165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

2194

Ημερομηνία έκδοσης: 

Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος, 2021

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Παταπίου του εν Λουτρακίω. τα προεόρτια της συλλήψεως της αγίας Αννης. τη  μνήμη των αγίων αποστόλων εκ των εβδομήκοντα Σωσθένους επισκόπου γενομένου Κολοφώνος, Απολλώ επισκόπου Καισαρείας, Επαφροδίτου επισκόπου Αδριακής, Καίσαρος επισκόπου Διραχίου, Κηφά, Ονησιφόρου επισκόπου  Κορώνης και Τυχικού.

Επίσης σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των οσίων και Θεοφόρων πατέρων ημών Δαμιανού και Σοφρωνίου επισκόπου εν Κύπρω, Αέρος αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων και Παρθενίου του εν Χιω.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

 (*) Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε το πρωί ο Ποιμενάρχης μας κ Συμεών ως Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(*) Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μεγάλων δωρητών του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, θα τελέσει το Σάββατο το πρωί ο Ποιμενάρχης μας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(*) Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας θα ιερουργήσει την Κυριακή επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λμαίας θα τελεσθεί στις 10 Δεκεμβρίου στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*) Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών έως 12 Δεκεμβρίου 2021

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

10:00 π.μ. Ενημέρωση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου σχετικά με το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Ιδρύματος Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

10:30 π.μ. Συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και με τα προταθέντα υπό του κ. Συμεών μέλη της Επιτροπής, τα οποία και θα λάβουν από τον Μακαριώτατο τον διορισμό τους.

Πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Επιτροπής. 

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου σε Ιερές Μονές και Προσκυνήματα της Μητροπόλεως μας στην περιοχή της Λοκρίδος.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

15:00 μ.μ. Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Υπάτης.

20:00 μ.μ. Θεατρική παράσταση παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με τίτλο:  «Κατά φαντασίαν ασθενής» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

09:30 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μεγάλων δωρητών του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, Γεωργίου και Ελένης Πανουργιά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στη σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην Φιλανθρωπική Αγορά του Συλλόγου «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» στο ειδικά διαμορφωμένο σπιτάκι του Συλλόγου στην Πλατεία Πάρκου. 

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

(*) Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης μετέβη χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ωδείου της Ι.Μ. Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ,  προκειμένου να ευχηθεί πατρικώς στον άγοντα τα ονομαστήριά του Άγιο Καθηγούμενο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Αναστασίου.

          Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με περισσή αγάπη και υιικό σεβασμό από τον π. Αμβρόσιο και την περί αυτόν Ιερά Αδελφότητα, ενώ ο  Άγιος Καθηγούμενος κατέθεσε τις ευχαριστίες του στον Σεβασμιώτατο για την ιδιαίτερα ευλογητή, αγιαστική και τιμητική επίσκεψή του στην Μονή, ευγνωμονώντας τον Σεβασμιώτατο για την πολλή πατρική του αγάπη.

          Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Αμβροσίου και ευχήθηκε με θερμά λόγια στον εορτάζοντα Άγιο Καθηγούμενο.

 (*) Αναρτήθηκε στο διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών από τον κύκλο των Εσπερινών ομιλιών «Αύριο είναι Κυριακή».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Αναστάσιμο Αρχιερατικό Εσπερινό, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

 (*) Σύφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 9:00 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας με ομιλητή τον Αρχιμ.π. Ιγνάτιο Σάπιο και στον ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Δομοκού με ομιλητή τον Αρχιμ π. Αμβρόσιο Αναστασίου.

(*) Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων τελούν Ιερό Σαρανταλείτουργο οι κάτωθι Ενορίες: Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά τις ώρες 6:30 έως 8:30 , η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας 6 έως 8 το πρωί στο  Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ηρωδίωνος στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας έπτά παρά τέταρτο μέχρι 8:30.Επίσης σαρανταλείτουργο τελείται στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής. Στην Ιερά Μονή Δαμάστας 5:30 το πρωί με 9:00.

   (*) Ενοριακές εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται  στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Οι ομιλητές αντλούν τα θέματά τους από το βιβλίο του Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.Οι ομιλίες αυτές αποτελούν μια ακόμη ποιμαντική-κατηχητική δράση της Εκκλησίας με σκοπό τη συνεχή και εμπεριστατωμένη κατάρτιση των πιστών πάνω σε βασικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου-ΔΕΔΑ, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την επέκταση του δικτύου διανομής αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 & ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, επί της οδού Λεωνίδου 9-11.Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα εκπροσωπήσει ο π. Δημήτριος Ρωμαντζας, εφημέριος του ιερού Ναού Παναγίας Δεσποίνης Λαμίας.

(*)Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα «Η  γυναίκα του ’21 στο δημοτικό τραγούδι» απόλαυσαν οι συμπολίτες μας που παραβρέθηκαν την 1-12-2021 στο πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Λαμίας και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.

Η κ. Ξανθή Κουτσογιάννη, ποιήτρια – πολιτισμολόγος και πρόεδρος του Εξωραϊστικού- Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λαμίας ανέπτυξε το θέμα: «Η γυναίκα του 21 στο δημοτικό τραγούδι» και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ο ηρωικός αγώνας και η αυτοθυσία της ελληνίδας της επανάστασης του 1821, της καπετάνισσας, της αγωνίστριας, της μάνας, της συζύγου, της κόρης του αγωνιστή που επιλέγει τον ένδοξο θάνατο από την ατιμασμένη ζωή, συγκινεί, εμπνέει και  γίνεται τραγούδι που ξεχειλίζει αβίαστα από την ελληνική ψυχή. Το δημοτικό μας τραγούδι, η ποίηση του λαού μας, είναι όχι μόνο η πρώτη αλλά και η σημαντικότερη μαρτυρία που απαθανατίζει τη δράση της Ελληνίδας κατά της τουρκοκρατίας και την καταξιώνει στην ιστορική μνήμη…»

Η Μικρή Παραδοσιακή Ορχήστρα - Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λαμίας παρουσίασε τα δημοτικά τραγούδια: «Τ’ Ανδρούτσου η μάνα χαίρεται», «Της Λιάκαινας», «Μια κόρη τ’ απεφάσισε», «Λαλούδι της Μονομπασιάς», «Τρία Μπαϊράκια», «Χορός του Ζαλόγγου».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Κάσσης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Λαμιέων, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κυροδήμος και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας κ. Κώστας Αποστολόπουλος, η εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Κατερίνα Καλογήρου, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.


 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness