165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφήΕξαγωγή σε PDF

Αριθμός δελτίου: 

2190

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τρίτη, 30 Νοέμβριος, 2021

Τρίτη 30 Νοεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του πρωτοκλή­του. τη μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Φρουμεντίου αρχιε­πι­σκό­που και φωτιστού Αβησυνίας και Αλεξάνδρου επισκόπου Μηθύμνης.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

(*) Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών.

(*)Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τέλεσε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

(*) Τη μνήμη του αγίου Φιλαρέτου του Ελεήμονος, προστάτου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα εορτάσει αύριο 1η Δεκεμβρίου η Ιερά Μητρόπολή μας με αρχιερατική Θεία Λειτορυγία.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τέλεσε χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

          Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνισαν επαξίως και στόλισαν με την παρουσία τους οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον εορτάζοντα Διευθυντή Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ, οι οποίοι και εκύκλωσαν με αγάπη, σεβασμό και ευχές τον διδάσκαλό τους.

          Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι της Κεντρικής Διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως, οι καθηγητές, μαθητές και συνεργάτες του Ωδείου, καθώς και πιστοί.

          Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Απόστολο Ανδρέα και υπογράμμισε την σωτήρια φράση του, όπως αυτή αποτυπώνει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης: «εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν»:

          «Μπορούμε και εμείς να πούμε στον εαυτό μας, στους ανθρώπους όλης της οικουμένης μέσα από τον δημόσιο διάλογο που πλέον είναι εφικτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να πούμε το: «ἔρχου καὶ ἴδε». Να προσκαλέσουμε τους ανθρώπους να δουν την καρδιά μας, την ζωή μας, εμάς τους ίδιους και μέσα από εμάς να γνωρίσουν τον Χριστό. Οι Απόστολοι τους προσκαλούσαν όλους: «ἔρχεσθε καὶ ἴδετε».

          Και μία ακόμη συγκλονιστική αλήθεια ακούσαμε στο συναξάρι, στο Κοντάκιο και στον Οίκο: «  Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον». Ποιος είναι για εμάς ο ποθούμενος; Να αναρωτηθούμε με ειλικρίνεια μέσα μας, τι είναι τελικά αυτό που ποθούμε στη ζωή μας;

          Καθημερινά φεύγουν άνθρωποι από κοντά μας και δυστυχώς φεύγουν και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν γεμάτοι στόχους και όνειρα.  Αν δεν προσεγγίσουμε το μυστήριο του θανάτου δεν θα καταλάβουμε ποιο είναι το ποθούμενο και τι τελικά έχει αξία στην ζωή μας. Εύχομαι ολόψυχα και ολοκάρδια να μπει στην καρδιά μας ο πραγματικά ποθούμενος, που είναι ο Χριστός. Να ποθήσουμε τον Χριστό και να αξιωθούμε να πούμε ότι «εὑρήκαμεν τὸν Μεσσίαν» και να μην μείνουμε με τους κόπους αυτής της ζωής.

          Άραγε που βρίσκεται ο πόθος της καρδιάς μας; Τι πραγματικά ποθεί η καρδιά μας;

          Αγαπημένε μας συνεργάτη και συνοδοιπόρε Ανδρέα, εύχομαι πατρικά να αξιωθείς όλα αυτά τα χαρίσματα με τα οποία σε προίκισε ο Θεός, να μην γίνουν είδωλα που θα σου στερήσουν τον Μεσσία. Να βρεις τον ποθούμενο Χριστό στην ζωή σου και στην διακονία σου και Αυτόν να δείχνεις στην ευλογημένη οικογένειά σου και στους μαθητές σου».

          Ακολούθως, οι ιερείς και όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν στον άγοντα τα ονομαστήρια του Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ και κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου άπαντες έψαλλαν το πολυχρόνιο του κ, από χειρόγραφο του ιδίου του Σεβασμιωτάτου, το οποίο και προσέφερε ως δώρο στον κ. Ιωακείμ.  

 (*)Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος.

          Τον κ. Υφυπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας.

          Τον κ. Στύλιο και τον κ. Μπαγινέτα καλωσόρισε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος και για αρκετή ώρα είχαν μία ουσιαστική και εποικοδομητική επικοινωνία με επίκεντρο την γη, η οποία «μας χαρίζει τα αγαθά της ζωής, μας χαρίζει την δυνατότητα να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας με όλες τις μορφές της, αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και για την πνευματική θεώρηση των πραγμάτων και για την γεωργική και κτηνοτροφική ή οποιαδήποτε άλλη. Βρήκαμε κοινά σημεία επαφής ανάπτυξης κοινών δράσεων που επίκεντρο θα έχουν τον πάσχοντα και αναγκεμένο άνθρωπο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Συμεών.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επίσης με την ευκαιρία της επισκέψεώς τους στην Μητρόπολη Φθιώτιδος, ευχαρίστησε τόσο τον  κ. Υφυπουργό όσο και τον κ. Γενικό, οι οποίοι έμπρακτα και ενεργά συμπαρίστανται στο Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως.

          Μετά την επίσκεψη τόσο ο κ. Υφυπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας σε δηλώσεις τους στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπογράμμισαν:

          «Είναι μεγάλη μου τιμή που επισκέφθηκα σήμερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών. Κέντρο της συζήτησής μας ήταν η γη, η ευλογημένη γη και θέλουμε πραγματικά την βοήθεια, της Εκκλησίας και του Σεβασμιωτάτου να αντιληφθεί ο κόσμος την στροφή που κάνουμε, κινούμενοι με αγάπη και σεβασμό προς το περιβάλλον. Να λάβουμε το μήνυμα που εκπέμπει η φύση με τα ακραία και επαναλαμβανόμενα καιρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα τον χειμώνα.

Ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο για ακόμη μία φορά για αυτή την συζήτηση και τις σκέψεις, τις οποίες κατέθεσε και ζητούμε την ευχή του».

Ο κ. Μπαγινέτας ακολούθως σε δήλωση του υπογράμμισε:

          «Μεγάλη τιμή και χαρά που βρισκόμαστε και πάλι στον Μητροπολίτη μας. Ακούσαμε προτάσεις ενδιαφέρουσες και είδαμε το πραγματικό του ενδιαφέρον για τον αγροτικό κλάδο. Μια κοινή συνεργασία με την Μητρόπολη ξεκινά και θα φέρει καρπούς και για την Μητρόπολη και για τον τόπο μας». Φωτογραφίες στην ιστοσελίδα.

 (*) Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 29 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2021

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

10:00 π.μ. Επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας «ANTITHESIS» στο Μουσείο Σύγχρονης Ιστορίας στη Λαμία.

11:00 π.μ. Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

18:00 μ.μ. Ποιμαντικές κατ’ οίκον επισκέψεις σε εμπεριστάτους αδελφούς στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων 

 Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Εορτή του Αγίου Φιλαρέτου, Προστάτου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας παρουσία εκπροσώπων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

18:00 μ.μ. Συμμετοχή στο Β/θμιο Συνοδικό Δικαστήριο στο Συνοδικό Μέγαρο στην Αθήνα. 

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

09:00 π.μ. Ποιμαντικές κατ’ οίκον επισκέψεις σε εμπεριστάτους αδελφούς στην περιοχή Λοκρίδος

18:00 μ.μ. Χαιρετισμός στο 21ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην Αράχωβα. 

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

09:00 - 11:30 π.μ. Ποιμαντικές και κοινωνικές δράσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μεταξύ αυτών ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί 10.45π.μ το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Λαμίας στο Λιανοκλάδι και στις 12.30μ.μ το Ειδικό Δημoτικό Σχολείο Αταλάντης όπου θα επικοινωνήσει με τους μαθητές και τους καθηγητές καθώς και μεμέλη των συλλόγων γονέων

18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Πολυααρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Λαμίας. 

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:00 π.μ. Έναρξη εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Πως θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

15:30 μ.μ. Επίσκεψη των Συνέδρων στο Κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου στη Λαμία και αφήγηση του μαρτυρίου του.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στη σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση).

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

Αρχιερατικό Μνημόσυνο των μακαριστών Μητροπολιτών Φθιώτιδος Νικολάου, Δαμασκηνού και Αμβροσίου. 

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

11:30 π.μ. Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παναγίας Ξηριώτισσας Λαμίας.

12:00 μ.μ. Η 54η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας Λαμίας με θέμα: «Ιωάννης Καποδίστριας» στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ι.Μ. στη Λαμία.

13:30 μ.μ. Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας.

18:00 μ.μ. Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπερχειάδος. Εγκατάσταση νέου Προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

(*)Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί στις Ιερές Μητροπόλεις ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνεται σε εθελοντές, στελέχη και συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Εκκλησίας, αλλά και άλλων φορέων που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων για την υποστήριξη του έργου που προσφέρεται στις κοινωνικοπρονοϊακές και λοιπές εκκλησιαστικές δομές και Ενορίες. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης. Επιπλέον προσφέρουν την δυνατότητα συμμετοχής σε λειτουργούς, οι οποίοι μέσα από άλλους κρατικούς θεσμούς αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης και ραγδαία εξελισσόμενης κοινωνίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΙΠΕ και υλοποιεί σειρά Προγραμμάτων στο αμφιθέατρό της με αξιόλογους ομιλητές. Στο πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΝΘΟΥΣ την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Χαραλαμπίδηςδιάκτωρ Θεολογίας, εκπαιδευτικός, εφημέριος της Ι.Μ.Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας θα μιλήσει με θέμα «ποιμαντικές και ψυχολογικές παρεμβάσεις σε ειδικές καταστάσεις του πένθους». Το μάθημα θα επαναληφθεί και το απόγευμα στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα στο πνευματικό κέντρο των Αγίων Θεοδώρων. Στο πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα μάθημα όπου ο κ Ευάγγελος Πεπές επίκουρος καθηγητής χριστιανικής παιδαγωγικής θεολογικής σχολής Α.Π.Θ. μίλησε με θέμα «η στήριξη της οικογενειακής ισορροπίας απέναντι στα προβλήματα της εφηβικής ηλικίας». Το μάθημα θα επαναληφθεί και το απόγευμα στην Αταλάντη.

 (*) Η νέα Ιστοσελίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στο πλαίσιο της αύξησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του και ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και την συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας ισχυροποίησε την ταυτότητά του μέσα από έναν σύγχρονο διαδικτυακό τόπο.

Το ολοκαίνουργιο www.odeioimfth.gr είναι γεγονός! Με όμορφο σχεδιασμό και χρήσιμες πληροφορίες για άμεση, πλήρη και γρήγορη πληροφόρηση!

Πλοηγηθείτε στο νέο διαδικτυακό τόπο του Ωδείου μας. Μάθετε για τις υπηρεσίες μας και τα οφέλη που θα έχετε από τη φοίτησή σας. Βρείτε τα τελευταία νέα του Ωδείου και  ενημερωθείτε για κάθε σημαντική ανακοίνωση.

Γνωρίστε τις δυνατότητες φοίτησης μέσα από τον Οδηγό Σπουδών μας, ταξιδέψτε σε όλα τα μουσικά τμήματα του Ωδείου, δείτε τους καθηγητές μας, επισκεφθείτε τα παραρτήματά μας και μ’ ένα απλό «κλίκ» επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα.

Σας περιμένουμε!

Σημείωση: H δημιουργία της ιστοσελίδας έγινε από το Τμήμα Ψηφιακών Εφαρμογών της Ι. Μ. Φθιώτιδος με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Μαντζαβίνο και με τη βοήθεια του γραφίστα Ραφαήλ Τσιρίγκα.

(*) Επανερχόμαστε στην εορτή του Αγίου Ανδρέα. Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο υπάρχει στις Φυλακές Δομοκού όπου το πρωί τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Να σημειώσουμε ότι εδώ και χρόνια η Φθιωτική εκκλησία ανελλιπώς με πατρική αγάπη φροντίζει και μεριμνά για τις πνευματικές και υλικές ανάγκες των φυλακισμένων αδελφών. Αποστέλλει κατά καιρούς τρόφιμα και είδη ρουχισμού αλλά και εντεταλμένοι ιερείς τελούν λατρευτικές ακολουθίες στον ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου των Φυλακών, τους καθοδηγούν πνευματικά και τους ανακουφίζουν με το μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως. Υπεύθυνος συντονισμού της ποιμαντικής των φυλακών είναι ο πατήρ Χρήστος Μαράζντα. Την λειτουργική τους εξυπηρέτηση έχει αναλάβει και ο πατήρ Γεώργιος Βούλγαρης εφημέριος του ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Δομοκού.

(*) Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στον ιερό ναό της Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας στις 9 το βράδυ και στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Νέου Ανθήλης στις 8 το βράδυ.

(*) Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων τελούν Ιερό Σαρανταλείτουργο οι κάτωθι Ενορίες: Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά τις ώρες 6:30 έως 8:30 , η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας 6 έως 8 το πρωί στο  Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ηρωδίωνος στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας έπτά παρά τέταρτο μέχρι 8:30.Επίσης σαρανταλείτουργο τελείται στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής. Στην Ιερά Μονή Δαμάστας 5:30 το πρωί με 9:00.

   (*) Ενοριακές εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται  στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Οι ομιλητές αντλούν τα θέματά τους από το βιβλίο του Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.Οι ομιλίες αυτές αποτελούν μια ακόμη ποιμαντική-κατηχητική δράση της Εκκλησίας με σκοπό τη συνεχή και εμπεριστατωμένη κατάρτιση των πιστών πάνω σε βασικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 (*) Το ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ - Παράρτημα Φθιώτιδας,

μας προσκαλεί και φέτος για 24η χρονιά στη Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Αγορά «Μπαζάρ», το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο Ροζάκη Αγγελή. Ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών θα επισκεφθεί την έκθεση στις 8 το βράδυ μετά την ομιλία του με θέμα «αύριο είναι Κυριακή» στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής………….

Η παρουσία σας είναι πολύτιμη στο έργο μας, την οικονομική στήριξη παιδιών σε εκπαίδευση και προβλήματα υγείας, καθώς και οικογενειών που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας. Χαρίστε λίγη από την αγάπη σας για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύμηνη προσπάθειά μα

                                            Ευχαριστούμε από καρδιάς,


                (*)Την έκθεση φωτογραφίας ANTITHESIS που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μουσείο Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στη Λαμία Οθωνος 47, επισκέφθηκε το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ Ευθύμιο Καραϊσκο.

Η έκθεση αυτή παρουσιάζει δύο κόσμους ταυτόσημους, αλλά παράλληλα τόσο εκ διαμέτρου αντίθετους. Δημιουργός είναι ο παγκοσμίου φήμης digital artist, Uğur Gallenkuş,και εκθέτει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό 50 από τα γνωστότερα έργα του. Κάθε φωτογραφία απηχεί και μια συγκλονιστική ιστορία. Μέσα από την πολυσημία της έκθεσης ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με τις αποκρουστικές εικόνες της βίας, του πολέμου, της εξαθλίωσης και της ανθρώπινης παρακμής, οι οποίες ξεχειλίζουν συναίσθημα κι είναι τόσο δυνατές ώστε να ενεργοποιούν ακαριαία τα αντανακλαστικά της βαθύτερης σκέψης μας. Διάρκεια Έκθεσης: 11/12/2021 Ώρες Κοινού: Δευτέρα – Σάββατο  18:00-21:00Δυνατότητα ιδιωτικών επισκέψεων για σχολεία.Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6989870247.

(*)Ο Δήμος Λαμιέων, ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, συνδιοργανώνουν για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης εκδήλωση με θέμα: «Η γυναίκα του ’21 στο δημοτικό τραγούδι».

Βασική ομιλήτρια θα είναι η κ. Ξανθή Κουτσογιάννη, ποιήτρια - πολιτισμολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λαμίας, ενώ δημοτικά τραγούδια θα παρουσιάσει η Μικρή Παραδοσιακή Ορχήστρα - Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11). Τον Σεβ θα εκπροσωπήσει ο πανοσ. Αρχιμ.π. Βαρθολομαίος Κάσσης

Η είσοδος στο χώρο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης κατά του COVID – 19. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...