165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2175

Ημερομηνία έκδοσης: 

Δευτέρα, 01 Νοέμβριος, 2021
 

Δευτέρα 1η Νοεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του Γέροντος, του εν Ευβοία ασκήσαντος.

Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Καισαρίου, Αγρίππα, Αδριανού, Δασίου, Σάβα, Σαβινιανού και Θωμά του νηπίου. Τη μνήμη των Αγίων Κυριαίνης, Ιουλιανής και των Αγίων Ερμινιγγίλδου και Θεολήπτης.

Εορτάζουμε τη μνήμη των νέων Οσιομαρτύρων Ιακώβου διακόνου, Ιακώβου του εκ Καστορίας και Διονυσίου ο οποίος μαρτύρησε το έτος 1520 καθώς και τη μνήμη της ευσεβούς και πιστής Θεοδότης και των ιερομαρτύρων Ιωάννου επισκόπου εν Περσία και Ιακώβου πρεσβυτέρου, του Ζηλωτού. 

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

 (*) Στις πανηγυρικές ακολουθίες που τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου Αττικής συμμετείχε χθες και σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τονίζοντας στο κήρυγμά του ότι "Πίστη και επιστήμη πάνε μαζί όταν υπάρχει η αγάπη στον άνθρωπο".

(*) «Η ζωή είναι μάχη και είναι η πιο ωραία μάχη του κόσμου, που αξίζει κανείς να την δίνει. Να μάχεται, να προσπαθεί, να πέφτει και να σηκώνεται, αλλά πάντοτε η ψυχή μας, η καρδιά μας, να κοιτάει τον Κύριο»τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο κυριακάτικο κήρυγμά του στην Τραγάνα. 

 (*)Ολοκληρώθηκε χθες ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, προστάτου και πολιούχου της πόλεως Λαμίας και ολοκλήρου της Φθιώτιδος με τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της Χαράς». 

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Όπως αναφέραμε στο αγιολόγιο της ημέρας η αγία μας εκκλησία εόρτασε την μνήμη των Αγίων  και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ασία καθώς και τη μνήμη ενός από τους Φθιώτες Αγίους μας, του Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του γέροντος, του εν Ευβοία ασκήσαντος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ήδη από χθες βρίσκεται στην Αθήνα και προεξήρχε στους λαμπρούς εορτασμούς που τελέσθηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου Αττικής. Στον μέγα αρχιερατικό εσπερινό χθες ο Ποιμενάρχης μας στην είσοδο του ναού έγινε δεκτός με θερμή υποδοχή από τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο που περίμεναν με χαρά τον Μητροπολίτη που έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμ. Άγγελο Ανθόπουλο.

Στον ναό είχαν παρθεί όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Λίγο πριν το τέλος ο Μητροπολίτης Συμεών μίλησε για τις δυναμικές προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων και ανέλυσε ότι οι Άγιοι είναι αυτοί που μας δίνουν την απάντηση για το αιώνιο ερώτημα της συνύπαρξης της επιστήμης και της πίστης.

«Οι Άγιοι Ανάργυροι απαντάνε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Συμεών και πρόσθεσε «οι Άγιοι είναι αυτοί που αποτελούν την πηγή έμπνευσης των Χριστιανών".

"Πίστη και επιστήμη πάνε μαζί όταν υπάρχει η αγάπη στον άνθρωπο" τόνισε με βροντερή φωνή κάνοντας το εκκλησίασμα να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Στο τέλος ο εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος προσφώνησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών και μίλησε με λόγια αγάπης για την εποχή που υπήρξαν συνεργάτες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Ναός με τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γιαννακίδη εκ μέρους των ιερέων προσέφεραν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης μια Αρχιερατική Μίτρα που όπως τόνισε ο κ. Χρυσόστομος δεν είναι από διαμάντια και Χρυσάφια αλλά προορίζετε για έναν άνθρωπο με χρυσή καρδιά και αδαμάντινο χαρακτήρα.

 Σήμερα το πρωί ουρές σχημάτισαν οι πιστοί για να προσκυνήσουν τα λείψανα και την εικόνα των Αγίων Αναργύρων Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών τελέστηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθος ιερέων.

Πέρασμα πιστών ήταν ο ναός των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου από νωρίς το πρωί.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης της Στερεάς Ελλάδος μίλησε για την αγάπη που έχουν όλοι οι άγιοι και την προσφέρουν χωρίς περιορισμό σε όλους.

«Έχουμε ανάγκη από καθαρές σχέσεις μεταξύ μας» τόνισε αναφερόμενος για την ανάγκη της αγάπης στη ζωή μας.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην αγάπη για τον συνάνθρωπο μας λέγοντας «Να μοιράσουμε αγάπη να δείξουμε την ανθρωπιά».

«Οι Άγιοι Ανάργυροι μας δείχνουν την αγάπη για να την έχουμε μέσα στη ζωή μας να είναι το όχημα μας για το μέλλον». Είπε με στόμφο μεταφέροντας την δίκη του αγάπη στους πιστούς.

«Η αληθινή εξουσία είναι ν αγαπάς και όχι όταν προβάλεις την δύναμη σου» είπε συγκεκριμένα, ενώ υπογράμμισε «Κυριαρχεί κανείς όταν έχει αγάπη και Μονάχα η αγάπη προσφέρει σωστή πορεία ζωής».

Στο τέλος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τους ιερείς του ναού για την φιλοξενία και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την χάρη και την αγάπη των Αγίων Αναργύρων στις καρδιές τους.

Στην πόλη της λαμίας πανηγύριζε το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται πλησίον του Κάστρου όπου ο εορτασμός χθες τελέσθηκε παρουσία του ιερού Λείψανου του Αγίου Λουκά το οποίο ευλόγησε την Ακρόπολη της Λαμίας και επέστρεψε και πάλι στο Ναό του Πολιούχου της πόλεως Λαμίας.

Στην Ιερά Μητροπολή μας πανηγύριζαν ακόμα η Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αταλάντης καθώς και οι ενοριακοί Ιεροί Ναοί στον Καραβόμυλο, στην Γλύφα, στις Θερμοπύλες, στο Νεοχώρι και Λεύκα Δομοκού.

Ας περάσουμε τώρα στη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Δαβίδ του γέροντος, του εν Ευβοία ασκήσαντος. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύριζαν το εξωκλήσι του Οσίου Δαβίδ που βρίσκεται 1 χιλιόμετρο έξω από τις Λειβανάτες, παραπλεύρως της εθνικής οδού καθώς και ένα εκκλησάκι στη Μαλεσίνα.  

(*) Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τραγάνας, στα νότια άκρα της Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ιερούργησε και ωμίλησε χθες Κυριακή 31 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

          Στο πλαίσιο μάλιστα του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας,  ο οποίος μετά από ένα μήνα Παμφθιωτικής Λιτανείας του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά σε όλη την Φθιώτιδα, ολοκληρώθηκε χθες, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εκόμισε στον Ιερό Ναό προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών της Τραγάνας και ολοκλήρου της Λοκρίδος, το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Ευαγγελιστή Λουκά και την Θαυματουργό του Ιερά Εικόνα.

          Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου, ενώ παρέστησαν, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ιωάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ο.Ε. Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας και λοιποί θεσμικοί παράγοντες.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύοντας την Αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου σημείωσε χαρακτηριστικά:

          «Σε κάθε επίπεδο της ζωής μας να μην μας πιάνει ούτε εφησυχασμός, ούτε έπαρση, ούτε οίηση, ούτε αλαζονεία, ούτε όμως απελπισία, απόγνωση και απογοήτευση. Η ζωή είναι μάχη και είναι η πιο ωραία μάχη του κόσμου, που αξίζει κανείς να την δίνει. Να μάχεται, να προσπαθεί, να πέφτει και να σηκώνεται, να κάνει πολλές φορές ένα βήμα πίσω, για να κάνει δύο βήματα μπροστά, αλλά πάντοτε το βλέμμα μας, το όραμά μας, η ψυχή μας, η καρδιά μας, να κοιτάει σε Αυτόν ο οποίος μας διαβεβαιώνει: «ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου»,  σου αρκεί η Χάρη μου, προχώρα με την Χάρη μου, που είναι η αύρα μου, η πνοή μου, η έμπνευσή μου, η προστασία μου, που είναι η αγάπη μου, γιατί είσαι παιδί μου, μας λέει ο Θεός, και σε αγαπώ, αρκεί να  θέλεις να πορεύεσαι αυτόν τον δρόμο της χάριτος και όχι τον δρόμο του σκοταδιού».

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη την Πρωτεύουσα των Λοκρών, την ιστορική και όμορφη πόλη της Αταλάντης, όπου στην Αίθουσα Τελετών του Δήμου Λοκρών,  κατόπιν προσκλήσεως τέλεσε τον Αγιασμό και χαιρέτισε την έναρξη  της ενημερωτικής εκδηλώσεως,  την οποία διοργάνωσε επιτυχώς ο Δήμος Λοκρών και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Λοκρίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και πρόληψη για τον καρκίνο του Μαστού.

(*) Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube η αποψινή ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τον κύκλο των Εσπερινών ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. 

(*)Ολοκληρώνεται χθες ο 1ος Παμφθιωτικός Εορτασμός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, προστάτου και πολιούχου της πόλεως Λαμίας και ολοκλήρου της Φθιώτιδος με τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της Χαράς».

   Το Σάββατο το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών εκόμισε προς ευλογία των πιστών της παράκτιας πόλεως Στυλίδος και της Ανατολικής Φθιώτιδος το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου εκ της Αγίας Χειρός του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο Ιερό Ναό του στην Στυλίδα, ο οποίος και αποτελεί ένα εκ των δεκάδων Ιερών Παρεκκλησίων της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου της πόλεως.

   Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm), πλαισιούμενος από τους ιερείς της πόλεως Στυλίδος.

    Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά ως συγγραφέα των Πράξεων των Αγίων Αποστόλων και χαρακτηριστικά σημείωσε:

    «Οι Πράξεις των Αποστόλων μας αποδεικνύουν ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι πραγματικό και είναι εφαρμόσιμο στην καθημερινότητα της ζωής μας. Το βλέπουμε, καθώς μας παρουσιάζει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, στο πως μπόρεσαν κυρίως οι μαθητές του Χριστού να έχουν τα πάντα κοινά και στο πως συγκρότησαν αληθινές κοινότητες αγάπης. Αυτό είναι το οποίο φαίνεται το πιο δύσκολο και το οποίο είναι μακρινό από την δική μας ζωή.

    Ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, μας λέει μέσα από τις Πράξεις των Αγίων Αποστόλων ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μην ζούμε απελπισμένοι. Είναι εφικτή μία κοινωνία αγάπης, ισότητας και δικαιοσύνης. Είναι εφικτό να ζήσουμε σε μία κοινωνία αγάπης, αρκεί να ζήσουμε κατά το Ευαγγέλιο του Χριστού. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικροσυμφέροντά μας και να ζήσουμε αγαπημένοι και ενωμένοι και αυτό πρέπει να το εφαρμόσουμε από τις μεταξύ μας σχέσεις, τις οικογενειακές, τις φιλικές, του δικού μας περιβάλλοντος. Αν δεν ξεκινήσουμε στο προσωπικό μας επίπεδο να φέρουμε τις αλλαγές δεν θα μπορέσουμε ούτε σαν έθνη και σαν λαοί να μεταβληθούμε σε μία κοινωνία αγάπης.

    Αν αυτή η αλλαγή φέρει διασπορά και γίνει μία πανδημία αλλαγής, μετάνοιας και μεταμόρφωσης του κόσμου, τότε πραγματικά η ζωή αλλάζει και αποδεικνύει ότι το Ευαγγέλιο είναι εφαρμόσιμο στη ζωή μας».

    Ο Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Αθανασίου Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Ξηρομερίτης ευχαρίστησε εκ μέρους των ιερέων και ολοκλήρου του πληρώματος της Στυλίδος τον Σεβασμιώτατο για την απλόχερη ευλογία και αγάπη της καρδίας του με την οποία αγκαλιάζει πατρικά όλη την πόλη και την Ανατολική Φθιώτιδα.

    Τέλος ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ποιμαντική του περιοδεία και την λιτάνευση του Αγίου Λουκά, του Ευαγγελιστού της χαράς, με ποιμαντική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» και την Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος, όπου είχε μία ευχάριστη και εποικοδομητική επικοινωνία με τον Άγιο Καθηγούμενο της .

 (*) Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία τέλεσε την Πέμπτη το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μύλων Πελασγίας επί τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας και Θαυματουργού στο πλαίσιο του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμό του Ευαγγελιστού της χαράς, Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαρά» κομίζοντας προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών της Ανατολικής Φθιώτιδος το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Λουκά.

          Η Ιερά Αγρυπνία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής σε  κλίμα κατάνυξης και μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου ενώ έψαλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο πρόσωπο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα δούμε κανένα Άγιο να είναι αγνώμων,  γιατί όλοι οι Άγιοι ζουν την ευχαριστία όχι μονάχα με τον τρόπο τον μυστηριακό, τον  τελετουργικό, αλλά την ζουν οντολογικά, υπαρξιακά. Όλη η ζωή τους είναι μία απέραντη ευχαριστία, ακόμα και όταν έχουν να αντιμετωπίσουν εχθρούς φοβερούς, ακόμα και όταν υφίστανται τα φοβερά και άδικα βασανιστήρια, ακόμη και τότε οι Άγιοι του Θεού, ευχαριστούν, ευλογούν, ευγνωμονούν, ευεργετούν.

Η Αγία Αναστασία η Ρωμαία υπέμεινε ενηδόνως το μαρτύριο. Υπέμεινε την οδύνη του μαρτυρίου με την ηδονή της συνάντησης με τον Θεό.

Εμείς που δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια μαρτύρια και τέτοιες δυσκολίες, έχουμε ευγνωμοσύνη μέσα στην καρδιά μας; Πως λειτουργεί ο δικός μας εσωτερικός κόσμος; Ομοιάζει καθόλου με τον βίο της Αγίας Αναστασίας ή όταν αδικούμεθα προσπαθούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας με κάθε τρόπο, ακόμη και αθέσμιτο;

Οι χριστιανοί του σήμερα σκεπτόμαστε σαν τους Αγίους της Εκκλησίας μας; Είναι πολύ σημαντικό να θέτουμε τέτοια ερωτήματα στον εαυτό μας και να δούμε κατά πόσο εμείς είμαστε ταπεινοί και ευγνώμονες στον Θεό και πόσο είμαστε έτοιμοι να κάνουμε υπερβάσεις χάριν της αγάπης και της ευχαριστίας, για να γίνει η ζωή μας Θεία Ευχαριστία.  

Ζούμε σε εποχές που μας εξωθούν στην ένταση. Από εμάς τους χριστιανούς εξαρτάται αν θα πέσουμε στην παγίδα του πονηρού ή θα παραμείνουμε ευγνώμονες, ειρηνικοί, πραείς και γλυκείς στην καρδία. Να ευγνωμονούμε τον Θεό ακόμα και για τα δύσκολα. Όποιος πορεύεται αυτόν τον δρόμο είναι πραγματικά ελεύθερος από οποιοδήποτε είδος δουλείας.

Να ευγνωμονούμε τον Θεό μέρα και νύκτα και κυρίως εμείς οι ιερείς γιατί μας έχει δώσει το μεγαλύτερο δώρο που είναι η Αγία ιερωσύνη».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε πατρικά την Αγία Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ιουστίνα και την εορτάζουσα αδελφή Αναστασία και τις ευχαρίστησε που κρατούν αναμμένη την λαμπάδα της πίστεως και της προσευχής σε αυτόν τον αγιασμένο και ιστορικό τόπο.

Στην Ιερά Αγρυπνία μεταξύ των πιστών παρέστη προσκυνητής και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τους Μύλους Πελασγίας και συνδέεται πνευματικά με τη Μονή.

Τέλος ο κ. Συμεών μνημόνευσε με ιδιαίτερη αγάπη τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ, ο οποίος με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τον χειροτόνησε διάκονο τέτοια ημέρα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...