165

ραδιοφωνικά δελτία

Εκτυπώσιμη μορφή

Αριθμός δελτίου: 

2195

Ημερομηνία έκδοσης: 

Πέμπτη, 09 Δεκέμβριος, 2021

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την σύλληψη της Θεοτόκου υπό της Αγίας Αννης. τη μνήμη της Αγίας Προφήτιδος Αννης μητρός του προφήτου Σαμουήλ. Τη μνήμη των Αγίων μαρτύρων Εασίου, Ισαάκ, Ναρσή του Πέρσου και Σωσιθέου. Καθώς και τη  μνήμη του Οσίου πατρός ημών Στεφάνου του νεολαμπούς, του εν τω αγίω Αντίπα.

Ας δούμε τους τίτλους του σημερινού μας δελτίου.

 (*)Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και με τα μέλη της Επιτροπής, είχε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Επίσης ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε από τον Ποιμενάρχη μας για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψε η Ιερά Μητρόπολη μας με το Ιδρυμα Μυκηναϊκού Πολιτισμού.

 (*) Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μεγάλων δωρητών του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, θα τελέσει το Σάββατο το πρωί ο Ποιμενάρχης μας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(*) Στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας θα ιερουργήσει την Κυριακή επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

(*) Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου θα τελεσθεί αύριο 10 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(*) Η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία της Παρασκευής για την πόλη της Λμαίας θα τελεσθεί στις 10 Δεκεμβρίου στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας.

(*) «Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821» είναι το θέμα της εκδηλώσεως που συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και η Ένωση Μικρασιατών Λαμίας.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΆ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

(*)Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και με τα προταθέντα υπό του κ. Συμεών μέλη της Επιτροπής, είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, όπου τους παρέδωσε τον διορισμό τους.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής, ενώ παρουσίασε αναλυτικά όλα τα μέλη.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφορικά με το θέμα του περιβάλλοντος σημείωσε πως «πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι μόνο της σημερινής εποχής, αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο έντονο». Τόνισε, επίσης, ότι «στις τόσες προσπάθειες που υπάρχουν στην πατρίδα μας, ερχόμαστε και εμείς -μια μικρή δύναμη- να πούμε ότι είμαστε εδώ και θέλουμε να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε για αυτόν τον κοινό σκοπό». Ο Αρχιεπίσκοπος έθεσε το ερώτημα που θα μπορούσε να ακουστεί από πολλούς αν πρόκειται για μία σοβαρή δράση κι αν χρειάζεται η Εκκλησία να ασχοληθεί με αυτό και απάντησε φέρνοντας ως παράδειγμα μία άλλη προσπάθεια της Εκκλησίας, αυτή που γίνεται στα ιδρύματα και στα γηροκομεία. «Η Εκκλησία σε αυτό το θέμα έχει ένα τεράστιο έργο» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος και μοιράστηκε την εμπειρία ενός γέροντα που μιλώντας για την διαφορά των δομών της Εκκλησίας με άλλους φορείς είχε επισημάνει πως ακόμη και το νερό που τους προσφέρουν στις δομές των μητροπόλεων γίνεται με πολλή αγάπη και φροντίδα. «Αυτό το πνεύμα δε μπορει να το εμπνευστεί κανείς απο τεχνοκρατικά μέσα αν δε δει βγει μέσα από την ψυχή του ανθρώπου. Επομένως η ευχή μου για αυτή την προσπάθεια είναι να μην γίνει γραφειοκρατική, που θα μαζευόμαστε μόνο μία φορά το χρόνο για τον απολογισμό, αλλά να μας ενδιαφέρει. Και τότε θα γίνει κάτι αλλιώτικο που θα το προσέξει ο κόσμος. Εξάλλου, αυτό μας χρειάζεται» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε σε διάφορες μορφές καταστροφής και εκμετάλλευσης του περιβάλλοντος.

Κατόπιν, τα μέλη της Επιτροπής έκαναν λόγο για τους στόχους και τους σκοπούς και σημείωσαν πως όλοι μαζί θα συμβάλλουν για να επιτευχθεί ένα σημαντικό έργο και μία νέα προοπτική.

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη για την πρώτη αυτή συνεδρίαση και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Επιτροπής και στα μελλοντικά σχέδια, ενώ έκανε γνωστές διάφορες δράσεις που θα λάβουν χώρα στο αμέσως επόμενο διάστημα.


Η σύνθεση της Επιτροπής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

ΜΕΛΗ:
1. κ. Χρήστος Καραγιάννης, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης, Διευθυντής Προγράμματος και Διδάσκων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και Θρησκευτικός Πλουραλισμός” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου


2. κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Καθηγητής Συστηματικού Κλάδου (Δογματικής) στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών με έδρα τις Βρυξέλλες


3. κ. Δημήτριος Δημητρίου, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δ.Π.Θ., διδάσκων “Διαχείριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Εξόρυξη και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων” του ΑΠΘ
4. κ. Δημήτριος Καινούργιος, Καθηγητής Χρηματοικονομικής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ


5. κ. Παναγιώτης Σίσκος, Ομότιμος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας ΕΚΠΑ, μέλος Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Γενικός Γραμματέας στο Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών και διατελέσας Εθνικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα περιβαλλοντικής έρευνας, Εθνικός Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ποιότητα Αέρα Εσωτερικών Χώρων


6. κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, χρηματίσας Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους Άθω


7. κ. Παναγιώτης Μούργος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ, Διευθύνων Σύμβουλος της “ΤΕΞΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση ΑΒΕΕ”, Μέλος της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου


8. κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο και εξειδίκευση στις “Στρατηγικές Διαχειρίσεως Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” ΕΚΠΑ.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:
Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πολύκαρπος Κεντικελένης


Αναδημοσίευση από τον Επίσημο Ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος
 www.ecclesia.gr 

(*) Συνάντηση με τον πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος κ. Χριστοφίλη Μαγγίδη είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και η Διευθύντρια του Ιδρύματος κ. Μαρία Αναστασιάδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε μαζί τους για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος, ενώ ενημερώθηκε για το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπεγράφη με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Στο εν λόγω πρωτόκολλο συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, η προώθηση κοινωφελών και ανθρωπιστικών δράσεων, η υποστήριξη πολιτισμικών δράσεων για τη συντήρηση, διαχείριση και ανάδειξη της τοπικής εκκλησιαστικής κληρονομιάς, θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων, προγραμμάτων αρχαιολογικών ερευνών με έμφαση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Παράλληλα, στόχος είναι η δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προγραμμάτων στις θεματικές της Αρχαιολογίας, Τέχνης, Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Θρησκειολογίας (με έμφαση στην Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή περίοδο), είτε στη βάση διμερών συμφωνιών είτε σε συνεργασία με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς ή με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της ΙΜΦΘ και άλλους παρεμφερείς οργανισμούς, αλλά και η συνδιοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων με τη σύμπραξη μελών των συμβαλλομένων μερών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων τη συνδιοργάνωση δύο ετήσιων διαλέξεων στην έδρα της ΙΜΦΘ και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως σε θέματα Θρησκειολογίας και Βυζαντινών σπουδών για το ευρύ κοινό. Επίσης, βασικός άξονας της συνεργασίας θα είναι η φιλοξενία του προσωπικού της ερευνητικής ομάδας του ΜΙ στο πλαίσιο του αρχαιολογικού προγράμματος MYSPEAR τον μήνα Ιούνιο κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος της ΙΜΦΘ, υπό την προϋπόθεση ότι το ΜΙ θα διασφαλίσει είτε από ιδιώτες είτε από ΟΤΑ είτε από άλλους φορείς τους αναγκαίους προς τούτο πόρους για την κάλυψη των σχετικών λειτουργικών εξόδων.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, τονίζοντας πως αναφέρθηκαν σε διάφορα πράγματα που τους συνδέουν και έκανε λόγο για κοινές πορείες και αναμνήσεις, αφού και οι δύο έχουν σπουδάσει αρχαιολογία. Αναφορικά με την συνεργασία με το ίδρυμα ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «με την μεσολάβηση και τη συμπαράσταση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος αποφασίσαμε να κάνουμε μερικά πράγματα που θα πάνε όλα αυτά τα θέματα ένα βήμα μπροστά».

Ο κ. Μαγγίδης χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία την συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή και συμπαράσταση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος. «Η αρχαιολογία δεν είναι κάτι απομακρυσμένο από τον κόσμο. Είναι η ιστορία μας, η συνείδησή μας» επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Στην συνεργασία της Μητροπόλεως με το ίδρυμα αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης κ. Συμεών τονίζοντας πως «στην Εκκλησία κάθε τι καλό είναι καλό μονάχα όταν έχει ευλογία. Θελήσαμε και θέλουμε να έχουμε την ευλογία του πνευματικού μας πατέρα, του Προκαθημένου της Εκκλησίας, του γέροντα μας, του Αρχιεπισκόπου, ώστε η πρωτοβουλία αυτή να προκόψει πνευματικα και να ωφελήσει τον λαό μας. Άλλωστε, ό,τι γίνεται και στην επιστήμη και σε κάθε κλάδο της ζωής γίνεται για να ωφελείται ο άνθρωπος».

 

(*) Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 6 Δεκεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2021

 Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

15:00 μ.μ. Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Υπάτης.

20:00 μ.μ. Θεατρική παράσταση παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με τίτλο:  «Κατά φαντασίαν ασθενής» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. 

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

09:30 π.μ. Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των μεγάλων δωρητών του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, Γεωργίου και Ελένης Πανουργιά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαμίας.

18:00 μ.μ. Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στη σειρά ομιλιών υπό τον τίτλο «Αύριο είναι Κυριακή».

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ. Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην Φιλανθρωπική Αγορά του Συλλόγου «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» στο ειδικά διαμορφωμένο σπιτάκι του Συλλόγου στην Πλατεία Πάρκου. 

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 (*)Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί στις Ιερές Μητροπόλεις ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνεται σε εθελοντές, στελέχη και συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Εκκλησίας, αλλά και άλλων φορέων που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων για την υποστήριξη του έργου που προσφέρεται στις κοινωνικοπρονοϊακές και λοιπές εκκλησιαστικές δομές και Ενορίες. Οι συμμετέχοντες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης λαμβάνουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης. Επιπλέον προσφέρουν την δυνατότητα συμμετοχής σε λειτουργούς, οι οποίοι μέσα από άλλους κρατικούς θεσμούς αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης και ραγδαία εξελισσόμενης κοινωνίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το ΙΠΕ και υλοποιεί σειρά Προγραμμάτων στο αμφιθέατρό της με αξιόλογους ομιλητές. Στο πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΝΘΟΥΣ την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου παρουσία όλων των κληρικών που μετάσχουν στο μάθημα θα μιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και ο κ Κωνσταντίνος Κορναράκης καθηγητής της χριστιανικής Ηθικής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ με θέμα «ποιμαντική και ψυχολογική υποστήριξη της χηρείας». Στο πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ το μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το πρωί όπου θα μιλήσουν ο πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζάνος Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ.Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Δρ Θεολογίας καθηγητής με θέμα μεθοδολογία και τρόποι της συμβουλευτικής υποστήριξης της οικογένειας.Επίσης θα μιλήσει ο γραμματέας της Μητροπόλεως κ Τριαντάφυλλος Μπολτέτσος δρ Θεολογίας με θέμα « εκκλησιαστικές πρακτικές παρεμβάσεις στην υποστήριξη της ενδοοικογενειακών σχέσεων». το μάθημα θα πραγματοποιηθεί και στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού Αγίων θεοδώρων Αταλάντης τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

(*)Τη μνήμη του Αγίου Μηνά του Καλλικελάδου,  θα εορτάσει την Τρίτη 10 του μηνός η εκκλησία μας και πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας μιας και η Ιερά Μητρόπολή μας κατέ­χει ως ατίμητο πνευματικό θη­σαυ­ρό απότμημα της Τιμίας Κάρας του αγίου Μηνά.

 (*) Η νέα Ιστοσελίδα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» στο πλαίσιο της αύξησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του και ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και την συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας ισχυροποίησε την ταυτότητά του μέσα από έναν σύγχρονο διαδικτυακό τόπο.

Το ολοκαίνουργιο www.odeioimfth.gr είναι γεγονός! Με όμορφο σχεδιασμό και χρήσιμες πληροφορίες για άμεση, πλήρη και γρήγορη πληροφόρηση!

Πλοηγηθείτε στο νέο διαδικτυακό τόπο του Ωδείου μας. Μάθετε για τις υπηρεσίες μας και τα οφέλη που θα έχετε από τη φοίτησή σας. Βρείτε τα τελευταία νέα του Ωδείου και  ενημερωθείτε για κάθε σημαντική ανακοίνωση.

Γνωρίστε τις δυνατότητες φοίτησης μέσα από τον Οδηγό Σπουδών μας, ταξιδέψτε σε όλα τα μουσικά τμήματα του Ωδείου, δείτε τους καθηγητές μας, επισκεφθείτε τα παραρτήματά μας και μ’ ένα απλό «κλίκ» επικοινωνήστε μαζί μας εύκολα και γρήγορα.

Σας περιμένουμε!

Σημείωση: H δημιουργία της ιστοσελίδας έγινε από το Τμήμα Ψηφιακών Εφαρμογών της Ι. Μ. Φθιώτιδος με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Μαντζαβίνο και με τη βοήθεια του γραφίστα Ραφαήλ Τσιρίγκα.

 (*) Σύφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθεί την Παρασκευή στις 9:00 το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας με ομιλητή τον Αρχιμ.π. Ιγνάτιο Σάπιο και στον ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Δομοκού με ομιλητή τον Αρχιμ π. Αμβρόσιο Αναστασίου.

(*) Εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων τελούν Ιερό Σαρανταλείτουργο οι κάτωθι Ενορίες: Η Ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κατά τις ώρες 6:30 έως 8:30 , η Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας 6 έως 8 το πρωί στο  Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ηρωδίωνος στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας έπτά παρά τέταρτο μέχρι 8:30.Επίσης σαρανταλείτουργο τελείται στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ομβριακής. Στην Ιερά Μονή Δαμάστας 5:30 το πρωί με 9:00.

   (*) Ενοριακές εσπερινές ομιλίες πραγματοποιούνται  στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Οι ομιλητές αντλούν τα θέματά τους από το βιβλίο του Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Ορθόδοξη Πίστη και Ζωή». Προ των ομιλιών τελείται η ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.Οι ομιλίες αυτές αποτελούν μια ακόμη ποιμαντική-κατηχητική δράση της Εκκλησίας με σκοπό τη συνεχή και εμπεριστατωμένη κατάρτιση των πιστών πάνω σε βασικά θέματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

(*) Η θεατρική ομάδα la familia θα μας παρουσιάσει στο αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως  την χριστουγεννιάτικη ιστορία της Μαρίας Κίτρα «πρόσεχε τι εύχεσαι» στις 11, 12 και 19 Δεκεμβρίου σε πολλές διαφορετικές ώρες παραστάσεων. Η τιμή εισητηρίου είναι 5 ευρώ και προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο Σοφιανός στην οδό Λεωνίδου 4.


(*) Τη διεξαγωγή του 4ου Φεστιβάλ Τέχνης για τη Ψυχική Υγεία με θέμα «Η Τέχνη της αγάπης – aλλάΖΩντας αντίληψη» συνδιοργανώνουν οι φορείς ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας), ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος (Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος), Κοι.Σ.Π.Ε. «ΑΝΕΜΩΝΗ»   (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης «ΑΝΕΜΩΝΗ»), ΠΕΨΥκΚΑ (Πρότυπη Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής) και ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων  με την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Το φεστιβάλ  απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά και περιλαμβάνει πολλές δράσεις. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, από τις 18:00 έως τις 22:00, στα Στενά της Λαμίας, επί της οδού Ανδρούτσου.

Αυτές ήταν για σήμερα οι ειδήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας στο+22310 50552-3
Στείλτε μας email στο
 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Ι.Μ. Φθιώτιδος μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση...
randomness