανης Σπερχειάδος. 

 Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Αγιασμός στον Πρότυπο Βρεφονηπιακό Σταθμό – Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Γελαστή Φράουλα» στη Λαμία.

18:30 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων «Παράρτημα Προστασίας ΑΜΕΑ Φθιώτιδος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδος»  στο Δομοκό. 

20:00 μ.μ. Η 44η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Το Ζητούνι στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως» στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας. 

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

11:00 π.μ. Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Τιθορεάς (Βελίτσας).

17:00 μ.μ. Ο Σεβασμιώτατος στηρίζοντας έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θα παρακολουθήσει τον αγώνα του 1ου γύρου Α’ Κατηγορίας Φθιώτιδος ανάμεσα στις ομάδες: Ευρυτανικός – Ολυμπιακός Λαμίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Ευρυτανίας.

19:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Ορφανοτροφείου Θηλέων στη Λαμία.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Θεολόγο Λοκρίδος.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

(*)Την έναρξη 140 επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ι.Α.Α., με 3.000 συμμετέχοντες, τα οποία καλύπτουν 20 διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως Λειτουργική-Τελετουργική, Εξομολογητική, Αισθητική της Λατρείας, Εκκλησιαστικό και Κανονικό Δίκαιο, Βυζαντινή Μουσική αλλά και Διοικητική Οργάνωση των Ενοριών, επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους Αγίους των Αθηνών, την ιστορία του Ισλάμ και για τον αντισημιτισμό, κήρυξε σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄.

«Η ποιμαντική των ποιμένων ήταν πάντοτε η προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Εκκλησίας, το οποίο πέτυχε πολλά και σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος σε ειδικό αφιερωματικό βίντεο για το Ι.Π.Ε. που προβλήθηκε στην εκδήλωση. «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος διαπίστωσα μαζί με τους συνεργάτες μου την ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν φορέα που θα ποιμαίνει αυτούς που ποιμαίνουν. Να επιμορφώσουμε βαθύτερα και ουσιαστικά, με σύγχρονο τρόπο, τους κληρικούς και τα λαϊκά στελέχη, τηρώντας την παράδοση της Εκκλησίας μας και αναδεικνύοντας τις ρίζες και τον πολιτισμό μας» πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Το Ι.Π.Ε. χαίρει της αναγνώρισης του ακαδημαϊκού κόσμου, αλλά και τυγχάνει θερμής αποδοχής από τις Ιερές Μητροπόλεις και τους κληρικούς, που αντιλαμβάνονται πόσο χρήσιμη είναι η επιμόρφωσή τους σε σύγχρονα και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν»..

Τα νέα επιμορφωτικά προγράμματα αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 3.000 άτομα και απευθύνονται σε κληρικούς, λαϊκά στελέχη, συνεργάτες και εθελοντές της Εκκλησίας και των φορέων της, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό μη εκκλησιαστικών φορέων και υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και καλύπτουν 20 θεματικές επιμορφωτικές ενότητες:

Τα προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» η οποία συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και εθνικούς πόρους.

Την εκπόνηση του εκπαιδευτικού υλικού για τις θεματικές ενότητες της Πράξης ανέλαβαν μετά από ποσοτική και ποιοτική έρευνα ανίχνευσης εκπαιδευτικών αναγκών σε 4.700 ερωτηματολόγια διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και κληρικοί, μέλη των Ιερών Μητροπόλεων, με την ανάλογη εξειδίκευση, οι οποίοι συνέγραψαν 4.000 και πλέον σελίδες πρωτότυπου συγγραφικού υλικού, το οποίο θα παρέχεται στους επιμορφούμενους με τον πιο σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο, καθώς τα προγράμματα υλοποιούνται με τη μέθοδο της δια ζώσης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μάλιστα για την υποστήριξη των εξ αποστάσεως προγραμμάτων δημιουργείται ένα σύστημα σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα αποκλειστικά για τις ανάγκες του Ι.Π.Ε. και της Εκκλησίας, στην οποία φιλοξενείται το σύνολο των θεματικών ενοτήτων και πλούσιο πρωτότυπο πολυμεσικό εκπαιδευτικό υλικό σε ένα προηγμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Το «Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» (Ι.Π.Ε.) είναι ένα αυτόνομο επιμορφωτικό και ερευνητικό εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο συστάθηκε με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ αποτελεί Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Εκκλησίας για όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Ως εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο έχει σκοπό την εν γένει θεολογική και ποιμαντική επιμόρφωση των κληρικών, των λαϊκών μελών και εθελοντών της Εκκλησίας και τη συνεχή ενημέρωσή τους για τις κοινωνικές, πολιτισμικές, τεχνολογικές και πνευματικές εξελίξεις. Παράλληλα διοργανώνει μία σειρά από επιστημονικές – ερευνητικές δράσεις και μελέτες έχοντας ως στόχο τη διάσωση και ανάδειξη του πλούτου της Ορθοδόξου παραδόσεως και του Ελληνο-χριστιανικού πολιτισμού χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Χαρακτηριστικό της εν λόγω επιτυχημένης παρουσίασης είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για υλοποίηση προγραμμάτων ήδη από αρκετές Ιερές Μητροπόλεις.

Την ανωτέρω εναρκτήρια εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα του Ι.Π.Ε. www.ipe.gr

 (*) Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με δυνατή προσωπικότητα και πλούσια μουσική παιδεία, έχει ιδρύσει Ωδείο, με την επωνυμία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», το οποίο στεγάζεται σε αυτόνομη πτέρυγα του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

       Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης, όπου τα παιδιά, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαικής Μουσικής. Επίσης, διαθέτει τμήματα προπαιδείας, μουσικής τεχνολογίας, χορωδίας, καθώς και μουσικά σύνολα.

      Τέλος, η διαρκής και μόνιμη διακριτική παρουσία του ίδιου του Ποιμενάρχη μας κ. Συμεών, καθώς οι κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες της Μητροπόλεως και το Γραφείο του βρίσκονται στον ίδιο σύμπλεγμα κτιρίων, αποτελεί πηγή ασφάλειας και ευλογίας.

       Παράλληλα, λειτουργούν Παραρτήματα στην Αταλάντη, στα Καμμένα Βούρλα, στη Μαλεσίνα, στη Στυλίδα, στην Πελασγία, στην Τιθορέα, στην Μακρακώμη – Σπερχειάδα, καθώς και στην Ομβριακή.

        Για πληροφορίες και εγγραφές, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, στη συμβολή των οδών Αγράφων και Μεγ. Αλεξάνδρου στη Λαμία (Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο Ιερά Μητροπόλεως Φθιώτιδος), και στα τηλέφωνα 22310.50552 και 22310.50168.

        Σημειώνεται, ότι στο Ωδείο τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness